Dienstregeling concessie DAV-gebied 2010

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 1, 8 en 15 februari 2009 vinden er enkele kleine aanpassingen aan de dienstregeling in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden plaats. Deze zijn hieronder te vinden.

Wijzigingen per lijn (15-2-2010)

Deze lijnen stoppen voortaan ook bij halte Meerkerk, P+R/A27 gelegen aan de op- en afrit Meerkerk van de A27 nabij een P+R-terrein voor gebruikers van een Utrecht Bereikbaar-pas. Richting Dordrecht/Papendrecht mag bij deze halte alleen uitgestapt worden.

Wijzigingen per lijn (8-2-2010)

Deze lijn stopt niet langer bij halte Cannenburghstraat in Rotterdam.

Deze lijn stopt niet langer bij halte Cannenburghstraat in Rotterdam

Deze lijn stopt niet langer bij de haltes Spinozaweg, Station Lombardijen en Cannenburghstraat in Rotterdam.

Rit 1112, vertrek 18.15 uur uit Utrecht, vertrekt voortaan 5 minuten eerder.

Wijzigingen per lijn (1-2-2010)

Rit 1003, vertrek 6.30 uur uit Utrecht, en rit 1099, vertrek 18.20 uur uit Utrecht, rijden voortaan als lijn 185 i.p.v. 85. Lijn 185 rijdt voortaan ook op zaterdag één rit in beide richtingen: rit 6042 vertrekt 6 minuten later (om 15.57) vanaf Leerdam, Station en rijdt als lijn 185 i.p.v. 85. Rit 6041, vertrek 17.00 uur uit Utrecht, rijdt voortaan als lijn 185 i.p.v. 85.

Eerdere wijzigingen

Op 13 december 2009 gaat bij Arriva in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden de nieuwe dienstregeling in. De wijzigingen zijn hieronder te vinden.

Algemeen

Samen met de Drechtsteden werkt Arriva aan de invoering van Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden (HOV-D). Hiervoor worden diverse routes in de Drechtsteden en van en naar Rotterdam opgewaardeerd door aanpassingen aan de infrastructuur en dienstregeling. Enkele van deze aanpassingen zijn al verwerkt in de dienstregeling 2010.

Wijzigingen per lijn (13-12-2009)

Stadsdienst Dordrecht

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten.

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten. In de ochtend- en avondspits rijdt lijn 2 voortaan 3x/uur i.p.v. 4x/uur.

De vertrektijden in de avondspits verschuiven met ca. 10 minuten.

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten. In de zomermaanden wordt voortaan van maandag t/m zaterdag overdag 1x/uur doorgereden van/naar de Hollandse Biesbosch. Op zon- en feestdagen in de zomerdienstregeling rijdt er 2x/uur een pendelbus in aansluiting op lijn 4 van de Staart Oost naar de Hollandse Biesbosch.

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten.

Deze nieuwe lijn gaat van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur rijden van het centraal station via het Eemsteynplein naar Nieuw-Krispijn en wordt gereden met een midibus. Op het station rijdt deze lijn door als lijn 7 naar het Centrum en Dordtse Kil III. Lijn 7 uit Dordtse Kil III rijdt op deze tijden door als lijn 6.

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten. In de daluren wordt op de ritten Centraal Station - Dordtse Kil III voortaan een midibus ingezet, deze ritten rijden vanaf het Centraal Station door als lijn 6 naar Nieuw-Krispijn. In de andere richting rijdt lijn 6 altijd door als lijn 7 naar Dordtse Kil III. In de avondspits gaat lijn 7 voortaan vanuit Sterrenburg 3x/uur rechtstreeks doorrijden naar Dordtse Kil III (via de N3).

In Dordtse Kil III zijn nieuwe haltes toegevoegd bij de Malachiet en de Jade. De ochtendspitsritten Sterrenburg -> Dordtse Kil III en de avondspitsritten Dordtse Kil III -> Sterrenburg rijden in Sterrenburg voortaan een snelle route via de Galileïlaan i.p.v. de lus Planetenlaan - Kometenlaan - Eulerlaan.

Deze lijn is ongewijzigd.

Op maandag t/m vrijdag overdag rijdt lijn 10 voortaan 3x/uur i.p.v. 4x/uur. De vertrektijden verschuiven met enkele minuten.

Deze lijn rijdt alleen nog buiten de zomermaanden de gehele dag als belbus. In de zomermaanden rijden er enkele belbusritten in de vroege ochtend en 's avonds, wanneer lijn 4 niet naar de Hollandse Biesbosch rijdt.

Stadsdienst Gorinchem

De eerste en laatste rit op maandag t/m vrijdag, de eerste twee ritten op zaterdag en de eerste twee en de laatste rit op zondag rijden voortaan als belbus.

Streeklijnen

De tijden verschuiven met enkele minuten.

Deze lijn wordt opgeheven. De route wordt grotendeels overgenomen door lijn 141.

De tijden verschuiven met enkele minuten en de route wordt aangepast in Craijensteijn – Kerkbuurt – Winklerplein – Rembrandtlaan – Lijsterweg - Thorbeckelaan – Stormrand – Rivierdijk – Winklerplein – Kerkbuurt – Craijensteijn. Op zon- en feestdagen wordt voortaan nog maar 1x/uur gereden.

Lijn 14 rijdt niet meer als ringlijn door Papendrecht, maar gaat in twee richtingen van station Dordrecht via De Staart en Papendrecht Buitenwaard naar het busstation Papendrecht rijden. Na het busstation rijdt de bus verder als lijn 15.

De eerste rit naar Papendrecht rijdt voortaan een uur eerder en in de avondspits wordt tot 18.00 uur i.p.v. tot 19.00 uur 2x/uur gereden. Richting Dordrecht verschuiven de tijden 15-30 minuten ten opzichte van de huidige lijn 15.

Lijn 15 rijdt niet meer als ringlijn door Papendrecht, maar gaat in twee richtingen van station Dordrecht via De Staart en Papendrecht Wilgendonk naar het busstation Papendrecht rijden. Na het busstation rijdt de bus verder als lijn 14.

De tijden richting Dordrecht verschuiven met 10-30 minuten en in de middagspits wordt voortaan 1x/uur naar Dordrecht gereden. Er wordt van maandag t/m zaterdag één uur eerder een lijntaxi i.p.v. een grote bus ingezet.

Van maandag t/m zaterdag verschuiven de tijden met enkele minuten, op zondag verschuiven de ritten richting Alblasserdam met een half uur.

Rijdt in Zwijndrecht voortaan ook via de wijk Heer Oudelands Ambacht (Beethovenlaan en Klarinetsingel).

De tijden verschuiven met enkele minuten.

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

Van maandag t/m vrijdag wordt de rit van 13.04 uur ri. Schoonhovense Veer en de rit van 13.34 uur ri. Gorinchem voortaan door een taxibus gereden.

Met uitzondering van enkele spitsritten worden de meeste ritten voortaan door een taxibusje gereden. Waar en wanneer nodig wordt extra vervoer ingezet.

De tweede rit richting Hardinxveld rijdt voortaan naar halte Wieling i.p.v. Merwedestichting, de tweede rit richting Gorinchem begint voortaan op halte Wieling i.p.v. Merwedestichting. Van maandag t/m zaterdag wordt de eerste rit richting Hardinxveld voortaan als belbusrit gereden. In de avonduren wordt voortaan twee uur eerder als belbus gereden, de dienstregeling is verder nagenoeg ongewijzigd.

Enkele dalritten in de ochtend en vroege middag worden voortaan door een taxibusje gereden.

De tijden verschuiven met enkele minuten. Lijn 81 rijdt voortaan altijd 1x/uur ri. Utrecht, de toegevoegde spitsritten van 7.30 en 8.30 uur vervallen. De rit van 7.00 uur uit Gorinchem wordt voortaan als lijn 181 gereden. In de spits worden voortaan grotere (gelede) bussen ingezet.

Van maandag t/m vrijdag buiten de vakanties worden diverse ritten van lijn 85 overgenomen door de nieuwe lijn 185. Lijn 185 wordt gereden met gelede bussen, die echter niet via de Tiendweg en de Pauluskerk kunnen rijden en vanaf station Leerdam rechtstreeks naar de Ooievaarslaan rijden.

In de vakanties rijdt er een extra rit om 18.47 uur van de Kralingse Zoom naar Sliedrecht. In Sliedrecht rijdt deze lijn voortaan via de HOV-route over de Thorbeckelaan, Deltalaan en Craijensteinstraat

In de Volgerlanden wordt voortaan via de Laan van Welhorst gereden, de spitsritten eindigen daar. Van maandag t/m vrijdag wordt voortaan vanaf 16.30 uur elk kwartier gereden. Op maandag t/m zaterdag in de avond en zondag de hele dag verschuiven de ritten naar Rotterdam een half uur, op zaterdag verschuiven de ritten naar Dordrecht met 20 minuten.

Op maandag t/m vrijdag verschuiven de tijden met enkele minuten, op zaterdag verschuiven de ritten naar Alblasserdam met een half uur. Deze lijn rijdt niet meer op zondag.

In de ochtendspits naar Utrecht en in de middag naar Rotterdam wordt voortaan 2x/uur op het volledige traject gereden i.p.v. 1x/uur aangevuld met ritten Utrecht - Schoonhovenseveer en Alblasserdam - Rotterdam. De eerste rit naar Vianen rijdt voortaan door naar Utrecht, de eerste rit uit Vianen begint voortaan in Utrecht. Op zaterdag vervallen de meeste versterkingsritten tussen Utrecht en Ameide op één ochtendrit naar Utrecht en twee middagritten naar Ameide na. De tijden verschuiven op alle dagen met enkele minuten.

Op maandag t/m vrijdag in de vakanties rijdt om 8.32 uur een extra rit naar Rotterdam, op zaterdag rijdt de eerste rit naar Rotterdam een half uur later. 's zondags rijden alle ritten naar Sliedrecht een half uur eerder en rijdt alleen de laatste rit (i.p.v. de laatste twee ritten) tot Papendrecht. Naar Rotterdam rijden alle zondagse ritten een half uur later. In Sliedrecht rijdt deze lijn voortaan via de HOV-route over de Thorbeckelaan, Deltalaan en Craijensteinstraat.

De uurdienst naar Dordrecht begint van maandag t/m vrijdag een uur eerder. Op zaterdag verschuiven de ritten naar Rotterdam met 10-20 minuten, op zondag verschuiven alle ritten met enkele minuten.

Deze lijn rijdt voortaan vlak voor lijn 16 naar Alblasserdam i.p.v. 10 minuten eerder.

Deze lijn vervalt op het traject Dordrecht - Zwijndrecht. Vanaf station Zwijndrecht wordt de huidige route van lijn 12 door Kort Ambacht en Nederhoven gereden naar station Zwijndrecht. Vervolgens wordt de huidige route naar het ziekenhuis gereden, waarna via de Langeweg naar de Laan van Walburg gereden wordt en in de Volgerlanden de huidige route van lijn 88 wordt overgenomen. Via de Hoge Kade, Antoniuslaan en Graaf Willemlaan wordt door H.I. Ambacht gereden waarna de huidige route naar de Kralingse Zoom gevolgd wordt.

Deze lijn rijdt voortaan via de busbaan Rotterdamseweg in Ridderkerk i.p.v. de A15/A16.

Deze lijn vertrekt tot 16.30 uur een kwartier eerder naar Dordrecht en de gehele dag een kwartier later ri. Rotterdam.

Deze lijn rijdt voortaan via de busbaan Rotterdamseweg in Ridderkerk i.p.v. de A15. Via de Groeninx van Zoelenlaan wordt vervolgens naar station Lombardijen gereden en verder naar het Zuidplein. Hierdoor wijzigen ook de vertrektijden. In de ochtendspits zijn ritten Zuidplein -> Alblasserdam Rijnstraat toegevoegd, in de avondspits ritten Alblasserdam Rijnstraat -> Zuidplein.

Deze lijn rijdt voortaan via de busbaan Rotterdamseweg in Ridderkerk i.p.v. de A15. Via de Groeninx van Zoelenlaan wordt vervolgens naar station Lombardijen gereden en verder naar het Zuidplein. Hierdoor wijzigen ook de vertrektijden. In de ochtendspits zijn ritten Zuidplein -> Papendrecht Busstation toegevoegd, in de avondspits ritten Papendrecht Busstation - Zuidplein.

In de ochtendspits wordt voortaan ook richting H.I. Ambacht gereden, in de avondspits wordt voortaan ook richting Zuidplein gereden. Deze toegevoegde ritten rijden tussen de A16 en het Banckertplein een rechtstreekse route via halte De Hoge Bogerd.

Qliners

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten.

Scholierenlijnen

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

Buurtbussen

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

Nachtnet

Alle ritten rijden ca. 10 minuten eerder.

Deze lijn is ongewijzigd.