Winterdienstregeling 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Als er grote kans is op sneeuwval of extreme kou voeren NS en ProRail de winterdienstregeling in (welke door NS en Prorail intern Landelijk Uitgedunde Dienstregeling of LUD genoemd wordt). Er worden dan preventief treinen opgeheven, om ervoor te zorgen dat de effecten van storingen kleiner worden. Afhankelijk van de weersvoorspellingen wordt deze dienstregeling landelijk of regionaal ingevoerd. Over het algemeen wordt een dag van tevoren besloten of er een aangepaste dienstregeling wordt gereden. Meer details over de gewijzigde dienstregeling zijn te vinden op Rijden de Treinen [1].

Aanpassingen

In de winter van 2012/2013 (voor het grootste deel tijdens dienstregeling 2013) worden de volgende treinseries aangepast tijdens de landelijke winterdienstregeling:

Fyra is tijdens deze dienstregeling toeslagvrij. Andere treinvervoerders kennen geen aparte winterdienstregeling. Raadpleeg voor het reizen altijd een reisplanner: er kunnen afwijkingen zijn op deze lijst, met name bij vroege en late treinen.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:
  1. Maatregelen winterdienst: een overzicht: http://blog.rijdendetreinen.nl/2013/01/maatregelen-winterdienstregeling-een-overzicht/