De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Overleg gebruiker:Nvdw

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi

Hallo, ik wilde alleen maar even "hoi" zeggen. Goed om een nieuw gezicht op de wiki te zien!--Fogeltje 30 jun 2012 17:01 (CEST)

Drechtsteden 1996/1997

Hoi Nvdw, weet je zeker dat dit de dienstregeling van juni 1996 is? Gezien de invoering van het Expressebusnet in Dordrecht erin staat als wijzigingen lijkt het namelijk die van 1997 te zijn toen het driebussensysteem werd ingevoerd.

Ik zal zo even de links voor de stadsdienst fixen, die moeten namelijk voor een zeer groot deel al op de wiki staan en kunnen wellicht met hulp van jouw busboekje nog verder vervolledigd worden.

Edit: er zitten tegenstrijdigheden in. Lijn 6 vanaf het centraal station wijst op de dienstregeling van 1 juni 1997, maar lijn 24 als enige servicelijn klopt weer met de dienstregeling 1996.

Nog een edit: handig hulpmiddel voor deze lijnen is deze pagina op mijn site trouwens. --Daniel 16 aug 2012 20:56 (CEST)

Hoi Daniel, ik heb bij het maken van de dienstregelingpagina zoveel mogelijk gekeken of de omschreven lijnen al een pagina hadden. In het algemeen verschillen hier en daar wat begin- of eindhaltes, of hebben ze simpelweg een andere naam (zeker met die ziekenhuizen die in Dordt zo'n beetje elk jaar van naam of locatie lijken te wisselen). Ik moet nog even kijken hoe ik dat ingevoegd ga krijgen. Als je wilt kan ik de opzet voor de lijnenpagina's ook wel even op mijn eigen pagina zetten en jou dan even inseinen zodat het in elk geval een beetje consistent blijft. In elk geval bedankt voor de linktip, die komt zeker van pas. Ik heb hier het busboekje 1996/1997 voor mijn snufferd en uitgaande van de tekst is in juni 1996 de eerste aanzet gemaakt voor de Expressebus. Lijn 1 en 2 waren in 1996 nog even van die titel gevrijwaard. --Nvdw 17 aug 2012 17:37 (CEST)
Wat de ziekenhuizen betreft: Drechtstedenziekenhuis werd vanaf 1997 pas echt op de bussen (maar vooral op de servicelijnen) gebruikt, daarvoor was het Refaja. Merwedeziekenhuis is wel jaren consequent gebruikt en pas gewijzigd toen HTM de boel in 2001 overnam. Denk dat je voor dienstregeling 1996 trouwens grotendeels kunt volstaan met een aanvulling over de bediening van het centrum die bij mijn weten pas in 1997 verviel. Zo heb ik het ook gedaan met kleine haltenaamswijzigingen in latere jaren en met de dienstregeling van 2000 die relatief weinig van 2001 verschilde op de meeste lijnen.
In ieder geval kan je de links naar het net vanaf 1997 tot 1999 vinden op de pagina over het driebussensysteem en staat verder alles van 2000 t/m 2006 op de pagina Concessie Stadsdienst Dordrecht. Vooral routes van servicelijnen zijn nog erg onvolledig en van voor 1997 staat nog nauwelijks iets op de wiki (alleen een paar dingen uit busboekjes van de jaren 50. --Daniel17 aug 2012 20:51 (CEST)

GorinchemStation.svg

Dank voor de melding, ik zal er op korte termijn eens naar kijken. Wat perron H/I betreft: ik had tijdens het maken van de huidige versie al op Google streetview zitten kijken en zag inderdaad een bordje "H" op de Qlinerhalte zitten, maar in de dienstregeling op de Arriva-site stond consequent "Gorinchem Station Perron I" als vertrekhalte van 387, vandaar dus. --Daniel (overleg) 17 okt 2013 18:55 (CEST)

DAV 2014

Voor het overzicht heb ik een reactie op m'n eigen overlegpagina geplaatst--Daniel (overleg) 8 dec 2013 21:47 (CET)

Reactie staat weer op m'n eigen overlegpagina--Daniel (overleg) 2 feb 2014 22:11 (CET)
Wat uitleg toegevoegd onder je bericht op mijn overleg--Daniel (overleg) 3 feb 2014 20:18 (CET)

Plattegrond Gorinchem

Hoi,

Eigenlijk had ik op de plattegrond van Gorinchem alleen de oude lijnnummers van de stadsdienst vervangen door de nieuwe ;-) Overige wijzigingen zijn niet zo makkelijk achter te komen zonder er zelf heen te gaan, dus bedankt voor het doorgeven van de info. Zal 't binnenkort even aanpassen.--Daniel (overleg) 17 dec 2014 19:31 (CET)

Hoi, gezien jij er allicht ter plekke wat meer zicht op hebt (was vorige week nog in Gorinchem maar had een krappe overstap): wat is de meest actuele halteindeling daar? Ik heb je wijziging van lijn 74 in het wijzigingsoverzicht trouwens teruggedraaid. Ik had n.a.v. je forumpost alle wijzigingen in DAV doorgevoerd en nagelopen, maar bij lijn 74 kon ik geen verschillen ontdekken zoals jij ze beschrijft. Allicht was dat al eerder gewijzigd dan (in augustus aannemelijk) en toen niet als significante wijziging aangepast.--Daniel (overleg) 23 dec 2015 19:14 (CET)

Ah, ik had die aanpassing over het hoofd gezien omdat er ook een bericht helemaal bovenaan m'n overlegpagina stond. Wat lijn 74 betreft: ik heb bij het nalopen van de wijzigingen diverse keren de online dienstregeling van deze lijn per 23-8-15 en per 13-12-15 met elkaar vergeleken en daarbij geen verschillen aangetroffen in de route (en tijden waarop die gereden werd). Vandaar m'n opmerking dat deze aanpassing in de route waarschijnlijk al eerder (vermoed per 23-8) heeft plaatsgevonden. En daarmee hoort 'ie niet thuis op de pagina voor dienstregeling 2016.--Daniel (overleg) 23 dec 2015 20:00 (CET)

Ik zie nu wel waar jij vandaan hebt dat dit een wijziging zou zijn: in het online busboekje zie ik inderdaad wel alleen in de spits ritten via het Industrieterrein staan. Dat zal al snel na ingang van de dienstregeling gewijzigd zijn gezien het niet zo in de online dienstregeling meer stond voor dezelfde periode toen ik begin december keek--Daniel (overleg) 23 dec 2015 20:11 (CET)
Je kunt wel roepen wat je wilt, maar de lijnvoering zoals die er nu is werd ook al gepubliceerd voor de periode daarvoor. Dat het dienstrooster is aangepast wil niet persé iets zeggen over de route, immers kan je dat rondje ook prima rijden met de taxibusjes die er voor 13 december nog op meer ritten reden. Ik ben gewoon 200% zeker van wat ik omtrent lijn 74 juist niet op de wijzigingspagina had gezet.--Daniel (overleg) 23 dec 2015 21:17 (CET)
Flauw? Nee dat is gewoon hoe Arriva soms werkt. Neem bv. de route van lijn 14/15: die stond oorspronkelijk ook nog via Politiebureau/LTS in de tabellen voor na 13 december en is ook pas recent (nu de aansluiting van de Molenlaan op de Burg. Keijzerweg ook af is) weer terug naar de oorspronkelijke route aangepast. Met lijn 74 is dat aannemelijk op eenzelfde manier gebeurd, waardoor het relatief ongemerkt tussen de dienstregelingswijzigingen door glipt.--Daniel (overleg) 23 dec 2015 21:49 (CET)

Dienstregeling 2017

Hoi, Eigenlijk doen we het doorvoeren van wijzigingen in bestaande lijnen pas vanaf twee weken van tevoren en niet al een maand vooraf. Wat natuurlijk wel kan is een lijn die gaat vervallen alvast in verleden tijd zetten, de opvolgers toevoegen en de geschiedenis bijwerken. Maar dan bv. nog niet voormalig maken.

Zoals je kunt zien in de bewerkingen van de lijnen die ik zelf doe heb ik daar ook alleen alvast de wijzigingen in de geschiedenis gezet en eventueel opvolgers toegevoegd, maar nog geen routestrips en infoboxen gewijzigd bijvoorbeeld.--Daniel (overleg) 12 nov 2016 09:04 (CET)

Hoi, met nieuwe pagina's aanmaken en de oude vast een opvolger geven (zoals ik bij 181 deed en jij bij bv. 191/691) is ook helemaal niks mis. Zolang ze maar niet op voormalig gaan nog want dan verdwijnen ze al uit de automatische tabellen.
Het ging meer om de bestaande lijnen waarop wat kleine dingetjes wijzigen. Daarvoor hebben we hier op de wiki afgesproken het pas vanaf 2 weken vantevoren te doen. Dat heeft ermee te maken dat we hier weliswaar eigenlijk geen reisinformatie bieden maar de wiki in de praktijk daar wel voor gebruikt wordt. Zeker bij dienstregelingswissels.--Daniel (overleg) 12 nov 2016 21:41 (CET)

Geschiedenis wijzigingen

Hoi, zou je misschien ook een geschiedenis willen toevoegen bij de wijzigingen die je maakt. Dat maakt het makkelijker om te zien wat er verandert is. Groet Regenmaker (overleg) 12 aug 2015 21:40 (CEST)

Beste Nvdw, Ik wilde nog eens wijzen op het puntje dat ik blijkbaar in 2015 al heb aangedragen, aangezien je bij Lijn 5 Gorinchem, Beatrixziekenhuis - Lingewijk geen geschiedenis-kopje had toegevoegd. Groeten Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 15 jul 2017 14:07 (CEST)

Gorinchem, Fortes Lyceum

Hoi Nvdw, wat is de bedoeling bij deze halte? Hij staat nu nog zonder haltebolletje in de routestrip. Milco (wikibeheer) (overleg) 6 okt 2018 12:23 (CEST)

Daar had wel een bolletje moeten staan, maar ik was even een tussenstapje vergeten (want deze drietand voorzag niet in een haltebolletje). Even verder spieken in de mogelijkheden in de routestrips gaf me een andere drietand mét bolletje die me bovendien een hele hoop 'rer'-codes had gescheeld... het is dus nu aangepast. Dank voor de oplettendheid Nvdw (overleg)

Nieuwe dienstregeling

Hoi Nvdw, wellicht is her handig om de ingevoerde lijnen nog even na te lopen op de dienstregeling (voor zover je dat niet al van plan was natuurlijk)? Zo kwam ik bij lijn 75 in de ochtenduren twee ritten tegen die enkel tussen Meerkerk en Goudriaan rijden en deze korte ritten stonden nog niet in de concept dienstregeling vermeld. Milco (wikibeheer) (overleg) 18 nov 2018 11:20 (CET)

Hoi, Als je nog meer knooppunten qua haltenaam aan te passen hebt in jouw helftje van DMG mag je best de link ook aanpassen hoor. De pagina van dat busstation moet dan toch hernoemd worden, en dan moeten de categorieën op de juiste naam staan voor de automatische tabel--Daniel (overleg) 20 nov 2018 20:03 (CET)
Zoals het er nu naar uit ziet zijn het alleen Papendrecht Busstation en Meerkerk Knooppunt A27. Eerst die laatste maar even (daarom heb ik de link bij de 388 nog niet direct aangepast). Ik zal dan meteen even de bestelBuzzen van de toekomstig-lijst afhalen. Kom jij uit met jouw helft? --Nvdw (overleg) 20 nov 2018 20:10 (CET)
Ja hoor, mijn helft gaat wel lukken. Doe ik wel in één keer als er definitieve dienstregelingen zijn, geeft nu mooi tijd om als een speer door de Utrecht heen te gaan.--Daniel (overleg) 20 nov 2018 20:27 (CET)

Hoi, vergeet je bij die nieuwe routes in Zeist niet ook de geschiedenis even bij te werken met de vermelding van de oude route?--Daniel (overleg) 22 feb 2019 18:53 (CET)

Omleiding lijnen 58 en 77

Hoi Nvdw, bij deze lijnen kom ik een omleiding tegen tot en met 29 september. Kun jij nagaan of de omleiding inderdaad ten einde is en deze dan verwijderen zo nodig? Dankjewel! Milco (wikibeheer) (overleg) 16 okt 2019 12:13 (CEST)