Lijn 83 Simmerath, Bushof - Erkensruhr Finkenauel

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 83 in Duitsland
Vervoerder(s) ASEAGsub
Verkeersverbond AVV
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Simmerath
Materieel Mercedes-Benz Citaro
MAN Lion's City
Frequenties
Spits 0-1x/uur
Spits (vakantie) 0-2x/dag
Dal 0-1x/uur
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag 1-2x/dag
Zondag 0-1x/dag
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 83 rijdt van Simmerath Ortsmitte via Huppenbroich, Eicherscheid, Hammer, Dedenborn, Seifenauel en Einruhr naar Erkensruhr.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijdt een rit van Eicherscheid Ehrenmal naar Simmerath Bushof en een rit van Einruhr naar Simmerath Bushof. Tevens rijdt een aantal scholierenritten. Zo rijden twee ritten van Erkensruhr Finkenauel naar Einruhr waarbij een rit via Einruhr Wende rijdt, een rit van Seifenauel Ost naar Simmerath Bushof waarbij Huppenbroich niet wordt bediend maar wel via de haltes Sekundarschule en Bickerather Straße wordt gereden en een rit van Eicherscheid Ehrenmal via de haltes Sekundarschule en Bickerather Straße naar Simmerath Bushof.
  • In de middag tussen circa 11:00 en 16:00 uur wordt grofweg 1x/uur gereden van Simmerath Bushof naar Erkensruhr Finkenauel. Hierbij rijden twee ritten vanaf de halte Bickerather Straße, rijdt een rit via de haltes Bickerather Straße en Berufsschule en rijden drie ritten via de halte Sekundarschule. Het eindpunt ligt eenmaal bij de halte Seifenauel Ost en tweemaal bij de halte Einruhr. In de omgekeerde richting rijdt een rit van Eicherscheid Ehrenmal naar Simmerath Bushof waarbij via de halte Sekundarschule wordt gereden en rijdt een rit van Erkensruhr Finkenauel naar Simmerath Bushof.
  • Op zaterdag rijdt een rit tussen Simmerath Bushof en Einruhr. Tijdens de zomerperiode rijdt aan het eind van de middag zowel op zaterdag als zondag een rit van Einruhr naar Simmerath Bushof. Deze rit rijdt niet via Huppenbroich.

Route

Halte
Route rer.svgRoute rer.svgRoute 0hlr.svg Simmerath, Bickerather Straße  
Route 0Bal.svgRoute rhlBr.svg Simmerath, Bushof    
Route rlr-v-rsr.svgRoute rlr.svg Simmerath, Bickerather Straße  
Route rlr.svgRoute rarr.svg Simmerath, Berufsschule  
Route rsr-v-rlr.svg Simmerath, Sekundarschule  
Route rarl.svg Simmerath, Am Gericht  
Route rral.svg Simmerath, Abzweigung Huppenbroich  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Simmerath, Huppenbroich  
Route rarl.svg Simmerath, Eicherscheid Ehrenmal  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Eicherscheid Förster  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Auf dem Knipp  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Hammer Kirche  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Haus Waldblick  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Dedenborn  
Route rer.svgRoute rhrr.svg Simmerath, Haus Rurblick  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Rauchensauel  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Seifenauel  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Seifenauel Ost  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Abzweigung Dedenborn  
Route rral.svg Simmerath, Rösberg  
Route rs0.svgRoute rsr.svgRoute 0hrr.svg Simmerath, Einruhr  
Route rer.svgRoute rlell.svg  
Route rer.svgRoute rlr.svgRoute rhrr.svg Simmerath, Einruhr Wende  
Route rer.svgRoute rarr.svg Simmerath, Abzweigung Erkensruhr  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Erkensruhr Am Gierberg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Simmerath, Erkensruhr Alte Post  
Route rer.svgRoute rs0.svg Simmerath, Erkensruhr Finkenauel  

Geschiedenis

Op 10 december 2017 werd de dienstregeling op de as tussen Aachen en de Nordeifel gewijzigd. Hierbij ging het lijnennet over van de DB Rheinlandbus naar de ASEAG.

Op 9 juni 2019 gingen tussen 8:00 en 10:00 uur enkele belbusritten rijden tussen Simmerath en Huppenbroich. Daarnaast werd op zowel zaterdag als zondag twee belbusritten van Hammer naar Einruhr en twee belbusritten van Seifenauel naar Simmerath aangeboden. De belbusritten gingen via de halte Simmerath Krankenhaus rijden.

Op 14 juni 2020 vervielen de belbusritten doordeweeks tussen 8:00 en 10:00 uur tussen Simmerath en Huppenbroich. In het weekend vervielen de twee belbusritten van Hammer naar Einruhr en van Seifenauel naar Simmerath. Alle belbusritten reden in Simmerath een versnelde route via de halte Krankenhaus.

Op 9 augustus 2020 werd op zowel zaterdag als zondag tijdens de zomermaanden aan het eind van de middag een rit van Simmerath naar Einruhr aangeboden.

Op 6 februari 2022 werd de dienstregeling door de komst van de Netliner rondom Simmerath ingeperkt. Doordeweeks werd niet langer tussen circa 11:00 en 18:00 uur een reguliere dienstregeling aangeboden. Zowel in als buiten de vakanties kwamen de ritten tussen 16:00 en 18:00 uur te vervallen en richting Simmerath gold hetzelfde voor de ritten na circa 14:00 uur. Tijdens de vakanties bleef alleen rond 13:00 uur alleen een reguliere rit in beide richtingen rijden. Voorheen werd tussen 11:00 en 18:00 uur grofweg 1x/uur gereden tussen Simmerath en Einruhr waarbij enkele ritten ook Erkensruhr bedienden. Hierbij reden enkele ritten van Erkensruhr niet verder dan Einruhr.

Op 1 februari 2023 werd de dienstregeling licht gewijzigd. Zowel op zaterdag als zondag verviel aan het einde van de middag een rit van Simmerath Bushof naar Einruhr. Deze ritten reden uitsluitend tijdens de zomermaanden.

Op 15 januari 2024 werd de halte Seifenauel Anfang hernoemd in Seifenauel Ost en de halte Erkensruhr Anfang in Erkensruhr Am Gierberg.

Op 9 juni 2024 werd de dienstregeling gewijzigd. In de vakanties verviel aan het begin van de middag een rit tussen Simmerath Bushof en Erkensruhr Finkenauel.