Dienstregeling verkeersverbond AVV 2023

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2023 van de Aachener Verkehrsverbund (AVV) loopt van 11 december 2022 tot en met 9 december 2023. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2023 ASEAG

Wijzigingen per 1 februari 2023

Tijdens de zomermaanden wordt de frequentie op zondag tussen circa 10:00 en 20:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur tussen de haltes Aachen Bushof en Goethestraße.

In de middag gaat een scholierenrit van Aldenhoven Markt naar Eschweiler Talbahnhof/Raiffeisen-Platz voortaan starten te Jülich Bahnhof/ZOB.

De laatste rit op vrijdag- en zaterdagavond van Aachen Elisenbrunnen naar Brand gaat voortaan starten te Aachen Uniklinik.

De halte Avantis Soreter Weg wordt aan de route toegevoegd.

Zowel op zaterdag als zondag vervalt aan het einde van de middag een rit van Simmerath Bushof naar Einruhr. Deze ritten rijden uitsluitend tijdens de zomermaanden.

Wijziging per 1 maart 2023

De halte Buschhof komt te vervallen.

Wijziging per 1 april 2023

De halte Heussstraße wordt aan de route toegevoegd.

Doordeweeks vervalt de eerste rit van Busch naar Alsdorf Annapark.

Wijziging per 1 mei 2023

In de ochtendspits wordt een extra vroege rit van Brand Ringstraße naar Siegel aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijziging per 11 juni 2023

De halte Niedermerzer Straße wordt hernoemd in Aldenhoven Rathaus.

Wijzigingen per 1 juli 2023

De halte Rurberg Jugendherberge wordt richting Simmerath opgeheven en vervangen door Rurberg Ehrenfriedhof.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Hechelscheid Höhe/Wolfsgasse hernoemd in Hechelscheid Wolfsgasse, de halte Auf der Höhe in Hechelscheid en de halte Hechelscheid Wolfsgasse in Hechelscheid Kapelle.

De dienstregeling wordt uitgebreid. In de ochtendspits gaat een extra rit van Aachen Bushof naar Avantis Business Center rijden en in de middagspits wordt het aantal ritten uitgebreid van twee naar vier ter vervanging van twee belbusritten. Tegelijkertijd worden in de daluren drie belbusritten aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt het aantal ritten uitgebreid van twee naar drie à vier en werden ook vier belbusritten aan de dienstregeling toegevoegd. Op zondag worden ook twee belbusritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Hechelscheid Höhe/Wolfsgasse hernoemd in Hechelscheid Wolfsgasse, de halte Auf der Höhe in Hechelscheid en de halte Hechelscheid Wolfsgasse in Hechelscheid Kapelle.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

In de ochtendspits gaat een extra scholierenrit van Einruhr naar Schleiden Busbahnhof rijden.

De scholierenrit van Simmerath Bushof naar Einruhr tijdens de ochtendspits wordt gesplitst in twee aparte ritten. Hierbij gaat een rit een afwijkende route rijden waarbij via Witzerkuhl en Haus Wilden naar Einruhr wordt gereden. De bediening van Hechelscheid wordt overgenomen door een aparte scholierenrit van Hechelscheid Kapelle naar Einruhr. In Rurberg wordt de route voor een scholierenrit gewijzigd waarbij de haltes Grimmischall en Rurberg Kiosk komen te vervallen en worden vervangen door de haltes Auf dem Stein, An der Eiche en In den Birken.

In de middag gaat in beide richtingen een extra rit via Simmerath Sekundarschule rijden.

In de ochtendspits vervalt voor de scholierenrit via Menzerath de bediening van de halte Atrium.

Wijzigingen per 16 oktober 2023

Op zaterdag tussen 17:00 en 22:00 uur wordt voortaan 1x/uur naar Langerwehe Bahnhof in plaats van Hücheln Wasserfeld gereden. Hierbij valt eenmaal een gat van twee uur in de dienstregeling.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Doordeweeks tussen 14:00 en 19:00 uur wordt de frequentie tussen Alsdorf Gesamtschule en Baesweiler In der Schaf verhoogd van 2x/uur naar 3 à 4x/uur door het toevoegen van losse ritten op dit traject. Op zaterdag wordt de frequentie tussen 11:00 en 19:00 uur op het traject tussen Aachen Elisenbrunnen en Sportpark Soers verhoogd van 4x/uur naar 8x/uur.

De route wordt gewijzigd. Voortaan wordt de route in Duffesheide dezelfde kant op gereden waardoor de ritten vanaf Bardenberg gaan eindigen bij de halte Radsberg in plaats van Reifeld.

Tussen de Uniklinik, Bushof, Aachen Haaren en Verlautenheide wordt een snelbus geïntroduceerd.

Voortaan gaan de ritten tweemaal de halte Duffesheide bedienen.

Tussen Hüls, Haaren en Verlautenheide wordt een nieuwe buslijn geïntroduceerd die in de spitsuren 2x/uur gaat rijden.

Deze lijn wordt opgeheven.

Wijziging per 6 november 2023

De verdichtingsritten in de middag tussen Walheim en Roetgen Post komen deels te vervallen. In de middagspits komen afhankelijk van de richting één of twee ritten te vervallen. De derde rit gaat voortaan alleen nog buiten de vakanties rijden.

Dienstregeling 2023 Rurtalbus

Wijzigingen per 11 december 2022

De halte Evangelisches Gemeindehaus wordt richting Vossenack hernoemd in Lammersdorf Bahnhof waardoor deze halte voortaan in beide richtingen wordt bediend. Tegelijkertijd wordt de halte Bickerath Post hernoemd in Bickerath.

De halte Detombay/Impfzentrum wordt hernoemd in Detombay.

De halte Abzweig Bahnhof wordt hernoemd in Römerallee/Bahnhof.

In de ochtendspits wordt een extra scholierenrit van Düren Bahnhof/ZOB naar de Josefschule aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Ellernbusch/Impfzentrum wordt hernoemd in Ellernbusch.

De bediening van de halte Nierfeld Tränkelbachstraße komt te vervallen. Deze halte werd alleen door één scholierenrit in de ochtendspits bediend. Tevens wordt de halte Vlatten Post hernoemd in Vlatten Jugendhalle.

De bediening van de halte Düsseldorfer Straße in Zülpich komt te vervallen. Voortaan wordt ook richting Nideggen via de Römerallee gereden. Tevens gaat de laatste scholierenrit van Zülpich Bahnhof naar Wollersheim Stupp ook de halte Adenauerplatz/Schulzentrum bedienen. Als laatste wordt de halte Abzweig Bahnhof hernoemd in Römerallee/Bahnhof.

In de middag gaat de rit rond 14:00 uur van Merzenich Schule naar Jülich Walramplatz de gehele week rijden in plaats van alleen op dinsdag en vrijdag. Op dinsdag en vrijdag wordt hierbij een versterkingsrit tot de halte Stetternich Jägerhof aan de dienstregeling toegevoegd. Bij de laatste middagrit, die op maandag, woensdag en donderdag rijdt, wordt een versterkingsrit toegevoegd.

In de middag gaat de versterkingsrit van Arnoldsweiler Neusser Straße naar Merzenich Schule de gehele week rijden in plaats van alleen op dinsdag.

Doordeweeks wordt het gat van twee uur rond 10:00 uur opgevuld door een extra rit in beide richtingen. Tevens wordt doordeweeks een extra late rit van Jülich naar Düren aan de route toegevoegd. Tegelijkertijd gaat de versterkingsrit van Niederzier Schulzentrum naar Arnoldsweiler Neusser Straße de gehele week rijden in plaats van alleen op dinsdag.

De halte Detombay/Impfzentrum wordt hernoemd in Detombay en de halte Ellernbusch/Impfzentrum in Ellernbusch.

In de ochtendspits wordt een rit van Körrenzig naar Jülich aan de dienstregeling toegevoegd.

Enkele ritten worden in dienstregeling opgenomen. Het gaat hierbij in de ochtendspits om een versterkingsrit van Aldenhoven Markt naar Linnich Schulzentrum. Rond het middaguur wordt een extra rit tussen Aldenhoven Markt, Ederen Dorfplatz en Linnich Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd hierbij wordt de halte Abzweigung Floßdorf ook bediend. De middagrit tussen Aldenhoven Markt, Ederen Dorfplatz en Linnich Schulzentrum die rond 14:00 uur rijdt, gaat voortaan ook op maandag en woensdag rijden waardoor voortaan alle dagen van de week wordt gereden. De bijbehorende versterkingsrit via Merzenhausen gaat voortaan ook op donderdag rijden. De hiervoor genoemde middagritten beginnen richting Linnich bij de halte Gesamtschule.

In de ochtendspits wordt een versterkingsrit van Rödingen Kroschstraße naar Titz Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd. Op dinsdag- en vrijdagmiddag wordt een scholierenrit van Stetternich Jägerhof naar Titz Mitte aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Detombay/Impfzentrum wordt hernoemd in Detombay.

Deze nieuwe lijn vervangt lijn SB98. Hierbij komt het traject tussen Zülpich en Euskirchen te vervallen. Tegelijkertijd worden meerdere haltes onderweg aan de route toegevoegd en gaan alle ritten in Düren via de halte Rudolf-Diesel-Straße rijden. In Zülpich wordt de halte Abzweig Bahnhof hernoemd in Römerallee/Bahnhof.

De halte Vlatten Post wordt hernoemd in Vlatten Jugendhalle.

In de ochtendspits wordt een versterkingsrit van Langerwehe Bahnhof naar Düren Bahnhof/ZOB aan de dienstregeling toegevoegd en met uitzondering van dinsdagmiddag een versterkingsrit van Langerwehe Schulzentrum naar Derichsweiler Dampfmühlenstraße. Tevens wordt de halte Ellernbusch/Impfzentrum hernoemd in Ellernbusch.

De halte Ellernbusch/Impfzentrum wordt hernoemd in Ellernbusch.

Zowel de route als dienstregeling wordt gewijzigd. In Zülpich wordt voortaan met uitzondering van enkele scholierenritten via Zülpich Bahnhof gereden. Hierbij wordt de halte Abzweig Bahnhof hernoemd in Römerallee/Bahnhof. In Euskirchen worden de haltes Baumstraße, Mainstraße, Gerberstraße en Veybachstraße aan de route toegevoegd. Tevens komt de bediening van de haltes Lüssem en Nemmenich grotendeels te vervallen. In het weekend reden met uitzondering van een enkele rit alle ritten via Lüssem en Nemmenich net als enkele ritten aan de randen van de dag doordeweeks. De extra late ritten op vrijdag- en zaterdagavond naar Füssenich en één scholierenrit richting Düren blijven beide haltes bedienen. Tegelijkertijd vinden enkele wijzigen in het scholierenvervoer plaats. De ochtendrit van Geich Flimm via Füssenich Bonn naar Zülpich Frankengraben komt te vervallen. De middagrit van Euskirchen Bahnhof naar Zülpich Bahnhof wordt samengevoegd met de scholierenrit van Zülpich Adenauerplatz/Schulzentrum naar Vettweiß Markt tot een doorgaande rit van Euskirchen Bahnhof naar Vettweiß Markt. In de ochtendspits wordt een extra versterkingsrit van Jakobwüllesheim Vettweißer Straße naar Zülpich Adenauerplatz/Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd. Deze rit rijdt net als de bestaande versterkingsrit vanaf Vettweiß Markt een directe route tussen de haltes Froitzheim Martinusstraße en Zülpich Bonner Straße/Zentrum.

De halte Abzweig Bahnhof wordt hernoemd in Römerallee/Bahnhof.

De halte FZJ Hambacher Tor wordt aan de route toegevoegd.

De frequentie in de daluren wordt verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tevens wordt rond 19:00 uur een extra late rit in beide richtingen aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Evangelisches Gemeindehaus wordt richting Düren hernoemd in Lammersdorf Bahnhof waardoor deze halte voortaan in beide richtingen wordt bediend. Tegelijkertijd wordt de halte Bickerath Post hernoemd in Bickerath.

Deze lijn wordt vervangen door lijn 290.

Wijziging per 30 januari 2023

Op dinsdagmiddag wordt de rit tussen Linnich Schulzentrum, Merzenhausen Denkmal en Aldenhoven Gesamtschule een uur vervroegd.

Wijzigingen per 11 juni 2023

In de ochtendspits gaat een rit die start bij de halte Hommelsheimer Weg voortaan starten bij de halte Schlosspark in Nörvenich.

Doordeweeks wordt een extra vroege rit van Wissersheim naar Nörvenich Schlosspark aan de dienstregeling toegevoegd.

De haltes Altenburg Frey en Altenburg Moll worden samengevoegd tot de halte Altenburg.

In de middagspits gaat buiten de vakanties een rit via de halte Heimbach Grundschule rijden.

De haltes Altenburg Frey en Altenburg Moll worden samengevoegd tot de halte Altenburg.

De rit van Müntz Bürgerhaus naar Jülich Neues Rathaus en de rit Körrenzig Hauptstraße naar Jülich Walramplatz worden samengevoegd tot één rit van Körrenzig Hauptstraße naar Jülich Bahnhof/ZOB. Tevens gaat de middagrit vanaf Jülich Schulzentrum voortaan de halte Neues Rathaus bedienen.

De halte Gut Hasenfeld wordt in de route opgenomen. Tevens wordt de halte Niedermerzer Straße hernoemd in Aldenhoven Rathaus, de halte Linnich Markt in Linnich Altermarkt en de halte Linnich Post in Rurstraße.

De halte Linnich Markt wordt hernoemd in Linnich Altermarkt.

De halte Linnich Post wordt hernoemd in Rurstraße.

De halte Linnich Markt wordt hernoemd in Linnich Altermarkt en de halte Linnich Post in Rurstraße.

De halte Linnich Markt wordt hernoemd in Linnich Altermarkt en de halte Linnich Post in Rurstraße.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Jackerath Grevenbroicher Straße naar Titz Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Linnich Post wordt hernoemd in Rurstraße.

De halte Linnich Markt wordt hernoemd in Linnich Altermarkt en de halte Linnich Post in Rurstraße.

De halte Linnich Post wordt hernoemd in Rurstraße.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks in de daluren 1x/uur tussen Düren en Nörvenich gereden. Tevens wordt een extra late rit van Düren naar Nörvenich aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Brainergy Park Süd wordt aan de route toegevoegd. Tegelijkertijd wordt de halte Brainergy Park hernoemd in Brainergy Park Nord.

De halte Altenburg Frey wordt vervangen door de halte Altenburg.

Dienstregeling 2023 West

Wijzigingen per 11 december 2022

Op dinsdagmiddag vervalt een scholierenrit van Hückelhoven Rathaus naar Ratheim Schulzentrum en in de ochtendspits vervalt een korte scholierenrit van Hückelhoven Zeche naar Hückelhoven Von-Dechen-Straße. De rit rond 14:00 uur via Oberbruch Parkstraße gaat weer de reguliere route rijden. Tevens wordt de halte Granterath hernoemd in Granterath B57.

De halte Granterath wordt hernoemd in Granterath B57.

De halte Agentur für Arbeit wordt hernoemd in Realschule.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Effeld hernoemd in Effeld Veilchenweg, de halte Ophoven in Ophoven Agathastraße en de halte Agentur für Arbeit in Realschule. In de ochtendspits wordt een extra rit van Krafeld naar Erkelenz ZOB aan de dienstregeling toegevoegd en in de middag gaat een rit minder vanaf Heinsberg Realschule rijden.

In de middag komt een versterkingsrit van Lindern Bahnhof naar Brachelen Unterführung te vervallen. Ter compensatie gaat buiten de vakanties een middagrit richting Erkelenz via Lindern Bahnhof rijden.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Altmyhl hernoemd in Altmyhl Spielplatz, de halte Himmerich in Himmerich Mitte, de halte Hoven in Hoven Wendeplatz en de halte Müllendorf in Abzweigung Müllendorf. Op dinsdag- en vrijdagmiddag vervalt een scholierenrit van Hilfarth naar Geilenkirchen.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de halte Abzweigung Waldenrath in Abzweigung Straeten en de halte Rischden in Abzweigung Rischden. Tevens gaat de versterkingsrit van Staeten Abzweigung Waldenrath of Tripsrath Straetener Weg voortaan altijd starten te Straeten Grundschule. De bediening van de halte Schleiden Alte Schule, die in de ochtendspits richting Heinsberg wordt bediend door één rit, komt te vervallen. In de middag gaan twee ritten richting Geilenkirchen niet langer via Schleiden Alte Landstraße rijden.

De halte Kipshoven wordt hernoemd in Kipshoven Ort en de halte Schulzentrum in Bildungscampus.

De halte Borschemich wordt hernoemd in Borschemich Kapelle, de halte Rath-Anhoven in Rath-Anhoven Süd, de halte Kipshoven in Kipshoven Kieswerk, de halte Moorshoven in Moorshoven Landstraße en de halte Schulzentrum in Bildungscampus.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Bildungscampus, de halte Arsbeck Petersholz in Arsbeck Im End, in de halte Orsbeck in Alt Orsbeck en de halte Agentur für Arbeit in Realschule. Tevens gaan de middagritten vanaf de halte AOK ook de halte Realschule bedienen.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Bildungscampus, de halte Tetelrath Siedlung in Am Lochtenberg en de halte Tetelrath in In Tetelrath. Tevens komt op woensdagmiddag de versterkingsrit van Erkelenz Bahnhof naar Geneiken te vervallen.

De twee ochtendritten vanaf Stahe Leyenhaus en Kreuzrath Ringofen gaan voortaan starten bij de halte Gangelt Schulzentrum. De haltes Stahe Zaunbrecher en Stahe Leyenhaus worden voortaan aan het einde van de route bediend. Tevens gaat de laatste middagrit van Am Bongert naar Langbroich Kirche niet langer op vrijdag rijden. Op vrijdagmiddag gaat de rit van Birgden Schule naar Stahe Post doorrijden naar Stahe Leyenhaus en de middagrit van Gangelt Schulzentrum naar Schierwaldenrath Post gaat niet langer de halte Birgden Kirche bedienen. Als laatste wordt de halte Hastenrath hernoemd in Hastenrath Kirche en de halte Gangelt Bahnhof in Heinsberger Tor.

De route in Frelenberg wordt aangepast net als enkele scholierenritten. In Frelenberg worden de haltes Frelenberg Kirche en Abzweigung Zweibrüggen alleen nog bediend door de ritten die via de halte Paul-Keller-Straße rijden in plaats van door alle ritten. De scholierenrit van Geilenkirchen Bahnhof naar Übach Sportzentrum wordt ingekort. Deze rit gaat niet verder rijden dan Frelenberg en krijgt daar de eindhalte Ägidiusstraße. Tevens gaat de scholierenrit van Palenberg Bahnhof naar Geilenkirchen Bahnhof ook via de Paul-Keller-Straße rijden.

De halte Brüxgen wordt hernoemd in Brüxgen Kindergarten. Tevens gaat de versterkingsrit op maandagmiddag van Höngen Schule naar Saeffelen Kirche de gehele week rijden. Richting Geilenkirchen gaan de ritten na circa 13:30 uur niet meer via Geilenkirchen Schulzentrum rijden.

Enkele ritten worden aangepast. De ochtendspitsrit van Geilenkirchen Bahnhof naar Gillrath Kirche gaat doorrijden naar Gangelt Schulzentrum. In de omgekeerde richting vervalt een rit van Tüddern Apotheke naar Gangelt Schulzentrum en gaat een rit starten te Tüddern Apotheke in plaats van Höngen Schule. De middagrit van Geilenkirchen Bahnhof naar de Jakob-Muth-Schule gaat voortaan ook doorrijden naar Gangelt Schulzentrum. De middagrit die met uitzondering van donderdag van Tüddern Apotheke naar Gangelt Amt rijdt, gaat voortaan de gehele week rijden en starten te Höngen Schule en eindigen te Gangelt Hastenrather Weg. Tevens wordt de halte Süsterseel Kreissparkasse hernoemd in Süsterseel Dorfplatz en de halte Wehr in Wehr Dorfzentrum

De dienstregeling wordt gewijzigd. In de middag gaat nog maar één rit in plaats van drie vanaf Heinsberg Realschule rijden. De twee ritten die dit niet langer doen, gaan na de halte Ostpromenade via Heinsberg Realschule rijden. Hierbij gaat de laatste rit niet langer vanaf Selsten direct naar Hontem en Bocket Post rijden maar direct naar Abzweigung Nachbarheid. Voor de meeste middagritten wordt het eindpunt verlegd van Tüddern Apotheke naar Tüddern Am Höfgen. In de omgekeerde richting wordt de dienstregeling uitgedund. De gehele week komt een rit van Höngen Schule via Saeffelen Schule en Waldfeucht Markt naar Heinsberg Busbahnhof te vervallen net als op donderdagmiddag een rit van Höngen Schule via Waldfeucht Markt naar Heinsberg Busbahnhof. De rit die uitsluitend op vrijdagmiddag rijdt, gaat voortaan de uitgebreide route via Waldfeucht Markt rijden in plaats van Saeffelen Zollsiedlung, Breberer Kreuz en Bocket Schulstraße. Het eindpunt in Heinsberg wordt hierbij verlegd van de Westpromenade naar het Busbahnhof. Tevens wordt een aantal haltes hernoemd. Zo wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de westelijke halte Oberlieck in Oberlieck L228, de halte Hontem in Hontem Kükesweg, de halte Auf dem Wall in Schlösschen, de halte Dampfmühle op de Heinberger Straße in Bocket Sportplatz, de halte Schalbruch in Schalbruch Wendeplatz, de halte Isenbruch in Isenbruch Spielplatz en de halte Millen in Millen Raederstraße.

De dienstregeling wordt aangepast. In de ochtendspits komt een rit van Gillrath Kirche via Stahe Kreuzberg te vervallen. In de middag komen twee ritten van Gangelt Schulzentrum via de Jakob-Muth-Schule naar Höngen Schule te vervallen, waarbij de laatste rit alleen van maandag tot en met woensdag reed, net als een rit van Gangelt Jakob-Muth-Schule naar Höngen Schule. Ter compensatie worden twee ritten van Gangelt Schulzentrum verlengd naar Höngen Schule. In de omgekeerde richting gaat de donderdagmiddagrit van Höngen Schule naar Geilenkirchen Bahnhof voortaan met uitzondering van vrijdag rijden en niet langer Gangelt Schulzentrum bedienen. Van maandag- tot en met donderdagmiddag gaat eveneens een rit van Höngen Schule naar Gangelt Amt rijden en de rit van Gangelt Hastenrather Weg naar Geilenkirchen Bahnhof gaat ook op vrijdag rijden. De halte Geilenkirchen Schulzentrum wordt in de middag door twee extra ritten richting Geilenkirchen bediend. Tevens gaat de middagrit, die op donderdag en vrijdag van Gangelt Schulzentrum naar Geilenkirchen Bahnhof rijdt, voortaan de gehele week rijden. Als laatste wordt de halte Hastenrath hernoemd in Hastenrath Kirche.

De halte Isenbruch wordt hernoemd in Isenbruch Spielplatz en de halte Schalbruch in Schalbruch Wendeplatz.

De middagrit van Höngen Schule naar Wehr gaat voortaan vanaf de halte Wehrer Bahnhof direct doorrijden naar Süsterseel Dorfplatz. Tevens wordt de halte Millen hernoemd in Millen Raederstraße, de halte Schalbruch in Schalbruch Wendeplatz, de halte Wehr in Wehr Dorfzentrum en de halte Süsterseel Kreissparkasse in Süsterseel Dorfplatz.

De dienstregeling wordt aangepast. In de ochtendspits wordt een rit van Heinsberg Busbahnhof naar Gangelt Amt ingekort tot Gangelt Schulzentrum en komen twee versterkingsritten van Straeten Hamacher naar Straeten Grundschule te vervallen. In de middag gaan twee ritten starten te Heinsberg Busbahnhof in plaats van Heinsberg Westpromenade. Deze ritten gaan ook doorrijden van Pütt naar Straeten Grundschule waardoor de bediening van beide haltes wordt omgedraaid. Hierbij komen in de omgekeerde richting twee ritten van Pütt naar Heinsberg Busbahnhof te vervallen. Twee ritten vanaf Straeten Grundschule gaan niet langer eindigen te Oberlieck maar doorrijden naar Heinsberg Busbahnhof. De middagrit van Oberbruch Schulzentrum naar Pütt wordt ingekort tot Straeten Grundschule. In de omgekeerde richting gaat de rit starten te Straeten Grundschule in plaats van Pütt. In de middagspits vervalt de korte rit van de Jakob-Muth-Schule naar Langbroich Kirche. Tevens vervalt rond 13:00 uur een versterkingsrit van Heinsberg Realschule naar Birgden Kirche. Als laatste wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de halte Abzweigung Waldenrath in Abzweigung Straeten en de halte Gangelt Bahnhof in Heinsberger Tor.

De dienstregeling wordt aangepast. In de ochtendspits vervalt een rit van Breberen Post via Vinteln naar Gangelt Schulzentrum en wordt een rit van Selsten Selstener Straße naar Heinsberg Busbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Ter compensatie van de vervallen rit gaat de rit van Selsten Kreuzung naar Gangelt Schulzentrum via Vinteln rijden. In de middag vervalt een rit van Saeffelen Kirche naar Hastenrath net als de middagrit op donderdag en vrijdag van Gangelt Schulzentrum via Vinteln en Langbroich naar Waldfeucht Markt. Wel wordt een middagrit van Waldfeucht Markt via Braunsrath Dorfplatz naar Heinsberg Busbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd waarbij niet via Brüggelchen wordt gereden maar wel via zowel Braunsrath Dorfplatz als Laffeld Mitte. De middagrit van Gangelt Schulzentrum via Vinteln naar Saeffelen Kirche en de rit van Gangelt Schulzentrum naar Hontem Neustraße gaan alleen nog van maandag tot en met woensdag rijden. Tevens gaan de middagritten vanaf de Agentur für Arbeit deze halte niet langer voor de halte Heinsberg Busbahnhof bedienen maar na de halte Ostpromenade. De middagritten naar Waldfeucht gaan hierbij ook Heinsberg Busbahnhof bedienen en gaan niet langer de halte Auf dem Wall bedienen. De laatste rit van Heinsberg Busbahnhof naar Waldfeucht Markt gaat voortaan een afwijkende route via zowel Laffeld Mitte ald Braunsrath Dorfplatz rijden. Tevens wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de westelijke halte Oberlieck in Oberlieck L228, de halte Obspringen in Obspringen Grachtweg, de halte Wasserwerk in Haaren Heider Hof, de halte Brüggelchen in Brüggelchen Feuerwehr, de halte Hontem in Hontem Kükesweg, de halte Auf dem Wall in Schlösschen, de halte Hastenrath in Hastenrath Kirche, de halte Brüxgen in Brüxgen Kindergarten en de halte Gangelt Bahnhof in Heinsberger Tor.

Een aantal haltes wordt hernoemd. Zo wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de halte Lieck in Liecker Hof, de halte Haaren Driesch in Haaren Haas, de halte Neuhaaren in Haaren Kirche, de halte Haaren Alte Schule in Haaren Birkenweg, de halte Abzweigung Obspringen in Haaren Erksweg, de halte Wasserwerk in Haaren Heider Hof, de halte Brüggelchen in Brüggelchen Feuerwehr, de halte Auf dem Wall in Schlösschen, de halte Dampfmühle in Bocket Sportplatz, de halte Schalbruch in Schalbruch Wendeplatz, de halte Isenbruch in Isenbruch Spielplatz en de halte Millen in Millen Raederstraße.

De dienstregeling wordt aangepast. De drie ochtendspitritten naar Übach Maastrichter Straße gaan voortaan naar Übach Schulzentrum rijden. Hierbij wordt de halte Palenberg Rimburger Acker in de route opgenomen. Ook een rit naar Palenberg Bahnhof gaat doorrijden naar Übach Schulzentrum. Vanaf Übach Schulzentrum gaan twee ritten doorrijden naar Übach Sportzentrum. De ochtendspitsrit vanaf Scherpenseel Kirche gaat voortaan starten te Scherpenseel Grenze. Tevens wordt de route in Scherpenseel gewijzigd voor de ritten die via Windhausen rijden. Deze ritten gaan komend vanuit Geilenkirchen eerst via de Röntgenstraße rijden om vervolgens de haltes Scherpenseel Kirche en Scherpenseel Schule te bedienen. In de omgekeerde richting blijft de huidige route gehandhaafd.

De versterkingsrit van Uetterath Kirche naar Oberbruch Schulzentrum gaat voortaan starten te Herb Ort en daarna Uetterath bedienen. Hierbij wordt de halte Abzweigung Berg in de route van deze rit opgenomen. Tevens wordt de halte Porselen hernoemd in Porselen Rochusstraße, de halte Horst in Horst Borgansstraße en de halte Himmerich in Himmerich Mitte.

In de middag buiten de vakanties gaat een scholieren richting Heinsberg niet langer via het Kreisgymnasium rijden. Tegelijkertijd gaat in de middag een rit naar Oberbruch Schulzentrum in plaats van Linnich SIG Combibloc rijden en gaat een rit naar Dremmen Bahnhof voortaan naar Linnich SIG Combibloc rijden. Hierbij worden tussen Lindern Bahnhof en Linnich SIG Combibloc enkele ritten licht gewijzigd. Tevens wordt de halte Agentur für Arbeit hernoemd in Realschule, de halte Oberbruch Freibad in Oberbruch Festhalle, de halte Porselen in Porselen Rochusstraße en de halte Horst in Horst Borgansstraße.

Het aantal ritten dat via Wurm Kirche gaat rijden wordt gewijzigd. In de middag gaat een rit richting Geilenkirchen via Wurm Kirche rijden. Tegelijkertijd komt in de middag een rit van Geilenkirchen Bahnhof via Wurm Kirche naar Flahstraß te vervallen en gaat de andere rit van Geilenkirchen Bahnhof via Wurm Kirche naar Flahstraß voortaan doorrijden naar Lindern Bahnhof waarbij niet langer via Wurm Kirche en Leiffarth Sparkasse wordt gereden. Ook een andere versterkingsrit richting Lindern gaat rond het middaguur via Flahstraß rijden. Tevens wordt de halte Müllendorf hernoemd in Abzweigung Müllendorf.

In de ochtendspits gaat de rit van Wassenberg Am Stern naar Baal Bahnhof via Hückelhoven Schlee rijden. Rond het middaguur gaat een rit naar Wassenberg Am Stern starten te Lövenich Markt in plaats van Baal Kirche.

Enkele versterkingsritten worden aangepast. Zo vervalt in de ochtendspits een rit van Wassenberg ZOB naar Geilenkirchen Berufskolleg en wordt een rit van Heinsberg Busbahnhof naar Geilenkirchen Bahnhof vervangen door een verlengde reguliere rit vanaf Erkelenz Bahnhof. In de middag vervalt een rit van Erkelenz Bahnhof naar Wassenberg ZOB, maar worden twee versterkingsritten van Erkelenz ZOB naar Wassenberg ZOB aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens wordt de halte Orsbeck hernoemd in Alt Orsbeck en de halte Rischden in Abzweigung Rischden.

De halte Süsterseel Kreissparkasse wordt hernoemd in Süsterseel Dorfplatz.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Bildungscampus, de halte Harbeck in Harbeck Schwalmweg en de halte Rickelrath in Rickelrath Kirche. Tevens komt de halte Abzweigung Oerath te vervallen.

De halte Rath-Anhoven wordt hernoemd in Rath-Anhoven Süd.

De halte Immerath (neu) wordt hernoemd in Immerath Dorfzentrum en de halte Immerath Unkelbachstraße wordt aan de route toegevoegd.

De ochtendspitsritten van Katzem Kirche naar Lövenich Schule en van Lövenich Post naar Erkelenz ZOB worden samengevoegd tot één doorgaande rit. De middagrit van Erkelenz ZOB naar Lövenich Schule gaat niet langer de haltes Erkelenz Bahnhof en Agentur für Arbeit bedienen. Tevens wordt de halte Tenholt hernoemd in Tenholt Grillhütte.

De halte Immerath (neu) wordt hernoemd in Immerath Dorfzentrum en de halte Immerath Unkelbachstraße wordt aan de route toegevoegd.

De bediening van de halte Gewerbegebiet Fürthenrode komt compleet te vervallen. Voortaan gaan alle ritten van en naar de halte Niederheid August-Thyssen-Straße rijden in plaats alleen rond 8:00 uur en tussen circa 12:00 en 17:00 uur. Tegelijkertijd wordt de route in Niederheid omgedraaid en wordt voortaan via de halte Niederheid Zeppelinstraße in plaats van de halte Niederheid Von-Humboldt-Straße gereden.

In de middag wordt een scholierenrit van Geilenkirchen Schulzentrum naar Geilenkirchen Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. In de vakanties wordt voortaan ook teruggereden van Niederheid August-Thyssen-Straße naar Geilenkirchen Bahnhof. Op vrijdagmiddag gaat net als alle andere dagen van de week een derde rit van Gillrath Grundschule naar Hochheid rijden. Tevens wordt de halte Rischden hernoemd in Rischden Ort.

De bediening van de halte Hilfarth Kleiststraße richting de halte Kaphof vervalt. Tegelijkertijd vervalt rond het middaguur de scholierenrit van Hückelhoven Schlee naar Hückelhoven Rathaus.

In de ochtendspits vervalt de versterkingsrit van Baal Bahnhof naar Hückelhoven Schlee. Voor de ochtendspitsrit van Kleingladbach Wassenberger Straße naar Rurich Kirche komt de halte Kleingladbach Erkelenzer Weg te vervallen. Tevens gaan de middagritten richting Millich starten te Kleingladbach Wassenberger Straße in plaats van Schaufenberg Schule.

Wijzigingen per 23 mei 2023

De bediening van de halte Wegberg Grundschule komt te vervallen. Deze ritten gaan net als de overige ritten via de Maaseiker Straße rijden.

Wijzigingen per 1 augustus 2023

De weg tussen Keyenberg en Holzweiler wordt gesloten waardoor de lijnen EK1 en EK3 opnieuw worden vormgegeven. Lijn EK1 gaat alleen nog tussen Erkelenz en Keyenberg rijden en lijn EK3 tussen Erkelenz en Holzweiler waarbij beide lijnen dezelfde route in beide richtingen gaan rijden.

De weg tussen Keyenberg en Holzweiler wordt gesloten waardoor de lijnen EK1 en EK3 opnieuw worden vormgegeven. Lijn EK1 gaat alleen nog tussen Erkelenz en Keyenberg rijden en lijn EK3 tussen Erkelenz en Holzweiler waarbij beide lijnen dezelfde route in beide richtingen gaan rijden.