Dienstregeling verkeersverbond AVV 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2018 van de Aachener Verkehrsverbund (AVV) loopt van 10 december 2017 tot en met 8 december 2018. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2018 ASEAG

Wijzigingen per 10 december 2017

Algemeen: De ASEAG neemt alle lijnen in de Städteregion Aachen over waarmee DB Rheinlandbus de lijnen 61, 66, 67, 68, 71, 81, 82, 83, 84, 85, 90, 96, 104, 105, SB63 en WÜ1, Taeter de lijnen 31, 59, 69, 89, AL2, AL3, AL4, AL5, AL6, HZ1 en HZ3 en West lijn BW1 verloor.

Deze lijn gaat niet langer tussen Lintert, Burtscheid en het Bushof rijden, maar gaat vanaf het Bushof via het Westbahnhof en de Campus Boulevard naar de Uniklinik rijden. Hiermee wordt een nieuwe directe verbinding aangeboden. Het traject tussen Lintert en het Bushof wordt ondergebracht bij lijn 21, waarbij de ritten op zondag tussen Fuchserde en Lintert worden uitgevoerd als belbus.

De halte Konrad Adenauer Straße in Aldenhoven wordt aan de route toegevoegd.

Deze lijn gaat voortaan het traject tussen Verlautenheide, Eilendorf en het Bushof van lijn 57 overnemen, daarnaast wordt via een versnelde route doorgereden naar Richterich, waarbij de ritten van lijn 77 tussen Aachen Bushof en Richterich worden opgenomen in de dienstregeling. Het traject tussen Aachen Bushof en Diepenbenden wordt voortaan verzorgd door lijnen 34 en 54. Bovendien gaat lijn 16 de ritten naar Richterich in het weekend overnemen.

Deze lijn gaat niet langer rijden tussen Schmithof en Walheim, waardoor het eindpunt bij de halte Hasbach komt te liggen. Daarnaast veralt de bediening van de halte Rathenauallee volledig en worden er nieuwe haltes op het Business Park van Hoengen in gebruik genomen. Verder wordt er op zondag maar tot Schleckheim gereden. Reizigers van en naar Walheim kunnen voortaan gebruik maken van de nieuwe Netliner. De Netliner gaat in eerste instantie als vaste lijnbus rijden, daarom werden er op lijn 16 extra ritten tussen Schleckheim en Sief ingezet.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 31. Tegelijkertijd worden er scholierenritten van en naar Siegel toegevoegd aan de route.

Deze lijn gaat voortaan niet meer naar het Waldfriedhof rijden maar naar Lintert Friedhof om zo de route van lijn 1 te kunnen verzorgen. Bovendien komen de pendelritten tijdens de daluren in Bardenberg weer te vervallen en worden de ritten op zondag tussen Fuchserde en Lintert uitgevoerd als belbus. Het traject tussen Aachen Bushof en het Waldfriedhof wordt overgenomen door lijn 51. Als laatste wordt de halte Krankenhaus Marienhöhe hernoemd in Rhein-Maas Klinik.

Deze lijn gaat alleen nog rijden tussen Aachen Bushof en Kelmis. Het traject tussen Laurensberg en Aachen wordt ondergebracht bij de nieuwe lijn 16.

Deze lijn gaat vanaf het Bushof naar Brabd rijden via de route lijn 34. Lijn 34 gaat op zijn buurt naar Diepenbenden rijden, net zoals lijn 54. Tevens komen er extra scholierenritten te rijden van en naar het Schulzentrum in Laurensberg.

Deze lijn wordt geïntegreerd met lijn 96, hierdoor worden de snelle ritten door Hücheln overgeheveld naar lijn 96. Daarnaast wordt de dienstregeling in Hücheln en Weisweiler licht gewijzigd en gaan enkele ritten van maandag tot en met zaterdag van en naar Langerwehe rijden.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn AL1.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn 43. De dienstregeling blijft hierbij ongewijzigd.

Deze lijn gaat voortaan niet meer tussen Aachen Bushof en Brand rijden (wordt overgenomen door lijnen 27 en 37), maar naar het nieuwe eindpunt te Aachen Diepenbenden dat voorheen bediend werd door de lijnen 7, 27, 37 en 77. Het traject tussen het Bushof en Diepenbenden wordt ook in de avonduren en op zondag bediend.

Deze lijn gaat vanaf het Bushof naar Brand rijden via de route lijn 34. Lijnen 34 en 54 gaan op hun buurt naar Diepenbenden rijden.

Deze lijn wordt overgenomen door lijn 16 die voortaan gaat rijden tussen Richterich, Laurensberg, Aachen, Schleckheim en Sief. Nieuw is dat Sief alleen nog maar in de spitsuren wordt bediend, aangezien het grootste gedeelte van de tijd tot Schleckheim wordt gereden. Reizigers naar Schmithof en Sief kunnen buiten de spits gebruik gaan maken van de nieuwe Netliner. De Netliner gaat in eerste instantie als vaste lijnbus rijden, daarom werden er op lijn 16 extra ritten tussen Schleckheim en Sief ingezet. Tevens gaat deze lijn de weekend ritten van en naar Richterich van lijn 7 voor zijn rekening nemen.

Deze lijn wordt geïntegreerd in lijn 47. De nieuwe lijn 43 is ontstaan na het vernummeren van lijn 32 in lijn 43.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 41, waarbij het traject tussen Walheim en Bushof volledig komtte vervallen. Nieuw is het traject tussen Bushof en Uniklinik, hiermee wordt een nieuwe directe verbinding aangeboden.

Lijn 43 wordt geïntegreerd in lijn 47, waardoor deze lijn ook van en naar Hüls met enkele ritten naar Brand gaat rijden.

Deze lijn wordt vanaf het Bushof verlengd naar Burtscheid en Aachen Waldfriedhof, waarmee de route van lijn 21 wordt overgenomen.

Deze nieuwe lijn gaat de verbinding tussen Diepenbenden en Merkstein Industriegebiet verzorgen, waarbij de routes van de lijnen 7, 27, 37, 57 en 77 deels worden overgenomen.

Het traject tussen Bushof en Merkstein Industriegebiet wordt ondergebracht bij de nieuwe lijn 54. Het traject tussen Verlautenheide en het Bushof wordt ondergebracht bij de nieuwe lijn 7.

De bediening van de halte Liester Hauptschule komt te vervallen.

Deze lijn gaat als vervanging voor lijn SB63 op het traject tussen Simmerath en Schleiden rijden. Hierbij wordt Schleiden nog steeds uitsluitend door enkele scholierenritten bediend.

Voor het stadstraject binnen Roetgen wordt doordeweeks een nieuwe lijn 64 opgericht. Voorheen werd dit traject bediend door de lijnen 67 en 68.

Deze lijn gaat vanaf Kornelimünster naar Schleckheim en Lichtenbusch rijden in plaats van naar Walheim.

Van deze lijn worden bijna alle doordeweekse ritten ondergebracht bij de nieuwe lijn SB66, die een snellere route gaat rijden. Tevens wordt het aantal ritten in het weekend verdubbeld tussen Roetgen en Monschau en wordt er langer in de avonduren doorgereden. De route blijft ongewijzigd.

Deze lijn gaat voortaan ook in de avonduren en het weekend rijden met een frequentie van 1x/2 uur vanwege het wegvallen van lijn 68. Daarnaast wordt de frequentie doordeweeks verhoogd en komt het rondje via de Kalfstraße in Roetgen te vervallen. Dit rondje wordt voortaan verzorgd door de nieuwe lijn 64.

Deze lijn wordt beperkt tot het traject Simmerath en Einruhr met enkele ritten naar Lammersdorf. Het traject tussen Aachen en Simmerath wordt voortaan verzorgd door lijn SB63. Tevens wordt door het wegvallen van lijn 68 de frequentie op lijn 67 verhoogd en wordt voor het rondje door Roetgen een nieuwe lijn 64 opgericht.

Deze lijn wordt ingekort tot Rothe Erde. Voor het traject naar Oberforstbach kan voortaan gebruik gemaakt worden van lijn 16.

Het eindpunt van deze lijn komt te liggen bij de halte Avantis Honold, hiermee komt de lus over het Avantisterrein te vervallen.

Deze lijn wordt vervangen door lijn 7 die ook de route naar Verlautenheide van lijn 57 gaat overnemen. Het traject tussen Aachen Bushof en Diepenbenden wordt overgenomen door de lijnen 34 en 54.

Deze lijn gaat doordeweeks alleen nog in de spits buiten de vakanties tussen Imgenbroich en Monschau rijden. Tevens wordt Konzen alleen nog door enkele ritten in de spits buiten de vakanties bediend.

Daarnaast wordt deze lijn in lijn 28 geïntegreerd, daardoor gaat één rit een versnelde route door Weisweiler rijden en vervallen de vier ritten op zaterdag (net zoals enkele ritten doordeweeks). Tevens gaan enkele ritten via de Willi-Fährmann-Schule rijden en wordt de halte Hücheln Wasserfeld aan de route toegevoegd.

Deze lijn wordt ingekort van het Westbahnhof tot de Forckenbeckstraße.

Deze lijn gaat in de richting van Aachen niet verder rijden dan Brand. Vanaf daar wordt verder gereden als lijn 173.

Deze lijn wordt verlengd naar de Elisenbrunnen.

Ongeveer de helft van de ritten van deze lijn wordt gekoppeld aan lijn 125.

Deze lijn alleen nog rijden tussen Aachen en Simmerath, zij het met een halfuursdienst. Het traject tussen Simmerath en Schleiden wordt overgenomen door lijn 63. Tevens wordt de route via Paustenbach overgenomen van lijn 68 en wordt doordeweeks de route in Roetgen versneld.

Deze lijn gaat alle doordeweeks ritten van lijn 66 voor zijn rekening nemen. Hierbij wordt de route versneld en de frequentie verhoogd naar een halfuursdienst.

Deze lijn is ontstaan na het vernummeren van lijn 31 in lijn AL1.

Deze lijn wordt verlengd vanaf Kohlscheid Bahnhof naar de Dornkaulstraße. Tegelijkertijd wordt de halte Euregio Kolleg hernoemd in WBK.

De halte Kerkrade Gracht Kerk komt voor deze lijn te vervallen, hierdoor komt het eindpunt te liggen bij de Crombacherstraat.

De halte Krankenhaus Marienhöhe wordt hernoemd in Rhein-Maas Klinik. Tevens wordt de route in de richting van Aachen gewijzigd, waarbij niet langer via Sportpark Soers en Eurogress wordt gereden maar via de Lukasstraße en Ungarnplatz

De halte Krankenhaus Marienhöhe wordt hernoemd in Rhein-Maas Klinik.

Deze nieuwe lijn gaat de nachtelijke verbinding verzorgen tussen Elisenbrunnen, Alter Tivoli, Würselen en Neusen.

Wijzigingen per 15 juli 2018

Algemeen: Op verschillende lijnen verschuiven de vertrek- en aankomsttijden.

Er worden een aantal haltes hernoemd. Zo wordt de halte Business Park GIF hernoemd in Business Park Ost, Business Park Cinram in Business Park Süd en Business Park in Business Park West.

De ritten doordeweeks tussen 13:00 en 17:00 uur en enkele ritten in de ochtendspits gaan vanaf Sief doorrijden naar Lichtenbusch om daar een uitsluiting te geven op lijn 11 richting Aachen. Daarnaast gaan de ritten die bij Schleckheim Kapelle eindigden in de spitsrichting van of naar de Pascalstraße rijden.

De route tussen Niederbardenberg en Herzogenrath wordt gewijzigd door wegwerkzaamheden. Door deze werkzaamheden wordt de lijn ook geknipt bij Herzogenrath Bahnhof. Ook gaan er enkele ritten naar of via het Schulzentrum in Herzogenrath rijden.

De halte Mariadorf Alter Bahnhof wordt hernoemd in Mariadorf Bahnhof.

De halte Setterich Am Sportplatz wordt hernoemd in Setterich Neue Weide.

De route wordt licht gewijzigd. Hierbij komt de halte Avantis World Trade Center te vervallen en wordt de halte Avantis Business Center alleen nog richting Aachen bediend.

In de ochtendspits buiten de vakanties wordt één extra rit van Setterich naar Aachen aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Mariadorf Alter Bahnhof wordt hernoemd in Mariadorf Bahnhof.

De route tussen Niederbardenberg en Herzogenrath wordt gewijzigd door wegwerkzaamheden aan de L233.

Voortaan wordt richting Vaals over de Campus Boulevard gereden, waardoor nog maar in één richting via Campus Melaten wordt gereden.

De haltes Hansemannplatz en Eurogress worden voortaan ook richting Neusen bediend.

Wijziging per 22 oktober 2018

In de ochtendspits gaat een extra rit doorrijden naar de halte KuBiZ.

Wijziging per 19 november 2018

In de afwijkende route variant wordt de halte Realschule/Vennbad vervangen door de halte Biesweg/Vennbad en wordt de halte Flora nogmaals bediend.

Dienstregeling 2018 DKB

Wijzigingen per 10 december 2017

Algemeen: Op verschillende lijnen verschuiven de vertrek- en aankomsttijden licht.

De halte Hoven Post komt te vervallen.

De halte Sandgracht in Freialdenhoven komt te vervallen.

Wijziging per 29 augustus 2018

Doordeweeks buiten de vakanties gaat in de middag één rit vanaf Nörvenich doorrijden naar Irresheim. Daarnaast wordt de route op zondag in Norvenich gewijzigd. In plaats van in beide richtingen naar de halte Katharinenheim te rijden wordt een lusroute gereden waarbij ook de halte Hommelsheimer Weg wordt bediend.

De route tussen Grüngürtel en het Bahnhof wordt gewijzigd. Hierbij wordt de halte Meiringplatz opgeheven en vervangen door de haltes Roonstraße, Anna-Schoeller-Haus en Schoellerstraße.

Dienstregeling 2018 DB Rheinlandbus

Wijzigingen per 10 december 2017

Algemeen: Op verschillende lijnen verschuiven de vertrek- en aankomsttijden licht.

De halte Hoengen Industriepark wordt hernoemd in Business Park GIF.

Alle ritten op zaterdag vervallen.

Alle ritten op zaterdag vervallen. Hierdoor komt het traject tussen Waldfeucht Markt het Einkaufszentrum volledig te vervallen.

Alle ritten op zaterdag vervallen.

Alle ritten op zaterdag vervallen.

Alle ritten op zaterdag vervallen.

De haltes Wassenberg Parkstraße en Roßtorplatz worden aan de route toegevoegd.

Wijziging per 15 juli 2018

De halte Business Park GIF wordt hernoemd in Business Park Ost.

Dienstregeling 2018 West

Wijzigingen per 10 december 2017

Algemeen: Op verschillende lijnen verschuiven de vertrek- en aankomsttijden.

Deze lijn wordt gereduceerd tot enkele scholierenritten. In de ochtend gaan er ritten tussen Kempen Kirche en Heinsberg pendelen en in de middag wordt er enkele malen gereden tussen Karken Schule en Heinsberg. De reguliere dienstregeling tussen Kempen, Karken en Heinsberg wordt voortaan verzorgd door lijn 404.

Deze lijn wordt verlengd via Karken en Kempen naar Heinsberg, dit ten koste van lijn 403 die wordt gereduceerd tot enkele scholierenritten. In Karken en Kempen worden twee verschillende routevarianten gereden.

De ritten die via of naar Kraudorf rijden, gaan ook de nieuwe halte Hoven bedienen.

De halte Oerath Kapelle wordt niet meer in de vakanties bediend.

De haltes Wassenberg Parkstraße, Roßtorplatz en Wildenrath Gewerbegebiet worden aan de route toegevoegd.

De halte Wildenrath Gewerbegebiet wordt aan de route toegevoegd.

De halte Immerath Busbahnhof wordt opgeheven. Tevens wordt deze routevariant via Lützerath niet meer tijdens de vakanties bediend.

De halte Immerath Busbahnhof wordt opgeheven.

De halte Oerath Kapelle wordt aan de route toegevoegd.

De route tussen het Bahnhof en Burg Trips wordt gewijzigd. De haltes Evangelische Kirche en Amtsgericht vervallen en in plaats daarvan wordt er via de haltes Kreuzstraße, Feuerwehr, Markt en Krankenhaus gereden. Tevens wordt richting Niederheid de halte Feuerwehr nogmaals aan de route toegevoegd.

Er worden extra ritten naar de August Thyssen Straße toegevoegd. Deze ritten gaan ook in de vakanties rijden. Tevens worden er enkele scholierenritten tussen Gillrath en Hochheid toegevoegd.

De halte Baal Damm wordt aan de route toegevoegd.

De haltes Wassenberg Parkstraße en Roßtorplatz worden aan de route toegevoegd.

In Sittard worden voortaan alleen nog de haltes Parallelweg en Rembrandtstraat bediend. Verder worden de haltes Amtsgericht en Tüddern Nahversorgung aan de route toegevoegd.