Taeter

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Taeter Aachen is een vervoerbedrijf in het Duitse Aachen. Het bedrijf werd opgericht in 1934 en was sinds 31 mei 2006 onderdeel van Veolia Verkehr Rheinland. Tegenwoordig valt het bedrijf onder Transdev Rheinland GmbH. Het bedrijf was tot 10 december 2017 lid van de Aachener Verkehrsverbund.

Tot 10 december 2017 had het bedrijf eigen lijnconcessies in handen. Doordat deze afliepen en voornamelijk werden overgenomen door de ASEAG, reed Taeter voortaan alleen nog als onderaannemer in de Aachener Verkehrsverbund.

Bovendien maakt Taeter deel uit van een joint venture West-Bus GmbH. Dit bedrijf dat voor het grootste gedeelte in handen in van Taeter exploiteert enkele lijndiensten van de NEW MöBus, NEW VIE, SWK en SWN. Deze bedrijven hebben ook aandelen in handen van de West-Bus.

Tussen 2001 en 2016 had Taeter een minderheidsbelang in de Rurtalbus dat voorheen alleen actief was in opdracht van de DKB. Sinds 1 januari 2020 heeft de Rurtalbus alle lijndiensten in de Kreis Düren in handen en is het volledig in handen van de DKB en RATH Gruppe.