Lijn 67 Rotterdam, Zuidplein - Pendrecht

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 67
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Rotterdam
Materieel Mercedes-Benz Citaro,
VDL Citea LLE-120,
VDL Citea SLE-120 Hybride
Rijdt sinds 11 december 2011
Voorganger(s) 67
Frequenties
Spits 2-4x/uur (ochtend)
4x/uur (middag)
Spits (vakantie) 2-3x/uur (ochtend)
3x/uur (middag)
Dal 3x/uur
Dal (vakantie) 2-3x/uur
Avond 2x/uur (tot 22:00)
Zaterdag 2-3x/uur
Zondag 1-2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 67 rijdt van het Zuidplein via de Carnissesingel en de Groene Kruisweg naar Pendrecht.

Dienstregeling

  • In de octendspits wordt 2 à 3x/uur naar Pendrecht gereden en 4x/uur naar Zuidplein. In de middagspits wordt in beide richtingen 4x/uur gereden.
  • In de ochtendspits tijdens de vakanties wordt meestal 2x/uur gereden, met rond 7:30 een extra rit richting Zuidplein. Tussen 8:30 en 9:30 wordt echter 3x/uur gereden. In de middagspits wordt in beide richtingen 3x/uur gereden.
  • In de daluren in de vakanties wordt 2x/uur gereden, echter wordt vanaf 14:00 uur de frequentie verhoogd naar 3x/uur.
  • Op zaterdag wordt voor 11:00 uur 2x/uur gereden, daarna wordt de frequentie verhoogd naar 3x/uur.
  • Op zondag wordt vanaf 11:00 uur de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Rotterdam, Zuidplein    
Route rsr.svg Rotterdam, Carnissesingel  
Route rsr.svg Rotterdam, Wielewaalstraat  
Route rsr.svg Rotterdam, Fuutstraat  
Route rsr.svg Rotterdam, Pendrechtseweg  
Route rsr.svg Rotterdam, Kerkwervesingel  
Route rsr.svg Rotterdam, Plein 1953  
Route rhlr.svg Rotterdam, Kloosterzandestraat  
Route rsr.svg Rotterdam, Krabbendijkestraat  
Route rs0.svg Rotterdam, Nieuw-Vossemeerweg  

Geschiedenis

Op 11 december 2011 werden flinke bezuinigingen doorgevoerd in het lijnennet van de RET. Dezee lijn verloor het predicaat Frequentbus, omdat de frequentie in de spitsuren verlaagd werd naar 4x per uur en (maximaal) 3x per uur op de overige tijdstippen omdat in Pendrecht overcapaciteit werd geboden in tegenstelling tot de bezetting van de bussen. Daarnaast verviel het spitstraject naar de Charloisse Poort, dat voortaan geheel verstoken was van bussen.

Op 13 december 2015 kwamen de ritten na 22:00 uur te vervallen. Reizigers naar de haltes op de Groene Kruisweg alsmede de haltes rondom Plein 1953 kunnen op die tijdstippen voortaan gebruik maken van de lijnen 68 en 70. Alleen de haltes in het zuiden van Pendrecht verloren hiermee 's avonds laat hun bediening.