Lijn 612 Oostburg Ziekenhuis - Eede Rijksweg/Brieverstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 612
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Zeeland
Lijnsoort Schoolbus
Materieel Iveco Crossway LE
MAN Lion's City CNG
Rijdt sinds 24 februari 2019
Voorganger(s) 612
Frequenties
Spits 1x/uur
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 612 rijdt van Oostburg via Draaibrug en Aardenburg naar Eede.

Dienstregeling

  • De ritten in de ochtendspits richting Eede rijden niet via Aardenburg.
  • Wanneer lijn 612 niet rijdt, kan gebruik gemaakt worden van haltetaxi 912.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Zeeland is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2015 2016 2017 2018 2019 2020 20211 20212 2022 2023
Regulier 0,140 0,145 0,145 0,149 0,158 0,162 0,163 0,223 0,223 0,223
Lijn 395 onbekend 0,149 0,149 0,155 0,158 0,168 0,169

1 gold tot 2 mei
2 gold na 2 mei

OVPay

In de concessie Zeeland kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Zeeland is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sBr.svg Oostburg, Ziekenhuis    
Route rsr.svg Oostburg, Brugsevaart  
Route rrar.svg Draaibrug, Draaibrugseweg  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aardenburg, Peurssensstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aardenburg, Markt  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Aardenburg, Smedekensbrugge  
Route rahlr.svg Eede, Zwaanstraat  
Route rs0.svg Eede, Rijksweg/Brieverstraat  

Geschiedenis

Op 24 februari 2019 werd lijn 612 ingekort tot Eede. Reizigers van/naar Maldegem konden vanaf dat moment gebruik maken van de haltetaxi. Ook rijdt de lijn niet meer in alle vakanties (voorheen reed lijn 612 alleen niet in de kerst- en zomervakantie).

Op 18 augustus 2019 werd de halte Eede Zwaanstraat toegevoegd.