Lijn 437 Rotterdam Zuidplein - Dirksland Ziekenhuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 437
Vervoerder(s) (Next i.o.v.) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Formule LogoRnet.png
Materieel VDL Citea LLE-120
Mercedes-Benz Citaro LE
VDL Citea SLF-120 Electric H2
Rijdt sinds 8 mei 2016
Voorganger(s) 436
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 437 rijdt van Rotterdam via Numansdorp, Sommelsdijk, Middelharnis en Sommelsdijk naar Dirksland.

Dienstregeling

  • Deze lijn rijdt de sneldienstroute van lijn 436.
  • De eerste rit vanaf Rotterdam rijdt tot Middelharnis.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Rotterdam, Zuidplein    
Route rsr.svg Numansdorp, A29    
Route rsr.svg Nieuwe-Tonge, N215  
Route rrar.svg Sommelsdijk, Zuid  
Route rsr.svgRoute rhl0.svg Middelharnis, Gemeentehuis    
Route rsr.svg Middelharnis, Centrum  
Route rsr.svg Sommelsdijk, Noord  
Route rsr.svg Dirksland, Dorp  
Route rsB0.svg Dirksland, Ziekenhuis    

Geschiedenis

Op 8 mei 2016 werden de sneldienstritten van lijn 436 overgeheveld naar lijn 437. Dit gebeurde om de verwarring onder reizigers over welke ritten wel of niet via Den Bommel en Oude-Tonge rijden, weg te nemen.

Op 9 december 2018 kwam een ochtendrit van Rotterdam naar Middelharnis te vervallen.