Stichting OV in Nederland is een feit! Lees meer

Lijn 33 Rotterdam, Rotterdam Centraal - Meijersplein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 33
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Rotterdam
Formule 6-4-2
Materieel VDL Citea SLF-120 Electric
Rijdt sinds 14 december 2014
Voorganger(s) 33, 50
Frequenties
Spits 6x/uur
Spits (vakantie) 4x/uur
Dal 6x/uur
Dal (vakantie) 4x/uur
Avond (werkdagen) 4x/uur
Zaterdag 1-4x/uur
Zaterdagavond 1-4x/uur
Zondag 2-4x/uur
Zondagavond 4x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 33 is net vertrokken vanaf station Rotterdam Centraal.
Lijn 33 rijdt voor de terminal van Rotterdam The Hague Airport.

Lijn 33 rijdt van station Rotterdam Centraal via Blijdorp en Overschie naar Rotterdam The Hague Airport. De meeste ritten rijden vervolgens door naar metrostation Meijersplein.

Dienstregeling

  • Op zaterdagochtend voor 10:00 wordt er 4x/uur gereden tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Airport en wordt 1x/uur doorgereden naar metrostation Meijersplein.
  • Op zaterdagmiddag wordt er tussen 13:00 en 17:00 4x/uur gereden tussen Rotterdam Centraal Rotterdam Airport en wordt en 2x/uur doorgereden naar metrostation Meijersplein. Na 17:00 wordt er tot 19:00 4x/uur gereden over het gehele traject.
  • Op zaterdagavond wordt slechts 1x/uur tussen Rotterdam Airport en Meijersplein gereden.
  • Op zondag wordt er tussen 11:00 en 18:00 4x/uur gereden tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Airport en wordt 2x/uur doorgereden naar metrostation Meijersplein.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Rotterdam, Rotterdam Centraal  
Route rsr.svg Rotterdam, Bentinckplein  
Route rsMr.svg Rotterdam, Blijdorp Metro    
Route rsr.svg Rotterdam, Vroesenpark  
Route rsr.svg Rotterdam, Blijdorpplein  
Route rsr.svg Rotterdam, Kleinpolderplein  
Route rsr.svg Rotterdam, Van der Sasstraat  
Route rsr.svg Rotterdam, Hoornweg  
Route rsr.svg Rotterdam, 2e Hogenbanweg  
Route rsr.svg Rotterdam, De Lugt  
Route rsr.svg Rotterdam, West-Sidelinge  
Route rsr.svg Rotterdam, Burgemeester Bosstraat  
Route rhrr.svg Rotterdam, Noorderlaan  
Route rsr.svg Rotterdam, Vliegveldweg  
Route rrar.svg Rotterdam, Gatwickbaan  
Route rsBr.svgRoute rsB0.svg Rotterdam, Rotterdam Airport    
Route rsr.svg Rotterdam, Lutonbaan  
Route rsr.svg Rotterdam, Gilze-Rijenstraat  
Route rsM0.svg Rotterdam, Meijersplein Metro    

Geschiedenis

Op 14 december 2014 werden de bestaande buslijnen 33 (Centraal Station - Airport) en 50 (Airport - Meijersplein) samengevoegd tot een doorgaande lijn 33. Voor de reizigers van/naar Den Haag ging het bovendien lonen om via Meijersplein te reizen, aangezien daar een goede aansluiting geboden ging worden op de metro en in de meeste gevallen werd de frequentie op genoemd traject verhoogd.

Op een onbekend moment (waarschijnlijk op 11 december 2016) werd de halte Gerard Sannehof hernoemd naar Kleinpolderplein.