De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Lijn 16 Emmen Station - Ter Apel Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 16
Vervoerder(s) GADO
Regio's Zuidoost-Drenthe,
Oost-Groningen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Standaardstreekbus
Periode 30 mei 1965 t/m ...
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 1x/uur
Avond 2x/dag
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/1-2 uur

Lijn 16 reed van Emmen via Weerdinge, Nieuw Weerdinge en Weerdingermond naar Ter Apel.

Dienstregeling

  • In Ter Apel kon worden overgestapt worden op de bus naar Stadskanaal lijn 3, of lijn 4 en naar Winschoten lijn 26.

Route

Halte
Niet alle halten worden vermeld.
Route 0sBr.svg Emmen, Autobusstation  
Route rsr.svg Emmen, Bendienlein  
Route rsr.svg Emmen, Wolfbergenweg  
Route rsr.svg Emmen, Heidehiem  
Route rrar.svg Weerdinge, Nieuwstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Nieuw Weerdinge, Tramwijk 89  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Nieuw Weerdinge, Rafaissenstraat  
Route rsr.svg Weerdingermond, Brug  
Route rsB0.svg Ter Apel, Autobusstation    

Geschiedenis

Enkele halte namen zijn in de loop der tijd gewijzigd.

In de GADO Dienstregeling 1979/1980 en de GADO Dienstregeling 1981/1982 reed lijn 16 van maandag t/m vrijdag in de spits drie keer per uur richting Emmen, rest van de dag eens per uur. Richting Ter Apel werd dan elk uur gereden met in de middag elk half uur een bus, waarbij de eerste twee verdichtingsritten reden tot Nieuw Weerdinge, Café Oosterhof. In het weekend werd in beide richtingen elk uur een bus gereden. In de avonduren reed er tot ongeveer 22.00 uur een bus op zaterdag en zondag was dat tot ongeveer 23.30 uur.

In de GADO Dienstregeling 1982/1983 werd van maandag t/m zaterdag een uurdienst gereden. Van maandag t/m vrijdag was die in de richting Emmen aangevuld tot drie ritten per uur in de ochtendspits. In richting van Ter Apel werd dan in de middag een halfuursdienst gereden, waarbij de eerste twee ritten tot Nieuw Weerdinge reden. Op zaterdagavond was er een extra late avondrit in beide richtingen. Op zondag werd elk uur gereden behalve in de avond dan was er eens per twee uur een rit.

In de GADO Dienstregeling 1983/1984 werd van maandag t/m vrijdag een uurdienst gereden, in de ochtendspits richting Emmen aangevuld met tot drie ritten per uur. In de middag werden vanaf Emmen extra ritten gereden tot Nieuw Weerdinge en enkele naar Ter Apel. Deze ritten gingen niet via de Tramwijk 89. In het weekend werd een uursdienst gereden. Met op beide dagen een late avondrit.

In de GADO Dienstregeling 1984/1985 werd de gehele week een uursdienst gereden, met van maandag t/m vrijdag richting Emmen in de ochtendspits een kwartierdienst. In de middag eerst een halfuursdienst en later ook een kwartierdienst. Deze extra ritten reden niet in de schoolvakanties en ze reden op twee ritten na van/tot Nieuw Weerdinge en niet via Tramwijk 89. In het weekend was er op beide dagen nog een late avondrit.

In de GADO Dienstregeling 1985/1986 vervielen in de ochtend een rit naar Ter Apel, de eerst verdichtingsrit van Emmen tot Nieuw Weerdinge, de tweede verdichtingsrit ging doorrijden naar Ter Apel. Verder vervielen in de avond in beide richtingen een rit.

In de GADO Dienstregeling 1986/1987 verviel in de ochtendspits een rit van Emmen naar Ter Apel en reed in de middag een rit door naar Ter Apel die eerst reed tot Nieuw Weerdinge. Verder verviel van maandag t/m donderdag een avondrit in beide richtingen. Op zaterdag reden nu ook alle ritten het gehele traject.

In de GADO Dienstregeling 1987/1988 gingen in de avonduren van maandag t/m vrijdag de bussen ook één keer per uur rijden.

In de GADO Dienstregeling 1988/1989 van maandag t/m vrijdag reden in de namiddag twee extra ritten van Emmen naar Ter Apel.