De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Lijn 26 Winschoten Station - Ter Apel Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 26
Vervoerder(s) GADO
Regio Oost-Groningen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Standaardstreekbus
Periode iig. 2 oktober 1960 t/m ...
Frequenties
Spits 1-2x/uur
Dal 1x/uur
Avond 2x/dag
Zaterdag 1x/(2) uur
Zondag 1x/3 uur

Lijn 26 reed van Winschoten via Blijham, Wedderveer, Wedde, Veele, Vlagtwedde, Weende, Sellingen en Ter Wisch naar Ter Apel.

Dienstregeling

  • De route werd alternerend via Weende of Wollinghuizen gereden.
  • In de spitsrichting reden extra ritten op trajectdelen.
  • Op zaterdag en zondag werd onregelmatig gereden tussen Vlagtwedde en Ter Apel en reed slechts één rit per richting via Wollinghuizen.

Route

Halte
Route is niet compleet
Route 0sTr.svg Winschoten, Station  
Route rsr.svg Winschoten, Vondellaan  
Route rsr.svg Winschoten, De Veenhoeve  
Route rsr.svg Blijham, Raadhuisstraat  
Route rsr.svg Wedderveer, E. Mulderweg  
Route rsr.svg Wedde, Onstwedderweg  
Route rrar.svg Veele, Veelerweg  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Vlagtwedde, De Marke  
Route rlear.svg  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Weende, Harpelerweg  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Wollinghuizen, Renneborg  
Route rarr.svg Jipsinghuizen, Overdijksterweg  
Route rsr.svg Sellingen, Hassebergerweg  
Route rsr.svg Ter Borg, Woning Vlo  
Route rsr.svg Laude, Oosterkamperweg  
Route rsr.svg Ter Wisch, Schaalbergerweg  
Route rsr.svg Ter Haar, Perceel Wiegers  
Route rsr.svg Ter Apel, Sportpark  
Route rsr.svg Ter Apel, Vogelheem  
Route rsr.svg Ter Apel, Groene Kruis/Tuntelerhuis  
Route rsr.svg Ter Apel, Rijksscholen/Vijverstraat  
Route rsB0.svg Ter Apel, Busstation    

Geschiedenis

In de GADO Dienstregeling 1960/1961 reed deze lijn ook al en wel een twee uursdienst van maandag t/m zaterdag. Op zondag werd er eens in de drie uur gereden.

In de GADO Dienstregeling 1981/1982 werd van maandag t/m zaterdag globaal een uurdienst gereden, waarbij drie ritten reden via Wollinghuizen, de overige ritten reden via Weende. Een drietal ritten reden alleen tussen Vlagtwedde en Winschoten, deze reden niet op zaterdag. Tevens vervielen dan in de ochtend een drietal ritten en een rit in de namiddag. In de avonduren was er in beide richtingen één rit op het gehele traject en op de late avond een retourrit Winschoten - Vlagtwedde vv. Op zondag werd er één keer per twee uur gereden met in de late avond een retourrit Winschoten - Vlagtwedde vv.

In de GADO Dienstregeling 1982/1983 werd van maandag t/m vrijdag een uurdienst gereden, op een paar na uren (ritten) na. Op deze momenten reed er dan een rit op het traject Vlagtwedde - Winschoten v.v. In de avond werd in beide richtingen één rit gereden, en één rit Vlagtwedde - Winschoten v.v. Op zaterdag werden in beide richtingen in de ochtend twee ritten gereden, in de middag vier ritten en in de avond één rit. Zondags werd eens in de drie uur gereden.

In de GADO Dienstregeling 1983/1984 en de GADO Dienstregeling 1984/1985 werd van maandag t/m vrijdag een uurdienst gereden, op een paar na uren (ritten) na. Op deze momenten reed er dan een rit op het traject Vlagtwedde - Winschoten v.v. In de avond werd in beide richtingen één rit gereden, en één rit Vlagtwedde - Winschoten v.v. Op zaterdag werden in de ochtend één rit en in de middag vijf ritten per richting uitgevoerd. In de avond was er één retourrit en op de late avond een rit Winschoten - Vlagtwedde v.v. Zondags werd er eens per drie uur gereden met wederom op de late avond een retourrit Winschoten - Vlagtwedde v.v.

In de GADO Dienstregeling 1985/1986 verviel één tussenrit in de ochtend van Vlagtwedde naar Winschoten.

In de GADO Dienstregeling 1986/1987 reed van maandag t/m vrijdag de eerste rit voortaan vanaf Vlagtwedde i.p.v. Ter Apel naar Winschoten. Op zaterdag verviel één tussenrit in de ochtend van Vlagtwedde naar Winschoten.

In de GADO Dienstregeling 1987/1988 verviel van maandag t/m vrijdag in de ochtend een rit Winschoten naar Vlagtwedde. op zaterdag verviel een middagrit van Vlagtwedde naar Winschoten.

In de GADO Dienstregeling 1988/1989 van maandag t/m vrijdag verviel de in de late avond het rit Winschoten - Vlagtwedde v.v. De laatste rit op het hele traject in beide richtingen ging voortaan een half uur later rijden. Op zaterdag ging voortaan de eerste rit naar Winschoten vanaf Vlagtwedde rijden, deze kwam binnen als lijn 23. In de middag verviel een rit Vlagtwedde - Winschoten v.v. En op zondag ging de laatste rit voortaan ook de gehele route rijden in beide richtingen.

In de GADO Dienstregeling 1989/1990 werd van maandag t/m vrijdag overdag een uurdienst geboden over de gehele route, met in de ochtendspits twee extra ritten vanaf Vlagtwedde in beide richtingen. Van Winschoten naar Vlagtwedde was er in de middag een extra rit. In de avonduren was er één rit v.v. Met op vrijdag een extra rit van Winschoten naar Vlagtwedde. Op zaterdagochtend werd één keer gereden tussen Winschoten en Vlagtwedde v.v. en één rit door naar Ter Apel. In de middag was er een uurdienst Winschoten - Vlagtwedde v.v. met twee ritten door naar Ter Apel v.v. Op zaterdagavond één rit Winschoten - Vlagtwedde v.v. en één op de hele route. Op zondag werden vijf ritten v.v. geboden.