Dienstregeling concessie Regio Utrecht 2017

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op zondag 11 december 2016 wijzigt de dienstregeling in de regio Utrecht. Met ingang van deze dag worden diverse relatief kleine wijzigingen doorgevoerd. De lijnen die niet in onderstaand overzicht staan zijn ongewijzigd.

Wijzigingen per 11 december 2016

De omleiding die al sinds 14 november 2016 van kracht is wordt opgenomen in de normale dienstregeling, aangezien deze tot aan de zomerdienst 2017 zal duren.

Deze lijnen gaan via het nieuwe busstation aan de andere kant van station Leidsche Rijn rijden. Hierdoor vervallen de haltes P+R Muziektheater en Madridstraat, nieuw is halte Centrumboulevard.

Deze lijn wordt opgeheven op een nader te bepalen moment waarop overstaphalte Hooft Graaflandstraat gereed is. Reizigers tussen Hoograven-Zuid en -Noord kunnen vanaf dat moment bij halte Hooft Graaflandstraat van lijn 1 uitstappen en oversteken naar de halte 't Goylaan van lijnen 47 en 247 om daarmee de reis te vervolgen.

De route in Leidsche Rijn wordt omgelegd via het nieuwe busstation bij station Leidsche Rijn.

Voortaan wordt ook in de kerstvakantie volgens de vakantiedienstregeling gereden.

De inzet van versterkingsbussen op deze lijn wordt aangepast i.v.m. het nog maar 2x/uur stoppen van een trein uit Hilversum op station Utrecht Overvecht. In de kerstvakantie wordt voortaan nog maar 2x/uur gereden en vervallen de ritten in de avond.

In de kerstvakantie wordt voortaan nog maar 2x/uur gereden.

Aan deze lijnen wordt de nieuwe halte "Wolfgang Pauliweg" toegevoegd. Lijn 38 rijdt voortaan ook in de kerstvakantie volgens de vakantiedienstregeling.

Op zaterdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur wordt voortaan elk kwartier tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht gereden. In de richting Wijk bij Duurstede start de kwartiersdienst ca. 2 uur later op en gaat deze 1 uur langer door dan richting Utrecht. In de zomerdienstregeling blijft een halfuursdienst in het weekend bestaan. De korte spitsritten naar Stadion Galgenwaard rijden niet langer in de kerstvakantie.

De vakantiedienstregeling wordt voortaan ook in de kerstvakantie gereden. Daarnaast wordt de route in Zeist-Kerkebosch gestrekt waardoor haltes Prinses Margrietlaan, Heerewegen, Van Stolberglaan, Prinses Margrietlaan 235, Prinses Margrietlaan 405 en Prinses Irenelaan vervallen. Nieuwe haltes zijn Hoog Kanje en Prinses Mariannelaan.

De vakantiedienstregeling wordt voortaan ook in de kerstvakantie gereden.

De route van deze lijn rond station Leidsche Rijn wordt omgelegd via het nieuwe busstation. Hierdoor vervalt halte Madridstraat en werden de haltes Berlijnplein en Centrumboulevard toegevoegd. Ook werd voortaan in de kerstvakantie volgens de vakantiedienstregeling gereden.

De versterkingsritten tussen Zeist en Amersfoort komen te vervallen. In plaats daarvan wordt voortaan samen met lijn 72 een kwartiersdienst van Zeist naar Amersfoort in de ochtendspits en van Amersfoort naar Zeist in de avondspits geboden.

Buiten de zomervakantie wordt voortaan tot 22.00 uur 4x/uur richting Utrecht gereden en tot 23.30 uur 4x/uur richting Zeist gereden.

De korte rit tot de Winklerlaan in de ochtendspits rijdt voortaan niet meer in de kerstvakantie.

Voortaan wordt ook in de kerstvakantie volgens de vakantiedienstregeling gereden.

In de kerstvakantie wordt voortaan een aangepaste dienstregeling gereden. Er wordt dan in de spitsrichting 6x/uur gereden, waarbij elk van de drie bestemming 2x/uur aangedaan wordt.

Voortaan wordt ook in de kerstvakantie volgens de vakantiedienstregeling gereden. Lijn 371 rijdt dan niet en in de spitsen wordt lijn 71 volledig door lijn 271 vervangen.

In de ochtendspits gaat deze lijn voortaan ook 2x/uur richting Amersfoort rijden, in de middagspits wordt een halfuursdienst vanuit Amersfoort toegevoegd. Samen met lijn 52 wordt op het deeltraject Zeist - Amersfoort dan een kwartiersdienst geboden. Bij Soesterberg wordt voortaan via de N237 gereden en vervalt de halte 't Zwaantje. In plaats daarvan wordt voortaan bij halte RK Kerk aan de provinciale weg gestopt.

In de kerstvakantie wordt voortaan ook volgens een vakantiedienstregeling gereden. Uitsluitend de twee spitsversterkingsritten in de ochtendspits rijden dan niet.

Deze lijn wordt opgeheven. In de nieuwe concessie provincie Utrecht wordt buurtbuslijn 575 geïntroduceerd die de bediening van Rijsenburg overneemt. De bediening in de ochtendspits vervalt hierbij en de frequentie wordt verlaagd naar 1x/uur.

De spitsrit tot Utrecht Centraal wordt doorgetrokken naar de Sartreweg en in de kerstvakantie wordt gedurende de spitsen voortaan nog maar 4x/uur gereden.

Deze lijn wordt opgeheven. In plaats daarvan gaat Arriva-lijn 181 van Utrecht Centraal via Papendorp Zuid naar Vianen rijden. Alle U-OV abonnementen zullen voortaan door Arriva worden geaccepteerd op het deeltraject tussen Utrecht Centraal en Vianen Lekbrug.

Alle spitsritten tussen Westbroek en Utrecht rijden voortaan weer met één busje.

Alle ritten worden voortaan gereden met een 8-persoonsbus.

De versterkingsrit in de ochtendspits wordt voortaan met een 8-persoonsbusje gereden en in de kerstvakantie wordt voortaan de vakantiedienstregeling gereden.

In de kerstvakantie wordt voortaan ook volgens de vakantiedienstregeling gereden.

Wijzigingen per 4 februari 2017

Deze tijdelijke pendeldienst gaat tot tenminste 14 april 2017 rijden tussen Utrecht Centraal en de vervallen haltes van lijn 2 in het Museumkwartier.

Wijzigingen per 13 februari 2017

Wegens langdurige werkzaamheden aan de Structuurbaan in Nieuwegein wordt de route van deze lijn aangepast. Alle haltes tussen Kanaleneiland Zuid en de Wattbaan zijn vervallen. In plaats daarvan rijdt lijn 65 via De Liesbosch (halte) en de Plettenburgerbaan (tijdelijke halte Viaduct Structuurbaan, niet toegankelijk voor mindervaliden) naar de Wattbaan. Deze situatie duurt tot tenminste 7 juli 2017.

Wijzigingen per 1 juli 2017

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie 's avonds en op zondag verhoogd naar 4x/uur.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie 's avonds tot 23.00 uur en op zondag verhoogd naar 4x/uur.

Vanaf station Terwijde wordt lijn 4 doorgetrokken over de route van de opgeheven lijn 39 naar De Wetering en een nieuw eindpunt bij Zwemstrand Haarrijn.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie in de spits verhoogd naar 4x/uur.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie op zondag tussen 11.00 uur en 18.00 uur verhoogd naar 4x/uur.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie 's avonds tot 23.00 uur en op zondag verhoogd naar 4x/uur.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie 's avonds tot 23.00 uur en op zondag verhoogd naar 4x/uur.

Op werkdagen in de zomerdienst, zaterdag en zondag wordt lijn 9 vanaf station Vleuten via de route van lijn 111 doorgetrokken naar Kasteel De Haar.

Vanuit Kanaleneiland rijdt lijn 10 voortaan via Papendorp naar station Leidsche Rijn en vervolgens verder via de route van de opgeheven lijn 39 naar Maarssen.

Gedurende de zomerdienst wordt de frequentie in de spits verhoogd naar 8x/uur. In de eerste twee weken van de zomerdienst worden extra ritten gereden waardoor in de ochtendspits 12x/uur gereden wordt en tussen 9.00 en 11.00 uur 8x/uur.

Op het trajectdeel tussen Utrecht Centraal en Rijnsweerd Zuid wordt voortaan ook in de eerste twee weken van de zomerdienst gereden.

Deze lijnen worden opgeheven, hun route wordt grotendeels overgenomen door de lijnen 4, 10, 15, 16 en 37.

De ritten die tijdelijk vanaf P+R De Uithof reden worden weer ingekort tot het WKZ.

Vanaf de Vleutenseweg werd de route omgelegd via de Centrumboulevard en Soestwetering in Leidsche Rijn waar delen van de vervallen lijn 19 werden overgenomen. De hierdoor vervallen bediening van Lage Weide Zuid in de avonduren werd per 21 augustus overgenomen door de nieuwe pendelbus 138. In de zomerdienst wordt de frequentie overdag verhoogd naar 4x/uur. Gedurende het gehele jaar wordt de frequentie 's avonds tot 23.00 uur, op zaterdagochtend en op zondag vanaf 10.00 uur verhoogd naar 4x/uur.

Op deze lijn worden diverse frequentieverhogingen doorgevoerd. Zo gaat in de ochtendspits voortaan 6x/uur naar Utrecht gereden worden, waardoor samen met lijn 241 12x/uur een bus rijdt. 's Avonds in het weekend buiten de vakanties wordt voortaan 4x/uur tussen Stadion Galgenwaard en Utrecht Centraal gereden. Tijdens de zomervakantie wordt op zaterdag en zondag de frequentie tot 20.00 uur verdubbeld naar 4x/uur tussen Stadion Galgenwaard en Utrecht Centraal. In de doordeweekse daluren tijdens de zomervakantie wordt voortaan ook 4x/uur gereden.

De weekendritten tussen Houten en Nieuwegein worden doorgetrokken naar Utrecht Leidsche Rijn, vanaf hier wordt verder gereden als lijn 10 naar station Maarssen.

In het weekend worden de ritten die voorheen tot Zeist Handelscentrum reden doorgetrokken naar Amersfoort, waardoor de frequentie hier wordt verdubbeld.

Op bedrijventerrein Het Klooster wordt voortaan ook gestopt bij de nieuwe haltes Waterliniedok en Eerste Garnizoendok, de halte Het Klooster wordt hernoemd naar Ravelijndok. In de zomerdienst wordt een extra rit toegevoegd bovenop de kwartiersdienst in de ochtendspits, ook kwam de tijdelijke routeaanpassing in verband met werkzaamheden aan de Structuurbaan per 22 juli te vervallen.

Deze tijdelijke lijn rijdt 1x/uur van Kanaleneiland via Oog in Al naar Leidsche Rijn en vervangt lijn 10 die werd omgelegd via Papendorp totdat de nieuwe servicelijn 15 eind augustus gaat rijden.

De verbinding tussen station Vleuten en Kasteel De Haar op werkdagen in de zomervakantie en in het weekend wordt overgenomen door de doorgetrokken lijn 9. Lijn 111 rijdt daarom alleen nog op woensdagen buiten de zomervakantie.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de voormalige lijn 15 die eigenlijk zou worden opgeheven maar bleef bestaan vanwege het nog altijd niet gereed zijn van de nieuwe overstaphalte Hooft Graaflandstraat.

De route in Utrecht wordt omgelegd naar de zuidzijde van station Leidsche Rijn, hierdoor worden de haltes Jan Wolkerssingel en Centrumboulevard toegevoegd.

Vanwege de routewijziging van lijn 37 ging deze nieuwe pendelbus met ingang van de reguliere dienstregeling de bediening van Lage Weide Zuid in de avonduren verzorgen.

De ritten die tijdelijk doorreden naar P+R De Uithof worden weer ingekort tot halte WKZ.

Deze lijn rijdt voortaan ook in de eerste twee weken van de zomerdienstregeling.

Wijzigingen per 21 augustus 2017

Op deze lijn gaan de nieuwe elektrische bussen van Ebusco rijden. Ook wordt voortaan gestopt bij de nieuwe halte Hooft Graaflandstraat.

Met ingang van de reguliere dienstregeling wordt lijn 14 onderdeel van een nieuw netwerk van servicelijnen. De lijn gaat daarom met lagevloers midibussen rijden en wordt doorgetrokken van halte Vredenburg naar halte Janskerkhof. In Transwijk en Oog in Al vormt deze lijn een halfuursdienst samen met de nieuwe lijn 15 en in Lombok en het centrum wordt een halfuursdienst gevormd samen met de nieuwe lijn 16.

Deze nieuwe servicelijn met lagevloers midibussen rijdt van Transwijk via Kanaleneiland en Oog in Al naar station Terwijde. Tussen Transwijk en Oog in Al vormt deze een halfuursdienst samen met lijn 14 en compenseert hiermee voor het wegvallen van de verbinding Kanaleneiland - Oog in Al door de omlegging van lijn 10. Op het traject door Leidsche Rijn en Terwijde wordt een halfuursdienst gevormd samen met lijn 16.

Deze nieuwe servicelijn met lagevloers midibussen rijdt van Terwijde via Leidsche Rijn en Lombok naar het centrum en biedt een alternatieve verbinding tussen Terwijde en het centrum in verband met de opheffing van lijn 19 en 39.

Op het traject door Terwijde en Leidsche Rijn wordt een halfuursdienst gevormd samen met lijn 15 en in Lombok en het centrum samen met lijn 14.

De tweede bus die op bepaalde ritten vanaf station Bilthoven wordt ingezet rijdt voortaan tot aan halte Rijnsweerd Noord.

Vanwege het wegvallen van lijn 37 in Lage Weide Zuid wordt de frequentie in de spitsrichting verhoogd naar 6x/uur.

Door het gereedkomen van de tunnel in de Leijenseweg kan lijn 77 in Bilthoven weer via De Leijen gaan rijden. Voortaan worden hier de halten Walnootlaan en Rembrandtlaan in één richting bediend. Richting Utrecht is de route vanaf station Bilthoven ongewijzigd.

Omdat lijn 77 weer via De Leijen gaat rijden komen de ritten in de avonduren en op zondag te vervallen.

Deze tijdelijke lijn komt te vervallen en wordt vervangen door de nieuwe servicelijn 15.

Deze lijn komt te vervallen. Reizigers vanuit Hoograven Noord naar Hoograven Zuid en vice versa kunnen voortaan met de lijnen 47 en 247 naar halte Constant Erzeijstraat reizen en hier aan de overzijde bij halte Hooft Graaflandstraat overstappen op lijn 1.

In de reguliere dienstregeling gaan in de ochtendspits alle ritten tussen Westbroek en Utrecht weer met twee bussen rijden, in de avondspits geldt dit in omgekeerde richting.

In de ochtendspits wordt de frequentie verhoogd naar 6x/uur.