Dienstregeling concessie DAV-gebied 2017

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 11 december 2016 gaat in het DAV-gebied de nieuwe dienstregeling in. Op de meeste lijnen vinden dan verschuivingen in de vertrektijden plaats als gevolg van wijzigingen in de treindienstregeling. Daarnaast worden ook enkele route- en frequentiewijzigingen doorgevoerd.

Stadsdienst Dordrecht

Deze lijn is ongewijzigd.

In Crabbehof wordt de route omgelegd via de andere kant van het winkelcentrum. Hierdoor vervalt de halte "Winkelcentrum Crabbehof", in plaats daarvan wordt de halte "Verpleeghuis Crabbehoff" toegevoegd.

De frequentie op zaterdagen in de zomervakantie wordt verlaagd naar 2x/uur.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Om 7.26 uur gaat een versterkingsrit van het station naar halte Drechtwerk rijden en om 16.36 uur een versterkingsrit van Drechtwerk naar het station. Deze ritten rijden kort voor de reguliere bus uit.

Deze lijn is ongewijzigd.

Voortaan worden de ritten in de meivakantie uitgevoerd als lijn 801.

Stadsdienst Gorinchem

De vertrektijden wijzigen om bij het station op de trein te blijven aansluiten.

Streeklijnen

Regio Drechtsteden

De laatste rit op zaterdag en zondag rijdt voortaan een uur later. Deze laatste rit rijdt net als doordeweeks via de route van lijn 12.

De rit van 6.55 uur vanaf Sliedrecht naar Dordrecht is verdwenen: de versterkingsrit rond schooltijd, die niet vanaf beginhalte Stormrand maar vanaf Burg. Winklerplein vertrekt, is nu in de dienstregeling opgenomen. Op alle dagen van de week begint de eerste rit richting Sliedrecht bij Papendrecht Viaduct N3 Oost; dit is tevens de eindhalte voor de laatste rit van elke dag uit Sliedrecht.

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

Rijdt doordeweeks nu vanaf aanvang dienst een kwartierfrequentie vanaf de Rijnstraat in Alblasserdam. De korte ritten Dordrecht Station - Leerpark in de ochtendspits zijn verdwenen.

Deze lijnen komen te vervallen. Het traject Alblasserdam - Nieuw-Lekkerland - Dordrecht wordt geïntegreerd in lijn 93 Alblasserdam - Rotterdam Zuidplein.

De belbusritten van lijn 21 rijden voortaan onder lijnnummer 521.

Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

De belbus tussen station Sliedrecht en de dorpskern van Wijngaarden, voorheen ondergebracht onder buurtbus 701 Sliedrecht-Gorinchem, rijdt voortaan onder dit lijnnummer.

Lijn 71 rijdt voortaan onder lijnnummer 571.

De belbusritten van lijn 72 rijden voortaan onder lijnnummer 572.

Alle ritten rijden in Gorinchem voortaan de 'schoolroute', dus heen en terug via o.a. de halte Fortes Lyceum. Bijna alle ritten op weekdagen buiten de vakantie worden weer door een midibus gereden, ook de avondritten, met uitzondering van de eerste rit uit Leerdam. De belbusritten van lijn 73 rijden voortaan onder lijnnummer 573.

Bijna alle ritten op weekdagen buiten de vakantie worden weer door een midibus gereden, ook de avondritten, met uitzondering van de eerste rit Gorinchem - Schoonhovenseveer (en vice versa). De belbusritten van lijn 74 rijden voortaan onder lijnnummer 574.

Alle ritten op weekdagen buiten de vakantie worden weer door een midibus gereden, ook de avondritten. De belbusritten van lijn 75 rijden voortaan onder lijnnummer 575.

Alle ritten op weekdagen rijden nu via industrieterrein Avelingen. De belbusritten rijden voortaan onder lijnnummer 576.

Rijdt in Boven-Hardinxveld voortaan vice versa via het Werkendamseveer en De Lange Wei (voorheen Burg. de Boerstichting) en niet meer via de Juliana van Stolbergstraat. De belbusritten rijden voortaan onder lijnnummer 577.

Deze lijn stopt voortaan ook bij de haltes Groot-Ammers, De Producent en Schelluinen, Rijksweg.

Corridor Drechtsteden - Rotterdam

Alle ritten, ook in het weekend, rijden via bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam.

Extra rit (v.v.) toegevoegd in de ochtendspits, zodat richting Rotterdam rond tussen 7.20 en 7.50 uur een tienminutenfrequentie ontstaat.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Het traject Dordrecht-Alblasserdam via Nieuw-Lekkerland van de ringlijnen 18 en 19 wordt nu geïntegreerd in lijn 93, die bovendien ook op zaterdag en zondag gaat rijden. Samen met lijn 90 ontstaat tussen Rotterdam en Nieuw-Lekkerland zeven dagen per week overdag een halfuursdienst, en is het ook in het weekend mogelijk om zonder overstap tussen Dordrecht en Kinderdijk te reizen.

Alle tegenspitsritten zijn verdwenen. Lijn 187 rijdt 's ochtends twee keer naar Rotterdam en 's middags drie keer naar Sliedrecht.

De huidige laatste terugrit (v. 18.13 vanaf Rotterdam Zuidplein) vervalt.

De ritten van schoollijn 691 zijn nu in de dienstregeling van lijn 191 opgenomen. Lijn 191 rijdt daardoor voortaan via station Lombardijen, Spinozaweg en Vaanweg naar Zuidplein. Alle tegenspitsritten zijn verdwenen. Lijn 191 rijdt 's ochtends vijf keer naar Rotterdam (twee keer vanuit Boven-Hardinxveld) en 's middags om en om drie keer naar Boven-Hardinxveld en drie keer tot Sliedrecht Stormrand.

Deze lijn is opgegaan in lijn 191.

Corridor Alblasserwaard/Vijfheerenlanden - Utrecht

Op zaterdag rijdt de eerste rit richting Gorinchem voortaan vanaf Vianen Lekbrug i.p.v. Utrecht Centraal.

In de middagspits zijn drie ritten richting Utrecht ingekort tot Vianen Lekbrug, deze ritten rijden vanaf daar verder als lijn 181 via Papendorp naar Utrecht Centraal.

Een aantal verdichtingsritten in het dagdal rijdt voortaan tussen Alblasserdam, Dam en Utrecht i.p.v. vanaf de Rijnstraat.

De laatste rit rijdt voortaan een half uur later, de overige ritten zijn niet verschoven.

De route tussen Vianen en Utrecht wordt omgelegd via Papendorp en Kanaleneiland, waarmee deze lijn de opgeheven U-OV-lijn 95 vervangt. In de richting Gorinchem worden 's ochtends vroeg twee korte ritten tot Vianen toegevoegd, waardoor voortaan van 7.40 tot 9.15 uur elke 10 minuten gereden wordt. De eerste rit naar Gorinchem rijdt echter een halfuur later en de laatste rit naar Gorinchem een uur eerder. In de richting Utrecht worden drie korte ritten tussen Vianen en Utrecht toegevoegd waarmee tussen 16.15 uur en en 17.45 uur ongeveer een kwartiersdienst geboden wordt.

De vertrektijden wijzigen om in Gorinchem op de trein te blijven aansluiten.

Voortaan wordt van maandag t/m vrijdag al vanaf 12.00 uur 2x/uur naar Utrecht en vanaf 13.00 uur 2x/uur naar Dordrecht gereden.

Buurtbussen

De belbusritten tussen station Sliedrecht en de dorpskern van Wijngaarden rijden voortaan als lijn 570.

Deze lijn is ongewijzigd. De belbusritten tussen Papendrecht en Oud-Alblas rijden voortaan als lijn 502.

Deze lijn is ongewijzigd. De belbusritten tussen Leerdam en Lexmond rijden voortaan als lijn 503.

Deze lijn is ongewijzigd. De belbusritten rijden voortaan als lijn 504.

Deze lijn is ongewijzigd. De belbusritten rijden voortaan als lijn 505.

Deze lijn is ongewijzigd. De belbusritten rijden voortaan als lijn 517.

Nachtbussen

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd.

Wijziging per 13 februari 2017

Deze nieuwe lijn rijdt in de spitsuren elk half uur met een taxibusje van station Dordrecht naar de Krabbepolder.

Stopt in Leerdam ook bij halte Recht van ter Leede.

Wijziging per 21 augustus 2017

Nieuwe buslijn die de Gorinchemse Lingewijk met belangrijke bestemmingen in de stad verbindt. Rijdt doordeweeks en zaterdag een uurdienst.

Alle ritten op weekdagen hebben voortaan het Beatrixziekenhuis in Gorinchem als begin- en eindpunt.