KeoBike: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(18 tussenliggende versies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De '''KeoBike''' is een initiatief van [[Syntus]] in combinatie met haar moederbedrijf [[Keolis]], de provincies [[Provincie Gelderland|Gelderland]] en [[Provincie Utrecht|Utrecht]] en de betrokken gemeentes. De KeoBike is op 1 december 2016 op het marktplein in Apeldoorn gepresenteerd. De KeoBike sluit aan op de [[OV-visie van de provincie Gelderland|Gelderse OV-Visie]], waarin meerdere modaliteiten worden gebruikt en het flexnet een belangrijke rol speelt. In de concessie Veluwe worden 240 fietsen op 20 locaties beschikbaar gesteld en in Leusden 100 fietsen op 10 locaties. De KeoBikes zijn gestald in een speciale carrousels van het bedrijf LoMinck. Opvallend is dat het eigen mobieltje dient als fietsensleutel en de kaartjes gereserveerd dienen te worden via de Syntus App.
+
De '''KeoBike''' was een deelfietsinitiatief van [[Keolis Nederland]] in combinatie met moederbedrijf [[Keolis]], de provincies [[Provincie Gelderland|Gelderland]] en [[Provincie Utrecht|Utrecht]] en de betrokken gemeentes. De KeoBike werd op 1 december 2016 op het Marktplein in Apeldoorn gepresenteerd. De KeoBike sluit aan op de [[OV-visie van de provincie Gelderland|Gelderse OV-Visie]], waarin meerdere modaliteiten werden gebruikt en het flexnet een belangrijke rol speelt. In de toenmalige concessie Veluwe werden 240 fietsen op 20 locaties beschikbaar gesteld en in Leusden kwamen 100 fietsen op 10 locaties. De KeoBikes werden gestald in speciale carrousels van het bedrijf LoMinck. Opvallend was dat een mobiele telefoon van de gebruiker als fietssleutel diende en dat de kaartjes gereserveerd dienden te worden via de app van Keolis. In de app was bovendien een overzicht te vinden op welke locaties de carrousels zich bevinden.
  
[[Categorie:Flex-netwerk]]
+
Op 19 maart 2018 werd het KeoBike-concept uitgerold in de gemeente Barneveld. Onder andere bij busstation Wittenberg, bij de halte Voorthuizen De Punt en bij de treinstations in Barneveld werd het mogelijk om gebruik te maken van de KeoBike-service. In augustus 2017 werden de opvallende carrousels geïntroduceerd in de gemeente Harderwijk.
[[Categorie:Syntus]]
+
 
 +
Om de Stichtse Kant in Almere goed bereikbaar te houden en omdat de halte ''Stichtsekant'' tot en met medio 2022 kwam te vervallen door werkzaamheden, werd er bij de halte ''Stichtse Brug'' een KeoBike-carrousel geplaatst. In 2020 staat kwam er bovendien een KeoBike-carrousel bij station [[Almere Poort]]. Dit werd in de jaren daarna uitgebreid met enkele locaties in woonwijk Duin, wat zich vlak bij het Almeerderzand bevindt.
 +
 
 +
Ingaande 1 januari 2024 werd KeoBike overgenomen door Deelfietsen Nederland.
 +
 
 +
[[Categorie:Deelfietssysteem]]
 +
[[Categorie:Naslagwerk]]

Huidige versie van 4 dec 2023 om 20:05

De KeoBike was een deelfietsinitiatief van Keolis Nederland in combinatie met moederbedrijf Keolis, de provincies Gelderland en Utrecht en de betrokken gemeentes. De KeoBike werd op 1 december 2016 op het Marktplein in Apeldoorn gepresenteerd. De KeoBike sluit aan op de Gelderse OV-Visie, waarin meerdere modaliteiten werden gebruikt en het flexnet een belangrijke rol speelt. In de toenmalige concessie Veluwe werden 240 fietsen op 20 locaties beschikbaar gesteld en in Leusden kwamen 100 fietsen op 10 locaties. De KeoBikes werden gestald in speciale carrousels van het bedrijf LoMinck. Opvallend was dat een mobiele telefoon van de gebruiker als fietssleutel diende en dat de kaartjes gereserveerd dienden te worden via de app van Keolis. In de app was bovendien een overzicht te vinden op welke locaties de carrousels zich bevinden.

Op 19 maart 2018 werd het KeoBike-concept uitgerold in de gemeente Barneveld. Onder andere bij busstation Wittenberg, bij de halte Voorthuizen De Punt en bij de treinstations in Barneveld werd het mogelijk om gebruik te maken van de KeoBike-service. In augustus 2017 werden de opvallende carrousels geïntroduceerd in de gemeente Harderwijk.

Om de Stichtse Kant in Almere goed bereikbaar te houden en omdat de halte Stichtsekant tot en met medio 2022 kwam te vervallen door werkzaamheden, werd er bij de halte Stichtse Brug een KeoBike-carrousel geplaatst. In 2020 staat kwam er bovendien een KeoBike-carrousel bij station Almere Poort. Dit werd in de jaren daarna uitgebreid met enkele locaties in woonwijk Duin, wat zich vlak bij het Almeerderzand bevindt.

Ingaande 1 januari 2024 werd KeoBike overgenomen door Deelfietsen Nederland.