Winterdienstregeling 2014

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Als er grote kans is op sneeuwval of extreme kou voeren NS en ProRail de winterdienstregeling in (welke door NS en Prorail intern Landelijk Uitgedunde Dienstregeling of LUD genoemd wordt). Er worden dan preventief treinen opgeheven, om ervoor te zorgen dat de effecten van storingen kleiner worden. Afhankelijk van de weersvoorspellingen wordt deze dienstregeling landelijk of regionaal ingevoerd. Over het algemeen wordt een dag van tevoren besloten of er een aangepaste dienstregeling wordt gereden. Meer details over de gewijzigde dienstregeling zijn te vinden op Rijden de Treinen [1].

Aanpassingen

Op basis van de ervaringen van de winterdienstregeling 2013 is de winterdienstregeling voor 2014 aangepast. Op dit moment is nog niet bekend hoe de wijzigingen zijn tijdens dienstregeling 2014. Dit zijn de wijzigingen die eind 2013 gemaakt zijn in dienstregeling 2013, die naar verwachting ook de basis zijn voor de winterdienstregeling 2014.

Intercity direct (eerder Fyra) is tijdens deze dienstregeling toeslagvrij. Andere treinvervoerders kennen geen aparte winterdienstregeling.

Raadpleeg voor het reizen altijd een reisplanner: er kunnen afwijkingen zijn op deze lijst, met name bij vroege en late treinen.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:
  1. Aangepaste dienstregeling: http://www.rijdendetreinen.nl/informatie/dienstregeling/aangepaste-dienstregeling#dienstregeling