Persoonlijke instellingen

Uden Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Busstation Uden Busstation
Plaats Uden
Concessie Oost-Brabant, Concessie Meierij, SRE, Arnhem Nijmegen
Vervoerders Arriva, Hermes, Breng
Vorm perronbusstation
Type statisch

Het busstation van Uden is een busstation in het centrum van de Noord-Brabantse stad Uden gelegen tussen de Leeuweriksweg en de Violierstraat. Het busstation wordt bediend door Arriva bussen van de concessies Oost-Brabant en Meierij. Tevens komt lijn 121 van Hermes uit SRE in Uden. Lijn 99 werd tot 13 december 2009 gereden door Hermes vanuit Nijmegen. Vanaf die datum wordt deze gezamenlijk gereden door Arriva en Hermes (onder de naam Breng).

Het busstation bestaat zeven perrons (A t/m G) met een vaste lijnindeling, een uitstapperron en bufferruimte voor bussen buiten dienst. Op het station staat een bord met dynamische reisinformatie. Op elk perron staat een abri met twee zitplaatsen, aan de voorzijde bevindt zich een overkapping met meer zitplaatsen. Grenzend aan het busstation staan twee snackbars, een faciliteit voor chauffeurs en een fietsenstalling.

Vroeger lag het busstation bij de Markt in Uden in het vervoersgebied van Zuidooster en opvolger Hermes. Deze halte heette toen ook toepasselijk "Markt". Op 24 mei 1998 werd het nieuwe busstation op de huidige locatie geopend. Vanaf 25 augustus 2002 lag het busstation in het vervoersgebied van BBA. Tegenwoordig ligt het busstation in het vervoersgebied van Arriva.

Inhoud

Lijnen

2 bussen op de buffer achter het busstation

Streekbus (Hermes)

Concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Streekbus (Arriva)

Concessie Oost-Brabant

Concessie Meierij

Spitsbus (Arriva)

Concessie Oost-Brabant

Buurtbus (Arriva)

Concessie Oost-Brabant