Lijn 169 Numansdorp Viaduct A29 - Willemstad Steenpad

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 169
Vervoerder(s) (TCR i.o.v.) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL MidCity
VDL Berkhof Ambassador
VDL Citea LLE-120
Mercedes-Benz Citaro G
Rijdt sinds 13 december 2015
Voorganger(s) 169
Frequenties
Spits 0-2x/uur
Spits (vakantie) 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 169 rijdt van Numansdorp via Heijningen naar Willemstad.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijdt deze lijn niet naar Numansdorp en in een deel van de middagspits niet naar Willemstad. Op deze tijden rijdt lijn 669. Tijdens de schoolvakanties rijdt lijn 169 wel in de spitsuren.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,96 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,63. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2019
0,137

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Numansdorp, Viaduct A29    
Route rsr.svg Heijningen, Tussenweg  
Route rsr.svg Willemstad, Helwijk  
Route rsr.svg Willemstad, Boudewijn Drenkwaartlaan  
Route rs0.svg Willemstad, Steenpad  

Geschiedenis

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
Vanwege de (zeer) geringe bezetting werd lijn 169 ingekort tot het traject tussen Numansdorp en Willemstad. De lijndienst bleef op weekdagen overdag rijden en de frequentie ging omhoog van 1x/uur naar 2x/uur. Voor scholieren bleef lijn 669 rijden waar enkele ritten werden toegevoegd.