Lijn 103 Rockanje, Dorpsplein - Tweede Slag

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 103
Vervoerder(s) EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Rockanje
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 103
Frequenties
Spits 2x/uur (middag, belbus)
Spits (vakantie) 4x/uur (zomer, middag)
Dal 2x/uur (belbus)
Dal (vakantie) 4x/uur (zomer)
Avond (werkdagen) 2x/uur (belbus)
Avond (weekend) 2x/uur (belbus)
Avond (werkdagen vak.) 4x/uur (zomer)
Avond (weekend vak.) 4x/uur (apr t/m aug)
Zaterdag 2x/uur (belbus)
Zaterdag (vakantie) 4x/uur (apr t/m aug)
Zondag 2x/uur (belbus)
Zondag (vakantie) 4x/uur (apr t/m aug)
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 103 rijdt in Rockanje van het Dorpsplein via het strand naar het Dorpsplein.

Dienstregeling

  • Rijdt dagelijks tussen 10.00 en 21.00 uur.
  • Van maandag t/m vrijdag tijdens de zomervakantie en in de weekenden van medio april t/m eind augustus wordt 4x/uur als vaste bus gereden.
  • Buiten deze periode wordt 2x/uur gereden en moet minimaal één uur van tevoren gereserveerd worden via telefoonnummer 0181 - 482 363.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0hlr.svg Rockanje, Dorpsplein  
Route rhlr.svg Rockanje, Badhotel  
Route rhlr.svg Rockanje, Tweede Slag  
Route rhlr.svg Rockanje, Itersonkamp  
Route rhlr.svg Rockanje, Strand  
Route rhl0.svg Rockanje, Dorpsplein  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg door EBS overgenomen van Connexxion.
Lijn 103 werd hierbij opgewaardeerd naar R-net en vernummerd in 403.
In tegenstelling tot lijn 103 ging lijn 403 niet meer via het strand van Rockanje rijden, waardoor ter compensatie lijn 103 werd geïntroduceerd tussen het Dorpsplein en het strand van Rockanje. Tijdens de zomervakantie ging deze lijn als vaste bus rijden en daarbuiten als belbus.