Dienstregeling concessie Voorne-Putten en Rozenburg 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2019 van de concessie Voorne-Putten en Rozenburg loopt van 9 december 2018 t/m 14 december 2019.
Dit is daarmee de eerste dienstregeling in deze nieuwe concessie waarin EBS het stokje van Connexxion overgenomen heeft.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Spijkenisse
81 De Elementen - Metro Centrum - Sterrenkwartier - Heemraadlaan - Metro De Akkers - Vriesland - De Schouw
84 Metro Centrum - Schenkel - Maaswijk
85 Metro Centrum - Vogelenzang - De Akkers
87 Hekelingen - Waterland - Groenewoud - Metro Centrum - Centrum - Noord - Bedrijventerrein Halfweg
Strandbus Rockanje
103 Dorpsplein - Tweede Slag Deels belbus
Maasvlakte Transferium
203 Brielle Busstation Rugge - Maasvlakte Transferium
204 Maasvlakte Transferium - Maasvlakte Distripark
Streekbussen
102 (Spijkenisse - Geervliet -) Hellevoetsluis Kickersbloem - Hellevoetsluis Den Bonsen Hoek - Hellevoetsluis Amnesty Internationallaan
105 Spijkenisse - Botlek - Rozenburg
106 Spijkenisse - Zuidland - Hellevoetsluis - Brielle - Rozenburg
107 Oudenhoorn - Zuidland - Abbenbroek - Geervliet Belbus
205 Spijkenisse Metro Centrum - Botlek Distripark Spitsbus
LogoRnet.png
R-NET
403 Spijkenisse - Geervliet - Brielle (- Oostvoorne - Rockanje / Transferium Maasvlakte)
404 Spijkenisse - Geervliet - Hellevoetsluis Kickersbloem - Hellevoetsluis De Kooistee - Hellevoetsluis Smitsweg - Rockanje
Buurtbus
192 Brielle Ommeloop - Brielle Rugge - Brielle Centrum - Vierpolders

Wijzigingen per 9 december 2018

Deze lijn wordt vanaf de Heemraadlaan verlengd naar De Akkers en Vriesland.
Tijdens de spitsuren wordt de frequentie verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur en op zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 3x/uur. Deze lijn blijft ongewijzigd met taxibussen rijden

Deze lijn wordt geknipt in lijn 84 tussen Metro Centrum en Maaswijk en lijn 85 tussen Metro Centrum en De Akkers.
Op de nieuwe lijn 84 wordt de frequentie tijdens de daluren verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor het traject tussen Metro Centrum en De Akkers van lijn 84. Van maandag t/m zaterdag wordt de frequentie overdag verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur, maar deze lijn wordt wel uitgevoerd met taxibussen.

Deze lijn wordt uitgebreid met het stadstraject van lijn 105, behalve het traject tussen Vriesland en De Akkers. In plaats daarvan komt het eindpunt in Hekelingen te liggen.
Omdat voortaan op bedrijventerrein Halfweg een lusroute wordt gereden, komt de eindhalte Hofweg te vervallen.
De frequentie van deze lijn wordt verhoogd naar 4x/uur van maandag t/m zaterdag en 2x/uur 's avonds en op zondag. Bedrijventerrein Halfweg wordt hierdoor altijd bereikbaar, maar de reistijd neemt door de uitgebreidere route wel toe.

Deze twee lijnen worden samengevoegd tot R-netlijn 404.
De frequentie wordt fors verhoogd en enkele minder gebruikte haltes vervallen. In Hellevoetsluis wordt altijd via De Kooistee gereden, maar niet meer via de Vesting; dit traject wordt overgenomen door lijn 106.

Deze lijn blijft als vanouds binnen Hellevoetsluis rijden met tijdens de spitsuren ritten doorgaand naar Spijkenisse. Wel wordt de frequentie tijdens de daluren verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur en komt de koppeling met lijn 101 bij de Amnesty Internationallaan te vervallen.
's Avonds en op zondag wordt voortaan 2x/uur de normale route gereden via Winkelcentrum Bonsenhoek in plaats van 1x/uur via Van 't Woutstraat en 1x/uur via Albert Schweitzerlaan.

Deze lijn wordt vernummerd in R-netlijn 403. Tussen Spijkenisse en Brielle wordt de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag verhoogd, maar tussen Brielle en Rockanje wordt de frequentie tussen de spitsuren verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur.
Verder rijdt lijn 403 in Rockanje altijd rechtstreeks naar het Dorpsplein en de Alardusdreef. Het traject binnen Rockanje tussen het Dorpsplein het Strand en Tweede Slag wordt overgenomen door belbuslijn 103, die globaal tussen 10:00 en 23:00 uur een halfuurdienst rijdt. Tijdens de zomer wordt wel overdag als vaste lijn een kwartierdienst aangeboden.

Deze lijn valt voortaan volledig onder de concessie HWGO en wordt dus volledig door Connexxion geëxploiteerd. Wel rijden voortaan alle ritten door naar Spijkenisse. In Hellevoetsluis wordt de halte Provincialeweg/Smitsweg in Hellevoetsluis hernoemd naar Smitsweg.

Deze twee lijnen worden samengevoegd tot lijn 105, die altijd via de snelle route rijdt. Het stadstraject binnen Spijkenisse wordt overgenomen door lijn 87, behalve het traject tussen Vriesland en De Akkers, waar lijn 81 komt te rijden.
Tijdens de spitsuren gaat de gecombineerde frequentie omlaag naar 4x/uur, maar daar staat een verkorting van de reistijden tegenover. In Rozenburg wordt de helft van de ritten van lijn 105 gekoppeld aan lijn 106; de overige ritten rijden als vanouds naar de halte Noordererf.

Vanwege het vervallen van lijn 101 gaat deze lijn in Hellevoetsluis via de Vesting rijden. In Rozenburg wordt deze lijn gekoppeld aan lijn 105.

Deze belbuslijn zal wegens de lage vraag niet meer op zondag rijden.

Deze lijn wordt tussen Oostvoorne en Rockanje vervangen door R-netlijn 403 en tussen Rockanje en Hellevoetsluis door R-netlijn 404. Deze lijnen gaan in Rockanje op elkaar door, zodat de doorgaande verbinding gehandhaafd blijft.
Tussen Rockanje en Hellevoetsluis wordt de bediening fors uitgebreid: in plaats van enkele spitsritten in de drukste richting wordt op werkdagen overdag in beide richtingen een halfuursdienst aangeboden.

Het traject tussen Brielle en Tinte komt wegens het geringe aantal reizigers te vervallen. De halte Watering in Brielle wordt de nieuwe eindhalte.

Deze nieuwe lijn rijdt als pendeldienst tussen Brielle en Transferium Maasvlakte tijdens de ploegwisselingen wanneer lijn 403 dat niet doet. Tijdens deze tijdstippen wordt in Brielle wel een aansluiting geboden op/van lijn 403.

Deze nieuwe lijn rijdt met 8-persoonsbusjes op de Maasvlakte tussen het Transferium en Distripark. Er wordt gereden tijdens de ploegwisselingen. Enkele ritten vanaf het Distripark rijden verder naar Brielle, maar de meeste ritten bieden bij het Transferium een aansluiting van/op lijn 203 of 403.

Deze lijn wordt in de Botlek ingekort tot de halte Distripark, waarmee de halte Huntsman komt te vervallen.
De frequentie wordt verlaagd van eens per 30 naar eens per 45 minuten, maar doordat het totale aantal ritten ongeveer gelijk blijft, gaat de laatste bus ongeveer 25 minuten later. Daarnaast wordt voortaan tijdens beide spitsen in beide richtingen gereden.

Deze nieuwe R-netlijn is de vervanger van lijn 103 en rijdt tussen Spijkenisse, Brielle en Rockanje. Tussen Spijkenisse wordt op werkdagen overdag minstens 6x/uur en op zaterdag overdag 4x/uur gereden, maar tussen Brielle en Rockanje wordt buiten de spitsuren nog maar 2x/uur gereden.
Tijdens ploegwisselingen op de Maasvlakte gaan enkele ritten van/naar Maasvlakte Transferium rijden, waarmee de Maasvlakte weer (dagelijks) een busverbinding krijgt.

Deze nieuwe R-netlijn is de vervanger van de lijnen 101 en 111 en biedt (samen met lijn 104) een hoogfrequente dienst aan tussen deze twee plaatsen. In Hellevoetsluis komt het eindpunt bij de halte Provincialeweg/Smitsweg te liggen, die tegelijkertijd wordt hernoemd naar Smitsweg.
Doordeweeks wordt overdag 2x/uur verder gereden naar Rockanje via de route van lijn 110, waardoor de bediening op het traject tussen Hellevoetsluis en Rockanje fors wordt uitgebreid.

Wijziging per 2 september 2019

Deze lijn gaat voortaan halteren bij de halte Brug Voornse Kanaal in Heenvliet.