Overleg gebruiker:Meltrain

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Daniel (overleg | bijdragen) op 4 jan 2014 om 16:07
Ga naar: navigatie, zoeken

EBS 4100 - 4103

Hoi, de EBS-bussen 4100 t/m 4103 zijn inderdaad nu geel na roodgrijs geweest te zijn. EBS heeft vier bussen geel gespoten (of beplakt?), met wagenparknummers in de 40xx-serie en die bussen vernummerd naar 4100 - 4103 zodat de gele ex-R-netbussen een makkelijke nummering hebben. Enkele weken geleden zat ik zelf nog in de 4102 die geel was en de 4101 heb ik ook zien rijden. Die bus die je op lijn 311 zag moet dan een oudere foto geweest zijn van een R-net-bus. Milco1995 10 nov 2012 13:00 (CET)

Reactie op ingreep bewerkingen gebruiker Spoordeel

Hoi, Ik zag je opmerking van een paar dagen terug nu pas, maar het terugdraaien had ik met name gedaan omdat het ongedaan maken niet werkte. Het ging bij beide lijnen eigenlijk vooral om het dubbele Hoogvliet dat verwijderd was uit de titel terwijl de halte wel "Hoogvliet Metro" heet en het er dus wel dubbel in hoort. Dus nog nieteens persé vanwege de wijknaam. Terugdraaien is daarbij als beheerder handiger, ben immers niet overal bekend en de oude pagina was vooralsnog in ieder geval goed. Het voorbeeld met een pagina van mij wat je aanhaalt is trouwens een twijfelgeval want Arriva is niet zo consequent in de naamgeving. Op de site staat het met wijknamen, maar op de vertrekstaten is het vreemd genoeg "van Oudelandshoek naar Dordrecht, Domela Nieuwenhuisweg" en "van Crabbehof naar Dordrecht, Palissander". --Daniel 28 nov 2012 20:47 (CET)

Reactie op bewerkingen Lansingerland

Beste Meltrain, Zojuist las ik je bericht over de plaatsnamen in Lansingerland en daar zou ik graag op willen reageren. De RET maakt gebruik van plaatsnamen die niet correct zijn. Berkel en Rodenrijs is een plaats die weliswaar in een ver verleden gescheiden van elkaar waren maar dat allang niet meer zijn. Bovendien maken ze de fout de HSL als plaatsgrens te nemen (een veelgemaakte fout overigens). Zo liggen de halte Berkelseweg (en na nader onderzoek ook de haltes Boterdorpseweg en Koegelwieckplantsoen) in Bergschenhoek. De Landscheiding is namelijk de voormalige gemeentegrens. Zo staat het ook aangegeven op de komborden. Feitelijk liggen dus alle haltes behalve Rodenrijs in Bergschenhoek, niet in Berkel en Rodenrijs. De vraag is nu wat moet prevaleren: de (foute) informatie van de RET of de correcte informatie (die niet overeenkomt met de lijnfolder)? In mijn gevoel de correcte informatie, maar als in de Wiki het overnemen van de lijnfolder de standaard is heb ik daar begrip voor. Qbuzz maakte overigens dezelfde fout in het verleden met de Oostersingel. Ook die werd aangeduid als Berkel en Rodenrijs, maar hoorde als Bergschenhoekse halteplaats te worden aangeduid. Toen heb ik die ook gewijzigd maar dat is waarschijnlijk niemand opgevallen, aangezien dat niet is gewijzigd. Groeten, --Cygnum 28 dec 2012 22:57 (CET)

Lijn 50

Hoi, wat probeerde je bij lijn 50 in Limburg aan te geven bij Busstation Gulpen? Die halte wordt in beide richtingen bediend (Maastricht resp. Aachen). Of bedoel je dat er maar in een richting ritten starten/eindigen? In zo'n geval kun je natuurlijk ook een extra regel aanmaken met een aftakking. Milco1995 29 dec 2012 22:31 (CET)

Lijn 104

Hoi, ik heb net op je bericht gereageerd, echter op mijn eigen overlegpagina; dat vind ik overzichtelijker. Milco1995 (overleg) 15 mei 2013 14:51 (CEST)

Concessie SRE De Peel 2005

Ik heb inmiddels gereageerd op je vraag gereageerd op mijn overlegpagina. Ik hoop dat je er iets aan had.--Fogeltje (overleg) 2 jun 2013 22:04 (CEST)

Reactie

Hoi, ik heb even op mijn eigen overlegpagina gereageerd, voor een (naar mijn mening) duidelijker overzicht. Milco (overleg) 27 aug 2013 19:53 (CEST)

Lijn 105

Ik zie in de dienstregeling op zaterdag helemaal geen ritten van lijn 105 die bij de Meubelboulevard eindigen (dus vanaf De Akkers); die eindigen bij Sportlaan volgens de dienstregeling van Connexxion. Startende ritten bij de Meubelboulevard zie ik wel (dus richting De Akkers). Hoe zit dit? Milco (overleg) 14 okt 2013 18:50 (CEST)

Ja, dat zag ik ook. Ik vond het een beetje stom en had geen zin om met de routestrips te lopen klooien, dus doe ik maar gewoon of de ritten daar ook eindigen. Ik vraag me af hoe het in de praktijk zit, want de tijd tussen aankomst bij de Sportlaan en vertrek vanaf de Meubelboulevard is ruim een kwartier. Groeten, Meltrain.

Alliances van de RET (900)

Voor het overzicht heb ik even op mijn eigen overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 12 nov 2013 11:59 (CET)

Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Winkelcentrum Kwinkelier

Hoi, Inderdaad, die bus rijdt na de Kwinkelier weer naar het station wat ik dacht aan te geven met een routestrip die allemaal halve bolletjes links heeft. Ik zat nogal in m'n maag met deze lijn: bij een ringlijn zou ik in de titel een halte ergens halverwege moeten pakken maar dan kom je ook weer in de knoop. Lijn 78 bestaat immers eigenlijk uit twee afzonderlijke ringlijnen. Qbuzz heeft eigenlijk de situatie ingewikkelder gemaakt door de plek waar de ene rit eindigt en de andere begint op het station te leggen, dat was bij Connexxion makkelijker met een lijn die De Leijen - Station - Centrumwijk reed en dan in de Centrumwijk z'n tijd bleef afwachten. M'n eerste idee was om er "Lijn 78 Bilthoven, Station Bilthoven - Station Bilthoven" van te maken, maar of dat nu optimaal is...--Daniel (overleg) 21 nov 2013 18:28 (CET)

Lijn 120

Hoi,

Er is enige tijd sprake van geweest dat de 120 naar de Jaarbeurszijde zou gaan (op zich al vreemd met een aanstaande afsluiting van de Leidseveertunnel) wat ook zo op de Connexxion-site heeft gestaan, niet voor niets was dit op de lijnpagina ook aangepast. Ik zie inderdaad dat deze wijziging inmiddels weer teruggedraaid is op de Connexxion-site.--Daniel (overleg) 22 nov 2013 21:42 (CET)

Serie 5000/5100/15100

Hoi, had je toevallig dit http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=29&t=9736 al gezien? Omdat jij uit Rotterdam komt, en deze sprinters daar langsrijden, zou jij dit misschien willen/kunnen doen? Ik word een beetje kriegel van al die verschillende varianten/afwijkingen etc van deze drie series. Het is maar een voorstel of iemand dit voor mij zou willen doen. Mag wel, hoeft niet! Milco (overleg) 4 dec 2013 16:26 (CET)

Tja, het zijn (worden) wel mijn dagelijkse treinseries. Toch bedank ik er (voorlopig) voor, aangezien ik Rotterdam nog moet afmaken en ik het ook druk heb met mijn studie. Meltrain (overleg) 4 dec 2013 17:46 (CET)
Geen probleem, misschien wil iemand anders 't nog wel aanpassen en anders doe ik het wel last-minute. Succes! Milco (overleg) 4 dec 2013 17:51 (CET)
Voor het overzicht heb ik even op mijn overlegpagina gereageerd. Milco (overleg) 14 dec 2013 22:30 (CET)

Rotterdam Centraal

Hoi, weet jij nou welke naam de vervoerders hanteren voor Rotterdam Centraal? Bij de RET-lijnen is het verschillend: 'Rotterdam, Rotterdam Centraal' of 'Rotterdam, Centraal Station'. Dezelfde vraag heb ik bij de treinstations in Vlaardingen (Station Oost of Station Vlaardingen Oost) en bij Vijfsluizen (Metro of Metro Vijfsluizen). Ik wil hier wat gelijkheid in hebben. Milco (overleg) 1 jan 2014 16:06 (CET)

Bij Rotterdam CS gebruikt de RET 'Rotterdam Centraal' als halte- en stationsnaam. Omdat op de Wiki ook de plaatsnaam moet worden vermeld, wordt het 'Rotterdam, Rotterdam Centraal'.
Vijfsluizen is geen plaatnaam, dus wordt het 'Schiedam, Vijfsluizen Metro'. In Vlaardingen: 'Vlaardingen, Station Vlaardingen Oost' en analoog 'Maassluis, Station Maassluis West'.
Meltrain (overleg) 1 jan 2014 17:20 (CET)
Oh super, dank je! Zal ik het gelijk aanpassen en gelijktrekken zodat er niet een verschil is per buslijn. Milco (overleg) 1 jan 2014 17:22 (CET)

P+R Soesterberg

Ja dat weet ik uit de praktijk: 276 is inderdaad de enige die er richting Utrecht stopt. Dit zal vooral te maken hebben met de halte want ri. Utrecht moet de bus de afrit af, dan een krappe keerlus door langs de halte en vervolgens weer de snelweg op. Dat kost dus relatief veel tijd en één lijn is daar zat om het reizigersaanbod mee te krijgen. In de andere richting weten de chauffeurs al of ze moeten stoppen gezien er dan op het knopje gedrukt is (gezien er in de spits altijd maar in één richting gereden wordt reist er niemand tussen Soesterberg en Amersfoort v.v.). Daarnaast is die halte sneller te bedienen omdat de af- en oprit anders liggen waardoor de bus gewoon rechtdoor kan rijden i.p.v. te moeten keren.--Daniel (overleg) 4 jan 2014 15:07 (CET)