De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

ZWN Dienstregeling Midden-Holland 1998/1999

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 1998/1999 voor de regio Midden-Holland van de ZWN liep van 24 mei 1998 t/m 29 mei 1999.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Gouda
1 Station - Plaswijck - Groenhoven - Station
3 Station - Kort Haarlem - Centrum - Station
5 Station - Groenhoven - Plaswijck - Station
71 Station - Korte Akkeren
73 Station - Ouwe Gouwe - Plaswijck - Station
Streekdienst
30 Rotterdam Alexander - Capelle aan den IJssel - Rotterdam Capelsebrug
31 Rotterdam - Capelle aan den IJssel
90 Rotterdam - Krimpen aan den IJssel - Rotterdam
95 Rotterdam - Nieuwerkerk aan den IJssel - Capelle aan den IJssel - Krimpen aan den IJssel
98 Rotterdam - Krimpen aan den IJssel
101 Woerden - Zegveld - Noorden - Nieuwkoop
104 Woerden - Linschoten - Montfoort - Benschop - IJsselstein - Nieuwegein
105 Schoonhoven - Cabauw - Lopik - Lopikerkapel - IJsselstein - Nieuwegein
106 Gouda - Haastrecht - Vlist - Polsbroek - Benschop
165 Alphen aan den Rijn - Hazerswoude-Rijndijk - Hazerswoude-Dorp - Benthuizen - Zoetermeer
166 Zoetermeer - Benthuizen - Boskoop - Waddinxveen
173 Rotterdam - Bergschenhoek - Bleiswijk - Zoetermeer
175 Rotterdam (- Nieuwerkerk aan den IJssel) - Zevenhuizen - Moerkapelle - Waddinxveen
177 Gouda - Waddinxveen - Zevenhuizen - Moerkapelle - Kruisweg - Zoetermeer
178 Gouda - Reeuwijk - Bodegraven
179 Alphen aan den Rijn - Zwammerdam - Bodegraven - Nieuwerbrug - Woerden
180 Utrecht - De Meern - Montfoort - Oudewater - Haastrecht - Gouda
181 Alphen aan den Rijn - Boskoop - Waddinxveen
183 Woerden - Nieuwerbrug - Waarder - Driebruggen Verhoef.
186 Leiden - Hazerswoude - Boskoop - Waddinxveen - Gouda
187 Leiden - Hazerswoude - Boskoop - Waddinxveen - Gouda
190 Rotterdam - Capelle aan den IJssel - Nieuwerkerk aan den IJssel - Moordrecht - Gouda
194 Rotterdam - Krimpen aan de Lek - Lekkerkerk - Bergambacht
195 Utrecht - IJsselstein - Benschop - Lopik - Schoonhoven - Bergambacht - Krimpen aan den IJssel - Rotterdam
196 Rotterdam - Krimpen aan den IJssel - Ouderkerk - Gouderak - Gouda
197 Gouda - Stolwijk - Bergambacht - Schoonhoven
245s Utrecht - De Meern - Montfoort Spitsbus
293s Rotterdam - Krimpen aan de Lek - Lekkerkerk
294s Rotterdam - Lekkerkerk
295s Utrecht - IJsselstein - Schoonhoven - Bergambacht - Krimpen aan den IJssel - Rotterdam Spitsbus
296s Rotterdam - Ouderkerk Spitsbus
Interliner
380 Den Haag - Voorburg - Zoetermeer - Hazerswoude - Alphen aan den Rijn
382 Den Haag - Voorburg - Zoetermeer - Kruisweg - Moerkapelle - Waddinxveen - Boskoop

Belangrijkste wijzigingen

 • Lijn 2 (Stadsdienst Gouda): Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers voor Achterwillens kunnen voortaan gebruik maken van de streekbus richting Bodegraven en een stukje lopen.
 • Lijn 3 (Stadsdienst Gouda): Ter vervanging van lijn 4, gaat deze lijn ook in de avonduren en op zondag rijden.
 • Lijn 4 (Stadsdienst Gouda): Deze lijn wordt opgeheven.
 • Lijn 30 (Stadsdienst Rotterdam): Vanaf metrostation Capelle Centrum gaat deze lijn via het Valeriusrondeel en 's-Gravenland naar Capelsebrug rijden en vervolgens nog een lusroute door Capelle West, waarmee de route van lijn 34 wordt overgeomen. Tijdens de zomervakantie vervalt de lusroute door Capelle West en rijdt de lijn rechtstreeks naar het Valeriusrondeel.
 • Lijn 34 (Stadsdienst Rotterdam): Deze lijn wordt opgeheven. De route wordt overgenomen door lijn 30.
 • Lijn 95 (Rotterdam - Krimpen aan den IJssel): Vanaf station Alexander rijdt deze lijn eerst naar Nieuwerkerk aan den IJssel en vervolgens via Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan den IJssel. In die plaats is het eindpunt verlegd van de Vijverlaan naar het Zandrak. De dienstregeling blijft op hoofdlijnen gelijk.
 • Lijn 101 (Ter Aar - Woerden): Onder dit lijnnummer rijdt enkele malen per dag een buslijn tussen Nieuwkoop en Woerden, ter vervanging van lijn 182. Op zondag wordt als lijntaxi gereden.
 • Lijn 104 (Woerden - Nieuwegein): In IJsselstein rijdt deze lijn niet meer via de noordkant (Touwlaan, Televisiebaan, Europaweg), maar via de zuidkant (bedrijventerrein Hogebiezen en de Beneluxweg).
 • Lijn 105 (Schoonhoven - Nieuwegein): In IJsselstein rijdt deze lijn niet meer via de noordkant (Touwlaan, Televisiebaan, Europaweg), maar via de zuidkant (bedrijventerrein Hogebiezen en de Beneluxweg). Op zondag gaan de ritten als lijntaxi rijden en moeten dan minimaal één uur van tevoren gereserveerd worden.
 • Lijn 106 (Gouda - Benschop): Op zaterdag gaan de ritten als lijntaxi rijden en moeten dan minimaal één uur van tevoren gereserveerd worden.
 • Lijn 165 (Alphen aan den Rijn - Zoetermeer): In Alphen aan den Rijn loopt de route voortaan via Alphen West i.p.v. het Centrum. Bij het Station is deze lijn wel gekoppeld aan lijn 169, waardoor een directe verbinding met het centrum gewaarborgd blijft. Op zondag wordt voortaan als lijntaxi gereden.
 • Lijn 166 (Zoetermeer - Waddinxveen): Deze lijn neemt de ritten van lijn 176 over en gaat zodoende vanaf Boskoop verder rijden naar Waddinxveen. Ook op zaterdag worden nu drie ritten per richting gereden.
 • Lijn 175 (Rotterdam - Waddinxveen): In Rotterdam wordt de route weer terugverlegd naar de route van voor 1997, dit door de vele files (en daaruit voortvloeiende vertragingen) op de Capelseweg en Hoofdweg. Het eindpunt bij station Alexander komt daardoor weer te liggen op de Prins Alexanderlaan. In Waddinxveen loopt de route via de Wadde en Noordeinde als gevolg van verkeersremmende maatregelen op de Groensvoorde. In de avonduren en op zondag wordt voortaan als lijntaxi gereden.
 • Lijn 176 (Den Haag - Waddinxveen): Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers naar Den Haag maken voortaan gebruik van de Interliner.
 • Lijn 177 (Gouda - Zoetermeer): In de avonduren en op zondag wordt voortaan als lijntaxi gereden.
 • Lijn 178 (Gouda - Bodegraven): De vertrektijden wijzigen en in de ochtendspits worden binnen Gouda twee extra ritten toegevoegd van het Station naar De Mamoet. Als gevolg van de matige bezetting wordt de frequentie op zaterdag verlaagd naar 1x/uur.
 • Lijn 179 (Woerden - Alphen aan den Rijn): De vertrektijden wijzigen.
 • Lijn 181 (Alphen aan den Rijn - Waddinxveen): De vertrektijden wijzigen en in de ochtendspits wordt één extra rit vanaf Boskoop Rijneveld toegevoegd. In Alphen aan den Rijn rijdt deze lijn niet meer via het Centrum, maar rechtstreeks over de Hefbrug naar het Station. Op zondag rijdt deze lijn niet meer.
 • Lijn 182 (Nieuwkoop - Leiden): Deze lijn rijdt alleen nog in de ochtendspits van Nieuwkoop naar Leiden en in de middagspits van Leiden naar Nieuwkoop. Het alternatief buiten de spitsuren is voortaan lijn 149, op het traject Woerden - Nieuwkoop kunnen reizigers voortaan gebruik maken van lijn 101.
 • Lijn 194 (Rotterdam - Bergambacht): Met uitzondering van enkele spitsritten is de frequentie over het hele traject teruggebracht naar een uurdienst. In combinatie met de sneldiensten blijft een halfuursdienst bestaan.
 • Lijn 195 (Rotterdam - Utrecht): De vertrek- en aankomsttijden zijn iets gewijzigd voor een ruimere overstaptijd in Bergambacht.
 • Lijn 196 (Rotterdam - Gouda): In Krimpen aan den IJssel gaat deze lijn weer via de Middenwetering rijden i.p.v. het oude dorp, waarmee de treinaansluiting in Gouda weer hersteld is. Op zondag wordt de frequentie teruggebracht tot drie ritten in beide richtingen.
 • Lijn 197 (Gouda - Schoonhoven): De vertrek- en aankomsttijden zijn iets gewijzigd voor een ruimere overstaptijd in Bergambacht.
 • Lijn 225 (Rotterdam - Krimpen aan de Lek): Deze lijn wordt vernummerd naar 293.
 • Lijn 226 (Rotterdam - Lekkerkerk): Deze lijn wordt vernummerd naar 294.
 • Lijn 227 (Rotterdam - Ouderkerk aan den IJssel): Deze lijn wordt vernummerd naar 296.
 • Lijn 245 (Utrecht - Montfoort): Op verzoek van inwoners van De Meern worden enkele ritten overgeheveld naar lijn 180.
 • Lijn 293 (Rotterdam - Lekkerkerk): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 225. De spitsritten blijven bestaan en ook gaat deze lijn in de daluren, de tegenspits en op koopavonden 1x/uur rijden.
 • Lijn 294 (Rotterdam - Lekkerkerk): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 226. Deze lijn gaat ook in de daluren en de vroege avond 1x/uur rijden, naast de spitsritten (die ongewijzigd blijven)
 • Lijn 295 (Utrecht - Rotterdam): In Krimpen aan den IJssel bedient deze lijn de halte Viersprong niet meer en ook Benschop wordt niet meer bediend, daardoor is deze lijn nog sneller dan de gewone lijnbus.
 • Lijn 296 (Rotterdam - Ouderkerk aan den IJssel): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 227. De route en dienstregeling zijn niet gewijzigd.
 • Lijn 380 (Den Haag - Alphen aan den Rijn): De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. In de ochtendspits rijdt een extra rit van Den Haag naar Kruisweg en bij die halte wordt aansluiting gegeven op lijn 173 richting de Bloemenveiling.
 • Lijn 382 (Den Haag - Boskoop): De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. In Waddinxveen stopt deze lijn ook bij de halte P+R/A12.