Overleg sjabloon:LijnInfo

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Enkele verbeterpuntjes voor deze pagina: Hoe krijg ik de kleur goed van de koopavond en koopzondag? En er moet toch een manier zijn om meerdere concessies weer te geven in de infobox... Lastige is dat je voordat je op opslaan drukt niet kunt checken of en wat voor invloed een wijziging heeft op de infobox. Roelof88 27 apr 2010 20:35 (CEST)

Je kan voordat je opslaat ook kijken bij 'bewerking ter controle bekijken' ;) Pijnackerbus 27 apr 2010 20:48 (CEST)
Ja oké dat snap ik, maar dan kun je nog niet zien wat voor invloed het heeft op de pagina's van de buslijnen, waar dit sjabloon wordt gebruikt. Roelof88 27 apr 2010 22:56 (CEST)
Je kan er wel meerdere concessies in plaatsen, maar daarvoor moeten wel alle pagina's waar dit sjabloon gebruikt wordt aangepast worden. Niet echt een succes dus. Bee 28 apr 2010 00:04 (CEST)

Kleurstelling

Ik vind het nadeel van de huidige kleurstelling dat je niet meer kan zien wat aanklikbaar is in de infobox en wat niet. Wat was er mis met de oude kleurstelling? Die vind ik er strakker uit zien. Wubbo 28 apr 2010 23:19 (CEST)

Het valt me nu pas op, maar als de frequentie bij koopavond en koopzondag gevuld is. Dan is de achtergrond wit i.p.v. blauw. Pijnackerbus 2 mei 2010 19:32 (CEST)

Ingangsdatum

Ik zou graag in dit sjabloon ook de ingangsdatum willen hebben staan. Dit om makkelijker te maken als de lijn moet worden overgeplaatst naar de voormalige lijnen. Daarnaast is het ook wel aardig om een inzicht te hebben hoe standvastig een lijn is. Hoe wordt hier overgedacht?

Of zouden we een stap verder moeten gaan en hetzlefde doen als bij de spoorwegen en iedere dienstregeling een nieuwe pagina aanmaken. (lijkt me zeer ongewenst) --Huibe 25 jul 2010 13:51 (CEST)

Plaatjes

Is het niet mogelijk om boven de algemene info een regel te maken waar je een foto van de desbetreffende lijn kan plaatsen? Pijnackerbus 5 sep 2010 13:08 (CEST)

Lijninfobox weer vernieuwd

Hoi Roelof88, ik zie dat je net een wijziginge hebt aangebracht in de linnfinboxen. Ik vind het goed hoor, maar er is iets mis gegaan, zie de infobox van lijn 3 in Almere bijvoorbeeld. Ik weet niet wat er fout is gegaan, maar ik wil je hier even op wijzen. Milco1995 7 dec 2010 17:01 (CET)

Veerdiensten

Valt me nu pas op, maar bij de veren staat er ook "rijdt niet" als er geen frequentie ingevuld is. Is het op een of andere manier mogelijk daar "vaart niet" van te maken? Of moeten we dan alle veerdienstlijnen een eigen pagina gaan geven?--Daniel 2 aug 2012 19:48 (CEST)

categorie 2e concessie

Ik zag net bij deze en de grensoverschrijdende (en dus ook bij de buitenlandse) infobox dat als je een 2e concessie invult, deze niet als categorie aan de pagina wordt gehangen. Wie van de infobox specialisten kan dit aanpassen? --Huibe 16 okt 2012 22:48 (CEST)

Breedte plaatjes

Ben ik de enige die er last van heeft of zijn er ook anderen. De plaatjes die bij de infobox staan zijn net te breed waardoor de route strip pas onder het plaatje begint. Dit vind ik persoonlijk zeer lelijk en storend en had daarom de breedte van het plaatje aangepast zodat de routestrip weer aansloot. Maar dat is nu weer teruggedraaid. Dus graag meningen hierover of ben ik echt de enige? --Huibe (overleg) 6 aug 2013 11:27 (CEST)

Ik heb hetzelfde, maar bij 280px heb ik dat ook. Dat maakt voor mij dus geen verschil. Zal denk ik komen door de grootte van het beeld op mijn laptop. Milco (overleg) 6 aug 2013 11:46 (CEST)
De oorzaak van dit probleem heeft niets te maken met de breedte van het plaatje, maar ligt aan hoe de browser met de inhoud van de stylesheet omgaat. Firefox en Safari doen het altijd goed, in de nieuwere IE versies gaat het goed als je de compatibiliteitsmodus inschakelt. Daarmee is eigenlijk alleen Chrome nog een probleem, maar 72% van de bezoekers van de wiki gebruikt een andere browser dan Chrome.
Wat mij betreft gaat het uiterlijk van de pagina (plaatje even breed als infobox) daarom voor. Zeker omdat zoals Milco al schrijft het verkleinen van de afbeelding geen robuuste oplossing is omdat het probleem dan bij kleinere beeldschermen alsnog optreedt.--Daniel (overleg) 6 aug 2013 21:39 (CEST)
Ik ben totaal niet handig met computers en -termen, maar ik heb internet via Google Chrome. Zou dat 'het probleem' kunnen zijn bij mij? Milco (overleg) 6 aug 2013 22:16 (CEST)
Ja dus, Google Chrome is hier een probleemgeval waarin het dus niet werkt zoals wij willen dat het werkt--Daniel (overleg) 6 aug 2013 22:30 (CEST)
Het probleem is als het goed is nu opgelost door deze wijziging van het Sjabloon:RouteTop. De tabel met de haltes was iets te breed waardoor deze pas na de foto verscheen in Chrome en sommige IE-versies. Dat is nu opgelost als het goed is (Milco, je kunt nog steeds Chrome blijven gebruiken ;-)). Mocht er toch nog een browser zijn waarin de uitlijning verkeerd loopt, laat het hier even weten. Geert (overleg) 6 aug 2013 22:39 (CEST)
Het probleem is nu inderdaad opgelost. Top, bedankt! Enne... raar gezicht ineens, die routestrip vrijwel naast de infobox en de foto...:P Milco (overleg) 6 aug 2013 22:43 (CEST)
Wat 1% wel niet kan schelen. Dank namens de Chrome gebruikers. --Huibe (overleg) 7 aug 2013 00:44 (CEST)

Uitlijning

Kan iemand dit sjabloon eens nakijken, want bij de laatste bewerking van Stoere91 zie ik dat bij elke regel een hoeveelheid spaties ontstaat. In mijn beleving was dit eerst niet zo.Etienne (overleg) 2 jul 2014 20:50 (CEST)

Toekomstige lijnen

Kan iemand met verstand van dit sjabloon het even nakijken. Ik heb net een set bewerkingen van frankberg19 teruggedraaid omdat het sindsdien bij alle lijnpagina's niet goed meer werkte, maar er zit nogsteeds een bug in waardoor alle toekomstige lijnen een stukje wikicode op de pagina krijgen. Ik zie zogauw in de geschiedenis echter niet wanneer dit nu misgegaan is.--Daniel (overleg) 29 jan 2017 11:30 (CET)

Ik zie op dit moment niets afwijkends meer Daniël. Mocht je nog iets ongewoons zien dan kan je misschien een linkje sturen naar de pagina('s) waarover het gaat. Regenmaker (overleg) 29 jan 2017 16:45 (CET)
Ik zie het ook niet meer, blijkbaar zit er een vertraging in na het terugdraaien van de wijzigingen in het sjabloon. Vreemd genoeg zag ik de bug in eerste instantie namelijk alleen bij de normale en niet bij de toekomstige lijnen verdwijnen.--Daniel (overleg) 29 jan 2017 22:19 (CET)
Er zitten inderdaad vertragingen tussen, zo ik vanochtend tijdens mijn 'werk' ook zag. --Frankberg19 (overleg) 29 jan 2017 23:04 (CET)
Daarom is het beter om met een test sjabloon te werken dan met het daadwerkelijke sjabloon, bijvoorbeeld Sjabloon:Test. Als je het echte sjabloon verandert verander je meteen van duizenden lijnen de pagina en dat kost natuurlijk wat tijd om te verwerken. ;) Regenmaker (overleg) 29 jan 2017 23:28 (CET)

Haakjes in infobox

Kan wederom iemand het sjabloon eens nakijken. Na de laatste bewerking van Frankberg19 zijn er haakjes verschenen naast de vervoerder, om een merknaam toe te voegen. Als die merknaam niet ingevuld is, dan staan er alleen losse haakjes, niet erg bevordelijk.Etienne (overleg) 6 feb 2017 11:25 (CET)