Overleg:Dienstregeling concessie Haaglanden Streek 2020

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Kan iemand eens grondig naar deze pagina kijken? Bij diverse wijzigingen wordt gelinkt naar de voormalige lijn in plaats van de huidige. Daarnaast staat bij lijn 53 dat deze voortaan met een grote bus rijdt, terwijl op de lijnpagina een taxibusje als materieel wordt vermeldt. Wellicht dat er dus nog meer niet klopt wat ik zogauw niet herken.--Daniel (overleg) 26 aug 2019 19:40 (CEST)

Ik link altijd naar voormalige lijnen en verwijs in de tekst naar de nieuwe lijn... Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 26 aug 2019 20:12 (CEST)
Volgens mij deden we dat nooit bij een nieuwe concessie, maar ik ben daar niet helemaal zeker van...Milco (wikibeheer) (overleg) 26 aug 2019 20:15 (CEST)
Ik zie inderdaad dat ik dat in het verleden ook niet heb gedaan nee. ;) Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 26 aug 2019 20:17 (CEST)
Doe het zelf eerlijk gezegd juist andersom: de nieuwe lijn benoemen bij de vermelding van het lijnnummer/route en dan in de tekst verwijzen naar het/de oude lijnnummer(s). Dat is praktisch gezien ook een stuk handiger als een nieuwe lijn ontstaat uit delen van meerdere voormalige lijnen, aangezien je anders maar één van die lijnen in de kop van de wijziging kunt linken --Daniel (overleg) 26 aug 2019 20:26 (CEST)
Ja, zo deed ik blijkbaar ook altijd. Maar heb al een tijdje geen concessieovergang meer bijgewerkt. ;) Ik heb het nu aangepast. Regenmaker (wikibeheer) (overleg) 26 aug 2019 20:33 (CEST)
Een beetje een late reactie, maar ik vind het juist makkelijker om altijd eerst de oude lijn te benoemen en daaronder de wijzigingen. Zo zien reizigers sneller wat er aan hun lijn wijzigt en wat de alternatieven voor een eventueel opgeheven lijn zijn. En als een nieuwe lijn ontstaat uit delen van meerdere oude lijnen, kun je bijna dezelfde tekst ook tweemaal neerzetten. Meltrain (overleg) 11 okt 2019 23:01 (CEST)