Lijn 4 Oostburg Ziekenhuis - Sluis Walplein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 4
Vervoerder(s) ZWN (1979 - 1994),
ZWN-Groep (1994 - 1999),
Connexxion (1999 - ...)
Regio Zeeuws-Vlaanderen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter, Mercedes-Benz O408, Den Oudsten B88
Periode 21 oktober 1979 t/m 2006
Voorganger(s) 4
Frequenties
Spits 2x/dag
Dal 3x/dag
Avond reed niet
Zaterdag 3x/dag
Zondag 3x/dag

Lijn 4 reed van Oostburg via Zuidzande, Cadzand en Retranchement naar Sluis.

Routes

Route van 1979 t/m 1997

Halte
Route 0sBr.svg Oostburg, Ziekenhuis    
Route rsr.svg Oostburg, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Zuidzande, Markt  
Route rsr.svg Cadzand, Dorp  
Route rsr.svg Cadzand, Boulevard De Wielingen  
Route rsr.svg Cadzand, Gemaal  
Route rsr.svg Cadzand, Het Zwin  
Route rsr.svg Retranchement, Zwinstraat  
Route rsr.svg Sluis, Hoogstraat  
Route rs0.svg Sluis, Walplein  

Route van 1997 t/m 1998

Halte
Route 0sBr.svg Oostburg, Ziekenhuis    
Route rsr.svg Oostburg, Gemeentehuis  
Route rrar.svg Zuidzande, Markt  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Cadzand, Dorp  
Route rsr.svgRoute rsr.svg Cadzand, Boulevard De Wielingen  
Route rsr.svgRoute rsr.svg Cadzand, Gemaal  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Cadzand, Het Zwindorp  
Route rsr.svgRoute rsr.svg Cadzand, Het Zwin  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Retranchement, Camping De Wildhof  
Route rarr.svg Retranchement, Zwinstraat  
Route rsr.svg Sluis, Hoogstraat  
Route rs0.svg Sluis, Walplein  

Route van 1998 t/m ...

Halte
Route 0sBr.svg Oostburg, Ziekenhuis    
Route rsr.svg Oostburg, Zuidzandsestraat  
Route rsr.svg Zuidzande, Markt  
Route rsr.svg Cadzand, Molen  
Route rsr.svg Cadzand, Dorp  
Route rsr.svg Cadzand, Boulevard De Wielingen  
Route rsr.svg Cadzand, Gemaal  
Route rsr.svg Cadzand, Het Zwindorp  
Route rsr.svg Cadzand, Het Zwin  
Route rsr.svg Retranchement, Camping De Wildhof  
Route rsr.svg Retranchement, Zwinstraat  
Route rsr.svg Sluis, Hoogstraat  
Route rs0.svg Sluis, Walplein  

Geschiedenis

Op 21 oktober 1979 ging het lijnennet in Zeeland flink op de schop, waarbij met name de lijnvoering vereenvoudigd werd. Het traject tussen Sluis, Aardenburg en Eede van lijn 4 kwam te vervallen. Reizigers op dit trajectdeel konden met lijn 3 naar Draaibrug reizen en aldaar overstappen op lijn 2 richting Brugge. Op het overgebleven traject bleven de route en dienstregeling vrijwel ongewijzigd gehandhaafd.

Vanaf 3 juni 1984 gingen in de zomermaanden de hele week extra ritten rijden, zodat over het hele traject dan een uurdienst werd gereden van aanvang dienst tot +-19:30 's avonds, met een latere rit rond 22:00 als laatste van de dag. Buiten de maanden juli en augustus bleef de lijn elke dag van de week tot ca. 19:30 eenmaal per 2 uur rijden.

Op 23 mei 1993 werd de dienstregeling sterk beperkt, tot nog slechts enkele ritten per dag. Van maandag t/m vrijdag rijden twee ritten van Sluis naar Oostburg en vier ritten van Oostburg naar Sluis. Op zaterdag en zondag bleven in beide richtingen nog maar drie ritten rijden. Alle extra ritten tijdens de zomermaanden kwamen eveneens te vervallen.

Op 1 november 1994 fuseerden Westnederland en ZWN tot het nieuwe ZWN-Groep. Per 28 mei 1995 kwam een eerste nieuwe dienstregeling uit onder deze nieuwe vervoerder. Deze lijn bleef vrijwel ongewijzigd rijden, er werd zelfs een extra rit toegevoegd, zodat doordeweeks vier ritten in beide richtingen rijden.

Op 2 juni 1996 werden van maandag t/m vrijdag 6 extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd, zodat in de ochtendspits weer 1x/uur gereden wordt en 1x per 2 uur op alle overige tijdstippen. Tevens kreeg deze lijn gezelschap van de lijntaxi, deze ging de minder rendabele ritten vervangen. In de avonduren en het weekeinde ging de lijntaxi op alle ritten rijden. Tussen Oostburg en Sluis konden reizigers eventueel gebruikmaken van lijn 2.

Vanaf 1 juni 1997 gingen de ritten in de zomermaanden een uitgebreidere route rijden via enkele campings nabij de Noordzeekust. Tevens kwamen de gehele week enkele slecht bezette ritten te vervallen, waardoor de intervallen tussen twee ritten opliepen naar wel vier (!) uur. De lijn bleef wel als lijntaxi rijden tijdens de stille uren.

Op 24 mei 1998 werd in het dal één extra retourrit toegevoegd, waardoor de gehele dag weer een vlakke 2-uursdienst gereden werd. Tegelijkertijd verviel de speciale zomerdienstregeling en zomerroute; alle ritten gingen via de Campings, het Zwindorp en camping De Wildhof rijden, zodat alle plaatsen langs de westkust een redelijke bediening kregen.

Op 30 mei 1999 ging de ZWN op in het nieuw ontstane Connexxion, tezamen met NZH, Oostnet en Midnet. Op het traject tussen Cadzand Dorp en Sluis ging vanaf die datum van maandag t/m vrijdag altijd een lijntaxi rijden. Tussen Oostburg en Cadzand bleef een reguliere bus rijden. In het weekeinde reed de belbus over het hele traject.

Met de overgang van de concessie Zeeuws-Vlaanderen naar Veolia Transport werd de lijn opgewaardeerd tot een lusverbinding vanuit Oostburg in 2 richtingen. Een lus linksom via Cadzand, Sluis, Aardenburg en een lus rechtsom in tegenstelde richting.