Lijn 34 Den Helder, Station - De Schooten

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 34
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Noord-Holland Noord
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Den Helder
Lijnkleur  34 
Materieel VDL Citea LLE-120,
Solaris Urbino 18
Rijdt sinds 14 december 2008
Voorganger(s) 31
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 34 staat bij station Den Helder
Lijn 34 rijdt door de Kievitstraat in Den Helder

Lijn 34 rijdt van Den Helder Station naar De Schooten.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Noord-Holland Noord is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2018 20191 20202
Stads- en streeklijnen 0,147 0,1537 0,157
Nachtlijnen (N60, N69) ... 0,154 0,157
Zomerlijnen (851, 866, 868) ... 0,154 0,157
Texel (28, Texelhopper) ... 0,1877 0,1877

1 Afwijkend opstaptarief nacht- en zomerlijnen: € 2,682
2 Afwijkend opstaptarief nacht- en zomerlijnen: € 2,74

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Noord-Holland Noord is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Wagenverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Den Helder, Station (Gekoppeld aan lijn 33)  
Route rsr.svg Den Helder, Sperwerstraat  
Route rsr.svg Den Helder, Vinkenstraat  
Route rsr.svg Den Helder, Quelderduin  
Route rrar.svg Den Helder, Marinapark  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Den Helder, Hendrik Baskeweg  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Den Helder, Harpoenierstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, Ambachtsweg  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, J.A. Prinsstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, G.P. Blankmanstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, Torplaan  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, Dirk Abbesteelaan  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, Baljuwstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Den Helder, Walvisvaardersweg  
Route rsUr.svg  

Geschiedenis

Bij aanvang van de concessie Noord-Holland Noord op 14 december 2008 werd lijn 31 bij het Station geknipt. Het traject tussen het Station en Nieuw Den-Helder bleef rijden onder het lijnnummer 31 en het traject tussen het Station en De Schooten ging vanaf diezelfde datum onder het lijnnummer 34 rijden. In tegenstelling tot lijn 31 werd de frequentie onder dit lijnnummer in de avonduren en tijdens de vakantieperioden verlaagd naar 1x/uur, vanwege de matige bezetting op die tijdstippen.

Vanaf 14 december 2014 verviel de bediening van station Den Helder Zuid. De bus ging voortaan rechtdoor over de Baljuwstraat rijden, zonder het zijtakje naar het Station aan te doen.

Op 10 juli 2016 ging de frequentie in de daluren omhoog naar twee keer per uur.

Op 11 december 2016 kregen de doordeweekse ritten tot 10:00 uur een versnelde route door De Schooten.

Op 22 juli 2018 ging de volgende concessie Noord-Holland Noord van start. Deze concessieovergang ging gepaard met flinke wijzigingen in het lijnennet en introductie van het Flexvervoer. Qua route bleef deze lijn goeddeels ongewijzigd, alleen de versnelde route werd niet meer gereden. Daarnaast werd de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag teruggebracht naar 1x/uur vanwege de geringere bezetting.