Lijn 2 Deventer, Station - Platvoet

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 2
Vervoerder(s) RRReis (Keolis Nederland)
Concessie IJssel-Vecht
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Deventer
Materieel BYD K9UB
Rijdt sinds 10 december 2017
Voorganger(s) 2, 3, 4
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 2 rijdt van Deventer Station via Keizerslanden en Borgele naar Platvoet.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie IJssel-Vecht is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2020 2021
0,179 0,179

Wagenverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Deventer, Station  
Route rsr.svg Deventer, Schurenstraat  
Route rsr.svg Deventer, Oude Begraafplaats  
Route rsr.svg Deventer, IJssel de Schepperstraat  
Route rsr.svg Deventer, Dapperstraat  
Route rsr.svg Deventer, Van Marckelplein  
Route rsr.svg Deventer, Winkelcentrum Keizerslanden  
Route rsr.svg Deventer, Balderikstraat  
Route rsr.svg Deventer, Ludgerstraat  
Route rsr.svg Deventer, Beeckestein  
Route rsr.svg Deventer, Winkelcentrum Borgele  
Route rsr.svg Deventer, Beugelskamp  
Route rsr.svg Deventer, Het Vlier  
Route rsr.svg Deventer, Thomas Wildey  
Route rs0.svg Deventer, Platvoet (gekoppeld aan lijn 3)  

Geschiedenis

Op 10 december 2017 werden de lijnen in het noorden van Deventer geherstructureerd. Lijn 2 ging weer via Papenblik en het Europaplein naar Borgele rijden, waarmee een deel van de route van lijnen 3 en 4 werd overgenomen. Platvoet werd alleen nog in de avonduren en op zondag bediend door lijn 2. Tegelijkertijd werd de frequentie van maandag tot en met vrijdag verlaagd naar 1x/uur, dit werd gecompenseerd doordat lijn 161 grotendeels dezelfde route in Deventer ging rijden. Keizerslanden werd voortaan bediend door lijn 4.

Op 4 maart 2018 werd de route wegens de vele klachten over het nieuwe lijnennet aangepast. De halte Thomas Wildey werd weer in de route opgenomen, waardoor er een lusroute in Borgele ontstond.

Op 1 april 2018 werd de dienstregeling opnieuw gewijzigd. Voortaan werd er niet langer via het Europaplein gereden maar via Keizerslanden, hiermee werd de route van lijn 4 deels overgenomen. Door deze routewijziging ontstond er weer een directe verbinding tussen de wijken Borgele en Keizerslanden.

Voormalige route via het Europaplein
Halte
Route rsr.svg Deventer, Schurenstraat  
Route rsr.svg Deventer, Papenblik  
Route rsr.svg Deventer, Europaplein  
Route rsr.svg Deventer, Splithofstraat  
Route rsr.svg Deventer, Ludgerstraat  

Op 15 december 2019 werd de route op zaterdag gewijzigd. Voortaan werd niet langer een lusroute door Borgele gereden zoals doordeweeks maar kwam het eindpunt bij de halte Platvoet te liggen. Tevens werd de dienstregeling op zondag om 9:00 uur in plaats van 10:00 uur opgestart.

Op 16 februari 2020 werd in de ochtendspits één extra rit van de halte Thomas Wildey naar Deventer Station aan de dienstregeling toegevoegd.

Op 13 december 2020 ging de twee jaar durende noodconcessie voor de regio IJssel-Vecht van start. Het vervoer in de regio werd voortaan door Keolis Nederland onder de merknaam RRReis verzorgd. In Deventer bleef lijn 2 dezelfde route behouden. Van maandag tot en met vrijdag, op zondag en in de avonduren werd de frequentie verhoogd van 1x/uur en 2x/uur. Tevens werd doordeweeks weer doorgereden naar Platvoet en werd lijn 2 daar gekoppeld aan lijn 3 waardoor de lusroute in Borgele kwam te vervallen.

Voormalige lusroute in Borgele
Halte
Route rrar.svg Deventer, Beeckestein  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Deventer, Winkelcentrum Borgele  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Deventer, Beugelskamp  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Deventer, Het Vlier  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Deventer, Thomas Wildey  
Route rsUrr.svg