Lijn 200 Huizen Busstation - Utrecht WKZ

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 200
Vervoerder(s) Transdev Nederland
Concessie Gooi- en Vechtstreek
Lijnsoort Streekbus
Lijnkleur  200 
Materieel VDL Berkhof Ambassador,
VDL Citea LLE-99 Electric,
VDL Citea LLE-115 Electric
Rijdt sinds 22 augustus 2021
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 200 rijdt over de Heidelberglaan in Utrecht.

Lijn 200 rijdt van Huizen via Blaricum Bijvanck naar Utrecht Science Park.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijden drie ritten van Huizen naar Utrecht én terug en rijden vervolgens drie ritten van Huizen tot Utrecht.
  • In de middagspits rijden drie ritten van Utrecht naar Huizen en rijden vervolgens drie ritten van Huizen naar Utrecht én terug.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,01 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,67. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020 2021 2022
0,143 0,154 0,157 0,159 0,1€4

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.


Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sBr.svg Huizen, Busstation    
Route rer.svgRoute rsr.svg Huizen, Jol  
Route rer.svgRoute rsr.svg Huizen, De Regentesse  
Route rer.svgRoute rsr.svg Huizen, 't Merk  
Route rer.svgRoute rBar.svg Blaricum, Carpoolplaats    
Route 0hlr.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Utrecht, Rijnsweerd Noord  
Route rahll.svgRoute rlr.svg Utrecht, Rijnsweerd Zuid  
Route rer.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Utrecht, Botanische Tuinen  
Route rer.svgRoute rhlr.svgRoute rlr.svg Utrecht, Heidelberglaan  
Route rhlBal.svgRoute rlr.svg Utrecht, UMC Utrecht    
Route rhlB0.svgRoute rhlBr.svgRoute rlr.svg Utrecht, WKZ/Maxima    
Route rer.svgRoute rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 11 juli 2021 ging de volgende concessie Gooi- en Vechtstreek in. Deze was gewonnen door Connexxion dat voortaan onder de naam van het moederbedrijf ging rijden: Transdev Nederland. Nadat op 22 augustus 2021 de zomervakantie voorbij was, werd spitslijn 200 geïntroduceerd die voor een busverbinding tussen Huizen en Utrecht Science Park ging zorgen.