Lijn 1 Venlo Station - Nettetal Am Schwimmbad

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 1 in Nederland en Duitsland
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Venlo
Materieel VDL Citea LLE-99 Electric
Rijdt sinds 15 december 2019
Voorganger(s) 1
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond (werkdagen) 2x/uur (ri. Venlo, tot 20:00)
Avond (weekend) rijdt niet
Zaterdag 0-2x/uur
Zondag 0-1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 1 is vlakbij het centrum van Kaldenkirchen.

Lijn 1 rijdt van Venlo Station via Venlo Hagerbroek, Venlo Ziekenhuis, Tegelen Station en Tegelen Heide naar Nettetal Kaldenkirchen.

Dienstregeling

  • Van maandag t/m vrijdag zijn alle ritten bij station Venlo gekoppeld aan lijn 3 van/naar Blerick Vossener, met uitzondering van de laatste drie ritten uit Kaldenkirchen. In het weekend zijn alle ritten naar Tegelen gekoppeld aan lijn 3 uit Blerick, met uitzondering van de eerste rit naar Tegelen op zaterdag. Er is dan echter geen koppeling in de andere richting.
  • De eerste rit richting Venlo, en van maandag t/m zaterdag ook de tweede rit, begint in Tegelen bij de halte Spechtstraat.
  • Van maandag t/m vrijdag vertrekt de laatste rit vanaf station Venlo om ca. 18:30, maar komt de laatste rit pas terug aan om ca. 20:00.
  • In het weekend wordt in Tegelen een lusroute gereden via de halte Sint Annastraat. Het traject tussen Tegelen en Kaldenkirchen wordt dan niet bediend. De halte Sint Annastraat wordt door deze lijn alleen in het weekend bediend.
  • In de avonduren wordt deze lijn tussen Venlo en Tegelen vervangen door Avondvlinder 6, die dezelfde route rijdt als de ritten in het weekend.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Venlo, Station (meestal gekoppeld aan lijn 3)  
Route rsr.svg Venlo, Koninginnesingel  
Route rsr.svg Venlo, Emmastraat  
Route rsr.svg Venlo, Zwanenstraat  
Route rsr.svg Venlo, Albatrosstraat  
Route rsr.svg Venlo, Pelikaanstraat  
Route rsr.svg Venlo, Hagerhofweg  
Route rsr.svg Venlo, Ziekenhuis VieCuri  
Route rsr.svg Tegelen, Zuiderbrug  
Route rhlr.svg Tegelen, Nieuwe Munt  
Route rhlr.svg Tegelen, Muntstraat  
Route rhrr.svg Tegelen, Broeklaan  
Route rhrr.svg Tegelen, Kerkhoflaan  
Route rsr.svg Tegelen, Raadhuislaan  
Route rTar.svg Tegelen, Station  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Tegelen, Sint Annastraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Tegelen, Nachtegaalstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Tegelen, Glazenapstraat  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Tegelen, Spechtstraat  
Route rsUrr.svg  
Route rsGr.png Grens Nederland - Duitsland  
Route rsr.svg Nettetal, Poststraße  
Route rsr.svg Nettetal, Kaldenkirchen Markt  
Route rsr.svg Nettetal, Frankstraße  
Route rsB0.svg Nettetal, Am Schwimmbad    

Geschiedenis

Op 15 december 2019 werd de stadsdienst van Venlo geheel nieuw opgezet en keerde de situatie uit het Veoliatijdperk gedeeltelijk terug. Lijn 1 ging alleen nog van/naar Tegelen en Kaldenkirchen rijden; reizigers van/naar Blerick Vossener konden meestal wel in dezelfde bus blijven zitten, door de koppeling met lijn 3. Vanwege de geringe bezetting verviel het traject tussen Tegelen en Kaldenkirchen op zaterdag. De dienstregeling bleef grotendeels ongewijzigd.

Op 21 februari 2021 werden enkele versoberingen doorgevoerd in het weekend. Op zaterdagochtend kwamen de ritten voor 08:00 uur te vervallen en op zondagochtend kwamen de ritten voor 09:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide gevallen in beide richtingen de eerste rit werd opgeheven. In Tegelen bleven de eerste twee ritten op zaterdag en de eerste rit op zondag vanaf de Spechtstraat rijden, respectievelijk een half uur later en een uur later dan voorheen. Aangezien een dergelijke aanpassing ook voor lijn 3 werd doorgevoerd, trad er geen wijziging op in de lijnkoppelingen bij station Venlo.