Lijn 164 Amsterdam, Noorderpark - Centraal Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Metrovervangende vervoerlijn 164
Vervoerder(s) GVB
Concessie Stadsvervoer Amsterdam
Lijnsoort Metrovervangend vervoer
Materieel VDL Citea SLF-120,
VDL Citea SLFA-180,
Mercedes-Benz Citaro G
Rijdt sinds Zie tekst
Reden Bij verstoringen bij metro 52
Frequenties
Spits rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 164 rijdt als metrovervangend vervoer voor metro 52, als deze vanwege een verstoring niet kan rijden. Tussen het Noorderpark en het Centraal Station rijdt dan pendelbus 164 en tussen Metro Noord en het Centraal Station rijdt dan pendelbus 165. Voor vervoer binnen Amsterdam-Noord of vervoer tussen de metrostations ten zuiden van het Centraal Station dienen reizigers gebruik te maken van de reguliere bus-, tram- en metrolijnen van het GVB.

Rijtijdgarantie

Voor deze lijn is een bijzondere garantieregeling van toepassing. Indien de reistijd per bus tien minuten langer duurt dan in de dienstregeling van GVB gepubliceerd wordt, kunnen de volledige reiskosten teruggevraagd worden bij de klantenservice.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Stadsvervoer Amsterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020 2021
0,155 0,162 0,170 0,174

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Amsterdam, Noorderpark    
Route rsT0.svg Ansterdam, Centraal Station