Lijn 134 Middelharnis, Gemeentehuis - Binnenhof

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 134
Vervoerder(s) (Next i.o.v.) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Middelharnis
Materieel VDL Citea LLE-120
VDL MidCity
Mercedes-Benz Citaro LE
Rijdt sinds 1 januari 2008
Voorganger(s) 137
Frequenties
Spits 3x/dag (ochtend)
1x/dag (middag)
Dal 2x/dag
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 134 rijdt van het Centrum via het Hernesseroord naar het Binnenhof.

Dienstregeling

  • In beide richtingen rijden drie ritten in de ochtendspits, rijden twee ritten in de daluren en rijdt één rit in de middagspits.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020 2021
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140 0,142

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Middelharnis, Gemeentehuis    
Route rsr.svg Middelharnis, Doetinchemsestraat  
Route rhrr.svg Middelharnis, Hernesseroord  
Route rs0.svg Middelharnis, Binnenhof  

Geschiedenis

Op 1 januari 2008 ging de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee over naar Arriva, die het in de zomer van 2007 gewonnen had op basis van uitbreiding van de dienstregeling en inzet van nachtbussen.
De spitsbus naar het Binnenhof bleef bestaan en kreeg op 1 januari 2018 het lijnnummer 134. Reizigers van/naar Park Nieuw Zeeland konden vanaf die datum gebruik maken van belbus 534.

Op verzoek van reizigers werden per 4 januari 2009 twee ritten toegevoegd: één rit aan het einde van de ochtendspits om 08:53 uur naar het Binnenhof en één rit aan het einde van de ichtend om 11:50 uur naar het Binnenhof en retour om 12:04 uur naar het Gemeentehuis.

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor die vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
Deze lijn bleef rijden en werd zelfs uitgebreid. Voortaan ging deze lijn in de spitsuren elk half uur rijden en in de daluren elk uur.

Op 8 mei 2016 werd de frequentie aanzienlijk verlaagd en bleven vier slagen per dag rijden.

Op 11 december 2016 werd de frequentie verhoogd; er gingen voortaan zes slagen per dag rijden.