Lijn 127 Vlaardingen Oost - Schiedam Vijfsluizen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 127
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea SLF-120 Electric
Rijdt sinds 4 november 2019
Voorganger(s) 56
Frequenties
Spits 4x/uur
Spits (vakantie) 2-4x/uur
Dal 4x/uur
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond (werkdagen) 4x/uur (tot 19:30 uur)
Avond (weekend) rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 127 nadert zijn eindpunt Vlaardingen Oost.

Lijn 127 rijdt van Vlaardingen Oost naar Schiedam Vijfsluizen.

Dienstregeling

  • Buiten de vakanties wordt afwisselend om de 10 en 20 minuten gereden, zodat in combinatie met lijn 126 (ongeveer) elke 10 minuten een bus rijdt tussen Vlaardingen Oost en Vijfsluizen.
  • Tijdens de vakantiedienst wordt in combinatie met lijn 126 (ongeveer) elk kwartier tussen Vlaardingen Oost en Vijfsluizen gereden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Vlaardingen, Vlaardingen Oost  
Route rsr.svg Vlaardingen, Meester L.A. Kesperweg  
Route rsM0.svg Schiedam, Vijfsluizen Metro    

Geschiedenis

Met ingang van 4 november 2019 ging lijn 56 niet meer via metrostation Vijfsluizen rijden. Om toch voldoende capaciteit te beiden tussen Vlaardingen Oost en Vijfsluizen, werd lijn 127 geïntroduceerd die lijn 126 op dit traject ging versterken.