Dienstregeling verkeersverbond WT 2023

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2023 van het Westfalen Tarif (WT) loopt van 11 december 2022 tot en met 9 december 2023. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Inhoud

Dienstregeling 2023 DB Ostwestfalen-Lippe-Bus

Wijzigingen per 9 januari 2023

De halte Dörenhagen Abzweig wordt aan de route toegevoegd.

De scholierenritten tussen Eggeringhausen en Ebbinghausen komen te vervallen waardoor de frequentie in de middag kan worden verhoogd van 1x/1,5 uur naar 1x/uur.

De dienstregeling wordt opnieuw opgezet. Voortaan wordt vanuit Lichtenau naar Herbram Wald, Blankenrode en Ebbinghausen gereden. Hierbij worden alle plaatsen grofweg vier of vijf keer per dag bediend.

De dienstregeling wordt uitgedund. Doordeweeks komen vier ritten tussen Lichtenau en Blankenrode te vervallen waardoor gaten van meerdere uren in de dienstregeling vallen.

Wijziging per 17 april 2023

De belbusritten in het weekend gaan niet langer tussen Paderborn, Dörenhagen en Kirchborchen rijden, maar tussen Dörenhagen, Kirchborchen en Nordborchen. De frequentie op zondag wordt verhoogd van 1x/3 uur naar 1x/2 uur en op zaterdag gaan extra late belbusritten rijden.

Wijzigingen per 24 juni 2023

Algemeen: De lijnen 349, 350, 351, 749, 769, 951, 959 en 961 worden overgenomen van Go.on.

De ritten in het weekend komen te vervallen. Het gaat hierbij om de ritten op zaterdag met een frequentie van 1x/uur waarbij aan het eind van de middag enkele gaten van twee uur in de dienstregelingen vielen en de belbusritten op zondag met een frequentie van 1x/2 uur. Tevens wordt in de ochtendspits een scholierenrit van Hardissen Alte Schule naar Hagen Schule en van Hagen Schule naar Lage Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. In de middag wordt de scholierenrit via Hölserheide Kirche naar Waddenhausen Schule en Sylbach Bahnhof ingekort tot Waddenhausen Schule. Ook vinden enkele andere kleine wijzigingen in het scholierenvervoer plaats. Zo vervalt onder andere de halte Sylbacher Straße 295.

De ritten in het weekend komen te vervallen. Het gaat hierbij om de ritten op zaterdag met een frequentie van 1x/uur waarbij aan het eind van de middag enkele gaten van twee uur in de dienstregelingen vielen en de belbusritten op zondag met een frequentie van 1x/2 uur.

De ritten in het weekend en tijdens de avonduren komen te vervallen. Het gaat hierbij om de belbusritten in de avonduren, op zondag de gehele dag en op zaterdag na 15:00 uur die met een frequentie van 1x/uur reden en de ritten op zaterdag voor 15:00 uur die 1x/uur als vaste lijndienst reden.

Het eindpunt van enkele ritten in Leopoldshöhe wordt licht gewijzigd.

Wijziging per 7 augustus 2023

In de ochtendspits gaat een rit in Herford doorrijden naar Gesamtschule Friedenstal. Tevens gaat een scholierenrit van Spenge Bahnhof naar Enger Realschule Nord via de halte Eggeweg rijden.

Wijzigingen per 21 augustus 2023

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Klima-Campus.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Klima-Campus.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Klima-Campus.

De halte Schulzentrum wordt hernoemd in Klima-Campus.

Wijziging per 28 augustus 2023

In de middag gaat nog een rit bij de halte Schloßbergschule starten.

Dienstregeling 2023 DB Westfalenbus

Wijzigingen per 9 januari 2023

In de ochtendspits vervalt een verdichtingsrit van Schmallenberg Habbel naar Bad Fredeburg Schulzentrum. In de omgekeerde richting wordt een scholierenrit van Bad Fredeburg Sparkasse naar Schmallenberg Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd. In de middag vervalt de scholierenrit van Bad Fredeburg Schulzentrum naar Gleidorf Unterdorf.

In de middag vervalt een scholierenrit van Ramsbeck Schule naar Bestwig Bahnhof en een scholierenrit van Wasserfall Schule via Andreasberg Kirche en Ramsbeck Schule naar Bestwig Bahnhof.

De scholierenrit van Eslohe Busbahnhof naar Meschede Pulverturm/Gymnasium gaat niet langer Meschede Schulzentrum bedienen maar een andere scholierenrit gaat dit doen.

De ochtendspitsrit van Ramsbeck Post naar Meschede Pulverturm/Gymnasium gaat voortaan beginnen te Werdern. De middagrit van Meschede Busbahnhof naar Berlar Dorf gaat voortaan rijden van Meschede Schulzentrum naar Ramsbeck Schule.

Aan het begin van de middag wordt een scholierenrit van Brilon Derkertor naar Wald Kirche aan de dienstregeling toegevoegd. Deze rit gaat via een versnelde route rijden.

In de ochtendspits wordt buiten de vakanties een extra vroege rit van Helminghausen naar Bredelar Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Hierdoor wordt voortaan voor een korte periode 2x/uur gereden.

Op zaterdag gaan de belbusritten onderweg bij alle haltes stoppen.

In de ochtendspits gaat de scholierenrit van Heddinghausen Kirche via een afwijkende naar Marsberg Sekundarschule starten te Leitmar Kirche en grotendeels via de reguliere route rijden. In de middag wordt een scholierenrit van Giershagen Kirche naar Leitmar Kirche aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens gaat een scholierenrit in de middag doorrijden naar de halte Mönnikes. Op zaterdag wordt het aantal ritten uitgebreid van twee naar drie waardoor de dienstregeling twee uur later wordt beëindigd.

Wijziging per 20 februari 2023

In de ochtendspits vervallen vier scholierenritten vanaf Soest Bahnhof waaronder een directe rit naar de Fachhochschule, twee ritten naar de Gesamtschule en een rit naar de Waldorfschule. Ook vervalt doordeweeks de eerste rit van de halte Schuerhof naar Delecke die vervolgens terugreed naar Soest Bahnhof. De twee ritten op zaterdagochtend die niet verder rijden dan de halte Seestraße, gaan doorrijden naar Delecke. Ook de verdichtingsritten in de middagspits komen te vervallen. Het gaat hierbij om twee verdichtingsritten van Delecke naar Soest en één van Soest naar Delecke. Hierdoor komt de routevariant via het Archigymnasium in Soest te vervallen.

Wijziging per 1 maart 2023

Op vrijdagmiddag gaat de scholierenrit van Stadtlohn Gymnasium naar Gescher Rathaus starten bij Stadtlohn Busbahnhof.

Wijziging per 17 april 2023

Op zondag wordt de frequentie verhoogd van vijf ritten verspreid over de dag naar een volwaardige frequentie van 1x/uur. De bedieningsperiode blijft hierbij ongewijzigd.

Wijziging per 31 mei 2023

Op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag wordt een scholierenrit van Nordwalde Bustreff Gesamtschule naar Greven Kanalstraße. Deze rit rijdt hierbij via een versnelde route.

Wijzigingen per 22 juni 2023

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

In de ochtendspits komt een scholierenrit van Am Born naar Arnsberg Neumarkt te vervallen en de scholierenrit van Melschede naar Hachen Schulzentrum wordt gekoppeld tot een doorgaande rit met de scholierenrit van Arnsberg Bahnhof naar Hövel Ort.

De scholierenrit in de ochtendspits die via de halte Troyesweg reed, gaat erna alleen nog bij de halte Windmühlenweg stoppen.

De versterkingsrit van Grundkötter naar Ahlen Bahnhof gaat niet langer via Tophinke rijden maar de reguliere naar Bergeickel waarna direct naar Sankt Michael wordt gereden.

In de ochtendspits wordt een verdichtingsrit van Schannath via Breslauer Straße Wendeplatz en Rüthen Schulzentrum naar Rüthen Markt aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit van Rüthen Markt naar Warstein Markt aan de dienstregeling toegevoegd. Deze rit gaat net als de eerste rit een versnelde route rijden.

De versterkingsrit van Warendorf Franziskusschule naar Hoetmar Mitte gaat voortaan starten bij de halte Rosenstraße. Hierdoor komt de bediening van de Franziskusschule te vervallen.

Op donderdag in de middagspits wordt een scholierenrit van Nordwalde Bustreff Gesamtschule naar Greven Kanalstraße aan de dienstregeling toegevoegd.

De scholierenrit tussen Delecke en de halte Torhaus aan het begin van de middagspits wordt omgezet in een belbusrit en ging ook tijdens de vakanties rijden. Ook een reguliere rit van Delecke naar Arnsberg Neumarkt wordt in middagspits voortaan als belbus aangeboden.

Een middagrit van Soest Bahnhof naar Altengeseke gaat voortaan starten bij de halte Potsdamer Platz. Voor de ochtendspits rit komt de bediening van de halte Markt in Soest te vervallen.

Wijziging per 1 oktober 2023

De halte Kirche in Ostbevern komt te vervallen.

Wijzigingen per 2 oktober 2023

In de middag gaat een rit richting Lippstadt via Schulzentrum Mitte en Schulzentrum West rijden.

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door lijn C7 die voortaan ook Herlar, Rebbeke en Mettinghausen gaat bedienen. De bediening van Mönninghausen, Bönninghausen en Geseke komt hierbij te vervallen en werd overgenomen door lijn 692. Rond de schooltijden gaat lijn C7 enkele scholierenritten van en naar Mönninghausen aanbieden.

Deze lijn neemt een gedeelte van lijn R64 over.

Alle ritten worden omgezet in belbusritten en dienen van te voren gereserveerd te worden. In plaats van een lusroute te rijden, wordt voortaan in beide richtingen dezelfde route gereden. De frequentie wordt wel verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De bediening van Mönninghausen, Bönninghausen en Geseke komt voor lijn R64 te vervallen en wordt overgenomen door lijn 692.

Wijzigingen per 1 november 2023

De middagritten gaan voortaan op donderdag in plaats van dinsdag rijden. Tegelijkertijd vervallen de ritten op donderdagochtend. Tevens komt de bediening van de haltes Klinik-Möhnesee, Heinrich-Lübke-Haus, Zur Hude en Naorichters Hof te vervallen. Hierdoor komt de bediening van Brüningsen te vervallen. Wel worden de haltes Meisenstraße en Leopoldstraße aan de route toegevoegd.

De middagritten gaan voortaan op donderdag in plaats van dinsdag rijden. Tegelijkertijd vervallen de ritten op donderdagochtend. Tevens komt richting Körbecke de bediening van de halte Schäferlinde en in plaats daarvan wordt de halte Körbecke Gewerbepark in beide richtingen bediend.

De middagritten gaan voortaan op donderdag in plaats van dinsdag rijden. Tegelijkertijd vervallen de ritten op donderdagochtend. Tevens komt richting Körbecke de bediening van de haltes Naorichters Hof, Körbecke Sparkasse en Körbecke Alter Friedhof te vervallen.

Wijzigingen per 20 november 2023

De halte Gutshof Wellenbad wordt aan de route toegevoegd. Tevens gaat de laatste rit op vrijdag- en zaterdag naar Villigst ook via de halte Wellenbad rijden.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Soest Bahnhof naar de Gesamtschule en een scholierenrit van Soest Bahnhof naar de Waldorfschule aan de dienstregeling toegevoegd. In de omgekeerde richting gaat tijdens de ochtendspits de scholierenrit vanaf de halte Wippringser Weg voortaan starten bij de halte Haus des Gastes en daarbij via de halte Milchweg rijden.

De ritten van en naar Lohner Klei gaan een afwijkende route rijden waarbij de halte Steinkuhler Weg in de route wordt opgenomen en Schleppsgraben in één richting wordt bediend. Tegelijkertijd gaat in de ochtendspits de scholierenrit van Lohne Kirche naar Soest Schulzentrum voortaan een andere route via de haltes Grandwegertor en Soest Bahnhof rijden. De scholierenrit van Lohne Kirche naar Soest Schulzentrum gaat voortaan starten bij de halte Schützenhof.

In de ochtendspits vervalt voor een scholierenrit richting Soest de bediening van de halte Markt.

De halte Gartenstraße komt te vervallen.

Dienstregeling 2023 Go.on

Wijziging per 9 januari 2023

In de ochtendspits wordt een directe scholierenrit van Dalhausen Kirche naar Beverungen Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 14 april 2023

De halte Bruchhausen Mitte richting het noorden wordt hernoemd in Linnenstraße.

In de ochtendspits wordt een rit van Brakel Bahnhof naar Vörde Busbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd en in de middag een scholierenrit van Brakel Brede naar Bredenborn Pastorat. De laatstgenoemde rit gaat vanaf de halte Oldentruper Mühle direct naar Bredenborn Pastorat rijden.

Wijziging per 24 april 2023

Rond de schooltijden in de middag worden enkele ritten ingekort tussen de halte Winterberg en Alter Krug.

Wijzigingen per 10 juli 2023

De dienstregeling op lijn R31 wordt sterk vereenvoudigd en de gehele week wordt met een regelmatige frequentie tussen Altenbeken en Neuenheerse gereden. De bediening van Neuenbeken komt te vervallen net als de route tussen Neuenheerse en Wildebadessen. Het laatstgenoemde traject wordt voortaan verzorgd door lijn R54.

De dienstregeling op lijn R54 wordt sterk vereenvoudigd en de gehele week wordt met een regelmatige frequentie tussen Bad Driburg en Willebadessen gereden. Hierbij wordt in het weekend als belbus gereden.

De dienstregeling op lijn S30 wordt sterk vereenvoudigd en de gehele week wordt met een regelmatige frequentie tussen Paderborn en Bad Driburg gereden. De bediening van Siebenstern komt hierbij te vervallen.

De dienstregeling op lijn 431 wordt beperkt tot enkele scholierenritten tussen Neuenbeken en Bad Driburg. De hoofdverbinding tussen Paderborn en Bad Driburg wordt voortaan verzorgd door lijn S30.

De dienstregeling op lijn 432 wordt beperkt tot enkele scholierenritten tussen Paderborn, Neuenheerse en Willebadessen. De hoofdverbinding tussen Paderborn en Bad Driburg wordt voortaan verzorgd door lijn S30 en het traject tussen Neuenheerse en Willebadessen door lijn R54.

Deze nieuwe lijn neemt de verbinding tussen Willebadessen en Peckelsheim over van lijn 541.

Deze lijn krijgt het nieuwe lijnnummer 540. De dienstregeling wordt sterk vereenvoudigd waarbij de gehele week met een regelmatige frequentie tussen Willebadessen en Peckelsheim wordt gereden. Alle ritten worden hierbij als belbus uitgevoerd en ook de kernen Fölsen en Niesen worden hierdoor met een reguliere verbinding ontsloten. De bediening van Börlinghausen blijft onder het lijnnummer 541 bestaan. De route van deze lijn werd verlengd naar Bonenburg.

Wijzigingen per 26 mei 2023

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Hauptbahnhof naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Hauptbahnhof naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Hauptbahnhof naar Paderborn Westerntor. Tevens komt de bediening van de halte Sportplatz in Lichtenau te vervallen.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Hauptbahnhof naar Paderborn Westerntor

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Hauptbahnhof naar Paderborn Westerntor

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Neuhäuser Tor naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Neuhäuser Tor naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Neuhäuser Tor naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Neuhäuser Tor naar Paderborn Westerntor.

Het beginpunt wordt verplaatst van Paderborn Neuhäuser Tor naar Paderborn Westerntor.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

Ter bediening van Nordhagen wordt een stadsbus opgericht.

De routevariant voor de scholierenritten via de Emssiedlung komt te vervallen. In de vakanties wordt de eerste rit richting JVA ingekort tot Hövelhof Bahnhof. Tevens gaan de ritten in de ochtendspits richting JVA niet langer standaard via Hövelhof Schulzentrum rijden.

De rit in de ochtendspits die vanaf de Rolfzener Straße direct naar Sommersell rijdt, gaat buiten de vakanties ook de haltes Rolfzen Kirche en Sommerseller Straße bedienen.

Wijziging per 9 oktober 2023

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Lemgo Bashnhof via Hohenhausen naar Langenholzhausen Mitte aan de dienstregeling toegevoegd. De belbusrit die rond deze tijd rijdt, gaat niet langer buiten de vakanties rijden.

Wijziging per 16 oktober 2023

Deze lijn komt te vervallen.

Wijziging per 25 november 2023

De ritten op zondag gaan ook de haltes Westerntor en Neuhäuser Tor in Paderborn bedienen.

Wijziging per 4 december 2023

In de middag gaat de scholierenrit van Bad Lippspringe Gesamtschule naar Schlangen Sommerberg voortaan starten te Paderborn Hauptbahnhof.

Dienstregeling 2023 Gronemann

Wijziging per 1 januari 2023

Doordeweeks gaan zowel rond 10:00 uur als rond 15:00 uur twee extra ritten in beide richtingen rijden waardoor voor een korte periode 2x/uur in plaats van 1x/uur wordt gereden. Op zaterdag rijdt voortaan nog maar één in plaats van twee vaste ritten.

Dienstregeling 2023 MKB

Wijzigingen per 2 februari 2023

Van maandag tot en met zaterdag wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd waardoor een uur langer wordt doorgereden. Op zaterdagmiddag wordt van Minden naar Petershagen twee uur langer doorgereden.

Doordeweeks worden de ritten buiten de schooltijden verlengd van Hasenkamp naar de Cammer Straße. Hierbij worden ook de haltes Potsdamer Straße en Dresdener Straße in de route opgenomen. Gedurende dezelfde tijdsperiode gaan de ritten ook via Dankersen Bad rijden. Tevens wordt doordeweeks een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd waardoor een uur langer wordt doorgereden.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

de exploitatie overgenomen van de TWV. Hierbij gaat de scholierenrit in de ochtendspits niet langer naar Hausberge Sporthalle maar naar Hausberge Schulzentrum rijden en in de omgekeerde richting gaat een scholierenrit via Lerbeck Gesamtschule rijden.

In de middag wordt de scholierenrit van Petershagen Marktplatz naar Großenheider Mühle ingekort tot Zum Klei.

Enkele scholierenritten in de ochtendspits richting Hausberge gaan via de haltes Lehra en Im Langenfeld rijden. Tevens gaat in de ochtendspits een scholierenrit richting Hausberge bij meer haltes stoppen waardoor de directe route vervalt.

In de middag gaat een scholierenrit richting Minden via Hille Schulzentrum rijden.

Dienstregeling 2023 MoBiel

Wijziging per 1 januari 2023

Tussen Bielefeld, Enger en Spenge wordt een snelbusverbinding geïntroduceerd.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

Van zondag- tot en met donderdagavond wordt de frequentie na circa 23:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur analoog aan de vrijdag- en zaterdagavond.

De gehele week na circa 20:00 uur en op zondag voor 12:00 uur wordt voortaan 1x/uur gereden tussen Sieker en Auf dem Busch.

De halte Scherenkrug komt te vervallen.

De halte Scherenkrug komt te vervallen.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt ook de gehele week na 20:00 uur gereden net als op zondag voor 12:00 uur.

De halte ZAR/PHV Grenzweg wordt aan de route toegevoegd.

De gehele week wordt de frequentie na 20:00 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. Hierbij wordt voortaan ook 1x/uur richting de Pyrmonter Straße via de Sternstraße rijden waardoor deze routevariant in beide richtingen 1x/uur wordt bediend. Ook op zondag wordt de frequentie voor 12:00 uur verhoogd van 1 of 2x/uur naar 3 of 4x/uur waardoor in combinatie met lijn 38 altijd een frequentie van 4x/uur wordt aangeboden.

De gehele week wordt na 20:00 uur 1x/uur tussen Bielefeld Hauptbahnhof en de halte Auf dem Busch gereden. Hierbij vervalt doordeweeks de late rit rond 23:00 uur van Oerlinghausen naar Bielefeld. Tevens wordt de halte Ravensberger Straße aan de route toegevoegd.

De halte Scherenkrug komt te vervallen.

Dienstregeling 2023 MVG

Wijzigingen per 23 januari 2023

De ochtendspitsrit van Letmathe Bahnhof naar de Echelnteichweg gaat niet langer een versnelde route rijden waarbij de ronde via Hombruch niet wordt bediend maar gaat voortaan naar Hombruch rijden. Tegelijkertijd wordt een korte scholierenrit van Iserlohner Heide naar de Echelnteichweg aan de dienstregeling toegevoegd.

In de middagspits wordt een rit van de Marderweg naar Battenfeld en van Battenfeld naar Platte Heide Schule aan elkaar gekoppeld tot een doorgaande rit. Deze rit gaat voortaan ook via Wendestelle Obsthof rijden.

De route wordt gewijzigd. In Altena wordt voortaan niet langer via de haltes Altena Bahnhof en Am Halse gereden maar via de halte Stadtwerke.

De route wordt gewijzigd. In Altena wordt voortaan niet langer via de haltes Altena Bahnhof en Am Halse gereden maar via de halte Stadtwerke.

De route wordt gewijzigd. In Altena ordt voortaan niet langer via de haltes Altena Bahnhof en Am Halse gereden maar via de halte Stadtwerke.

De route wordt gewijzigd. In Altena komt de halte Altena Bahnhof te vervallen dat het eindpunt voor de meeste ritten was.

De route wordt gewijzigd. In Altena wordt voortaan niet langer via de haltes Altena Bahnhof en Am Halse gereden maar via de halte Stadtwerke.

De route wordt gewijzigd. In Altena komen de haltes Altena Bahnhof en Am Halse te vervallen.

In de ochtendspits vervalt een verdichtingsrit van Sauerfeld ZOB naar de halte Schubertstraße en in de middag vervalt een verdichtingsrit van Buckesfeld naar de halte Kulturhaus.

In de middagspits vervalt de verdichtingsrit van de halte Hollweg (Klinikum) naar Sauerfeld ZOB.

In de middag wordt een rit naar Ostendorf Schule ingekort tot Brügge Bahnhof.

De dienstregeling wordt gewijzigd. In de ochtendspits wordt de scholierenrit van Wiblingwerde naar de halte Buckesfelder Straße verlengd naar Lüdenscheid Kulturhaus en wordt de scholierenrit van Lüdenscheid Sauerfeld ZOB naar Wiblingwerde gaat net als in de vakanties niet verder rijden dan Hoher Hagen. In de middag wordt de rit van Lüdenscheid Kulturhaus naar Rölvede samengevoegd met de rit van Abzweig Eggenscheid via Wiblingwerde en Rennerde naar Sassenscheid tot een rit van Lüdenscheid Kulturhaus via Rölvede naar Wiblingwerde, waarbij aansluitend een nieuwe scholierenrit van Wiblingwerde naar Lasbeck gaat rijden. De bediening van Brenscheid en Sassenscheid komen hierbij te vervallen. Ter compensatie wordt een korte rit van Wiblingwerde naar Sassenscheid aan de dienstregeling toegevoegd. De scholierenrit in de middagspits van Abzweig Eggenscheid naar Holensiepen gaat vanaf Wiblingwerde ook de tussenliggende haltes bedienen. In de omgekeerde richting gaat de rit van Lasbeck naar Lüdenscheid Kulturhaus buiten de vakanties voortaan starten bij de halte Amtshaus. Tevens komt de halte Hulsberg te vervallen.

In de ochtendspits wordt 1x/uur extra van Herscheid Denkmal naar Plettenberg Bahnhof gereden en in de middagspits in de omgekeerde richting. Deze ritten gaan een versnelde route in Herscheid rijden waarbij Müggenbruch niet werd bediend.

In de middag wordt een rit van Brügge Bahnhof naar Ostendorf Schule aan de dienstregeling toegevoegd.

De scholierenrit van Lüdenscheid Kulturhaus naar Kierspe Gesamtschule gaat niet langer via Brügge Bahnhof rijden.

De scholierenrit die in de middag van Lüdenscheid Sauerfeld ZOB naar Werdohl Bahnhof rijdt, gaat niet langer via het Bergstadtgymnasium rijden.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Schulzentrum Riesei naar Werdohl Bahnhof ingekort tot Werdohl Kirche. Tegelijkertijd wordt rond het middaguur een scholierenrit richting Werdohl Bahnhof geknipt te Kleinhammer Schule waardoor twee aparte ritten ontstonden.

In de ochtendspits gaat de scholierenrit van Am Paulstück naar Werdohl Bahnhof voortaan beginnen bij de halte Klosterweg.

De scholierenrit in de ochtend via Blintrop naar Plettenberg en de drie scholierenritten via Blintrop naar Neuenrade gaan niet langer via de haltes Borke en Oberhofstraße rijden maar via de halte Niedernhöfen.

In Freisenberg wordt de route gewijzigd. Voortaan wordt de route in de omgekeerde richting bediend en worden door beide alle ritten de haltes Busch-Jaeger Elektro en Gerhardi bediend ter ontsluiting van het industrieterrein. Als gevolg van de gewijzigde route komen de haltes Fabiolastraße en Hulsberg te vervallen. Tevens komt in de ochtendspits de scholierenrit van Spormecke naar Lüdenscheid Sauerfeld ZOB te vervallen.

In Altena komt de halte Altena Bahnhof te vervallen en wordt de halte Altena Am Markaner ZOB aan de route toegevoegd.

Wijziging per 27 maart 2023

De belbusritten tussen Valbert en de omliggende dorpen komen te vervallen. De scholierenritten worden ongewijzigd voortgezet.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De route tussen Lasbeck en Letmathe wordt gewijzigd. Voortaan wordt via EFG Letmathe gereden in plaats van Kalkwerk. Tevens wordt in de middag een scholierenrit van Letmathe Gymnasium naar Lasbeck vervangen door een rit van de Nordfeldschule naar Letmathe Bahnhof.

Op maandagmiddag vervalt een rit van de halte Gerlingser Platz naar de Danziger Straße.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

In de ochtendspits gaat een rit richting Lüdenscheid niet langer via Lasbeck rijden. In de middag gaat juist een scholierenrit richting Lüdenscheid wel via Lasbeck rijden.

De halte Gerhardi Rosmart wordt aan de route toegevoegd. Deze halte wordt voortaan in beide richtingen door een rit in de ochtend en late avond bediend en door een rit in de middag richting Wettringhof. Tevens wordt in de middagspits werd een rit naar Am Flachsacker ingekort tot IPF Rosmart.

In de middag wordt een rit van Wiblingwerde naar Brenscheid aan de dienstregeling toegevoegd.

In de ochtendspits wordt de rit van Anschlag naar Halver Sparkasse ZOB ingekort en gaat voortaan starten bij de halte Im Sumpf. Rond het middaguur wordt een rit van Halver Schulzentrum naar Anschlag Schule aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens vervalt voor de rit van Halver Sparkasse ZOB naar Anschlag Schule de bediening van de halte Hagedorn waardoor de bediening van deze halte compleet komt te vervallen.

De routevariant via Hueck Profillager komt te vervallen. Deze routevariant werd eenmaal in de ochtend richting Kierspe bediend en eenmaal in de omgekeerde richting tijdens de middag en de late avond. De middagspitsrit op vrijdag van Hueck Profillager naar Lüdenscheid Kulturhaus komt te vervallen.

In de ochtendspits wordt een rit van Hülschotten naar Plettenberg Bahnhof ingekort tot Plettenberg Grünestraße ZOB.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Plettenberg Grünestraße ZOB naar Plettenberg Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

In de ochtendspits tijdens de vakanties vervalt de vroege rit van Küntrop Wendestelle naar Neuenrade Mitte. Ook vervallen rond 19:00 uur de laatste korte ritten tussen Plettenberg Grünestraße ZOB en Plettenberg Bahnhof.

In de ochtendspits gaat buiten de vakanties een rit richting Hagen via Halver Schulzentrum rijden.

In de middagspits gaat de rit van Böddinghausen Schulzentrum via Pasel naar Plettenberg Bahnhof ook de Hallenschule bedienen.

In de middag gaat de rit van Halver Schulzentrum via Glörfeld naar Abzweig Kirchlöh voortaan starten te Halver Sparkasse ZOB.

De scholierenritten van en naar Dörscheln gaan ook via Bürhausen en Becke-Hausstätte rijden.

De eerste scholierenrit van Valbert naar Krummenerl Viadukt gaat de haltes Hösinghausen, Österfeld en Breddershaus bedienen. Voor twee middagritten naar Krummenerl Viadukt komt de dubbele bediening van Valbert Ort te vervallen.

De laatste rit richting Iserlohn gaat net als de eerste rit een versnelde route in Lüdenscheid rijden.

De halte Walramschule in Menden wordt opgeheven.

Wijzigingen per 18 september 2023

Rond het middaguur gaan twee ritten van Halver Schulzentrum naar Anschlag Schule voortaan starten te Halver Sparkasse ZOB.

De bediening van de halte Seniorenheim Forsthaus komt te vervallen. Deze halte werd doordeweeks tot circa 18:00 uur en op zaterdag tot 14:00 uur 1x/2 uur bediend.

Wijziging 30 oktober 2023

De bediening van de halte Seilerseebad komt definitief te vervallen.

Dienstregeling 2023 PaderSprinter

Wijzigingen per 8 januari 2023

De route in Mönkeloh wordt gewijzigd. Voortaan wordt een grote lusroute gereden in plaats van het eindpunt dat bij de halte Zoll. Hierbij wordt de halte Westfleisch hernoemd in ALDI-Zentrallager. Tevens wordt de bediening van Mönkeloh uitgebreid. Op zaterdag na circa 15:00 uur en doordeweeks na circa 19:00 uur wordt Mönkeloh voortaan ook 1x/uur bediend en doordeweeks tussen 8:00 en 13:00 uur wordt dit traject 2x/uur in plaats van 1x/uur.

Doordeweeks wordt een extra vroege rit van Paderborn Hauptbahnhof naar Dahl aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt een extra vroege rit van Paderborn Hauptbahnhof naar Stadtheide aan de dienstregeling toegevoegd.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Op zaterdag voor circa 9:00 uur wordt voortaan werden enkele ritten aan de dienstregeling toegevoegd waardoor een regelmatige dienstregeling ontstaat. De rit die op zaterdagochtend vanaf de Obernheideweg komt te vervallen. Tegelijkertijd wordt op zondag na 20:00 uur voortaan ook tussen de haltes Karl-Korthaus-Straße en Paderborn Hauptbahnhof gereden.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan gaan van maandag tot en met zaterdag alle ritten in de vroege ochtend en tijdens de avonduren in beide richtingen via Heinz Nixdorf Wendeschleife rijden. Op zondag gaan alle ritten deze halte bedienen. Voorheen reden alleen doordeweeks in de vroege ochtend enkele ritten richting Gesseln via deze halte.

In de middag worden twee scholierenritten van de halte Waldenburger Straße naar Schloß Neuhaus aan de dienstregeling toegevoegd.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Van maandag tot en met zaterdag worden enkele extra vroege ritten aan de dienstregeling toegevoegd. De eerste rit gaat doordeweeks niet langer starten bij de halte Obernheideweg. Op zaterdag wordt overdag net als in de avonduren en op zondag een lusroute in Sande gereden. Op zondagavond komt de alternatieve route via de Wewerstraße te vervallen doordat lijn 6 ook op zondagavond ging rijden.

De dienstregeling wordt uitgedund. In de ochtendspits vervallen enkele verdichtingsritten waardoor de piekfrequentie werd verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur.

Dienstregeling 2023 RLG

Wijzigingen per 9 januari 2023

Doordeweeks wordt rond 5:00 uur een extra vroege rit van Gierskämpen naar Arnsberg Neumarkt aan de dienstregeling toegevoegd.

De twee middagritten op dinsdag en donderdag komen te vervallen.

De twee middagritten op dinsdag en donderdag komen te vervallen.

Doordeweeks wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur en wordt voortaan een uur langer doorgereden waardoor de dienstregeling rond 21:00 uur wordt beëindigd. Ook op zaterdag wordt de frequentie voor circa 15:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

Doordeweeks en op zaterdag voor circa 15:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tevens wordt de route verlengd Brockhausen.

Wijzigingen per 3 april 2023

De halte Moorkampstraße wordt aan de route toegevoegd.

Doordeweeks wordt in de vroege ochtend een rit van Neheim-Hüsten Bahnhof naar Neheim Busbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Dabrock wordt aan de route toegevoegd.

Wijziging per 22 juni 2023

De route wordt licht gewijzigd. Voortaan wordt richting Voßwinkel via de halte Klosterbrücke in plaats van de haltes Europaplatz en Brückenplatz gereden.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van de halte Nordfriedhof naar Meschede Schulzentrum aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Waldfriedhof komt te vervallen.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan gaan alle ritten via Gut Nierhof rijden in plaats van alleen enkele ritten in de spitsuren. Hierdoor komen de haltes Wiedhofstraße en Voßwinkel Bahnhof voor bijna alle ritten te vervallen. Doordeweeks komt de laatste rit van Voßwinkel naar Neheim die via een directe route reed te vervallen.

De halte Heftzwecke komt te vervallen.

Rond het middaguur op dinsdag- en vrijdagmiddag gaat een scholierenrit richting Düdinghausen via Medebach Schulzentrum rijden. Op dinsdag- en vrijdagochtend gaat een rit richting Medebach via Medebach Schulzentrum rijden net als een andere scholierenrit die dit de gehele week gaat doen.

De halte Arnsberg Bahnhof wordt in de route opgenomen.

De lijnen B11 en B12 worden samengevoegd tot een nieuwe lijn B12.

De lijnen B11 en B12 worden samengevoegd tot een nieuwe lijn B12. Hierbij komt de halte REWE te vervallen en wordt de halte Markant in de route opgenomen.

De frequentie wordt verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur waarbij het gat rond het middaguur wordt verkleind van vier uur naar drie uur. Tevens komt de halte REWE te vervallen.

Wijzigingen per 18 september 2023

De dienstregeling wordt uitgebreid. In de ochtendspits wordt het aantal sneldienstritten uitgebreid van twee naar drie en in de middagspits van twee naar vier. Deze sneldienstritten gaan voortaan ook stoppen bij de haltes Stiftstraße, Marienkrankenhaus en Osthofentor/Kreishaus in Soest. Doordeweeks gaat de laatste rit richting Soest via Gewerbegebiet Süd-Ost rijden.

In de ochtendspits wordt een extra rit van Abzweig Rennufer naar Marsberg Gymnasium aan de dienstregeling toegevoegd. Deze rit gaat niet de haltes Hauptstraße en Marsberg Bahnhof bedienen.

De halte Zum Wildpark wordt richting Körbecke nog maar beperkt bediend. Voortaan wordt deze halte van maandag tot en met zaterdag nog maar door één ochtendrit bediend. Tevens gaat doordeweeks een ochtendrit richting Niederbergheim via Körbecke Schule in plaats van de halte Haus des Gastes rijden.

Wijziging per 2 oktober 2023

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan gaan alle ritten via de halte Sauerlandstraße rijden in plaats van dat afwisselend via de haltes Niedereimerstraße en Sauerlandstraße wordt gereden. Wanneer 1x/uur werd gereden, werden de haltes uitsluitend in één richting bediend. Tevens komt de halte Klosterbrücke richting Neheim te vervallen.

Wijziging per 1 december 2023

De route wordt gewijzigd. Voortaan wordt via de haltes Kunigundenstraße en Auf dem Rode gereden in plaats van de haltes Gorch-Fock-Straße, Bruchbäumer Weg en Kestingstraße. De halte Goethestraße werd hierbij verplaatst.

Dienstregeling 2023 RVM

Wijziging per 1 januari 2023

Deze lijn wordt opgeheven.

Wijzigingen per 9 januari 2023

De halte Grüner Brink wordt hernoemd in Glinsfort.

De haltes Winkelstraße en Diestedde Dorfplatz worden aan de route toegevoegd.

Wijziging per 6 februari 2023

In de ochtendspits wordt een verdichtingsrit van Ibbenbüren Busbahnhof naar Lengerich Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Deze rit gaat vanaf Tecklenburg Stadt enkele haltes niet bedienen. In de middag gaat rond 14:00 uur een reguliere verdichtingsrit alleen nog buiten de vakanties rijden.

Wijzigingen per 13 februari 2023

Deze lijn gaat voortaan tussen Capelle, Südkirchen en Nordkirchen rijden. De frequentie wordt hierbij tijdens een groot gedeelte van de dag verhoogd naar 1x/uur waardoor de gaten van meerdere uren grotendeels komen te vervallen. Als gevolg van de frequentieverhoging komen de lijnen B12 en B13 te vervallen.

Deze lijn komt te vervallen.

Deze lijn komt te vervallen.

Wijzigingen per 1 maart 2023

De bediening van de halte Agentur für Arbeit wordt gewijzigd. Deze halte wordt voortaan richting Merfeld bediend in plaats van Dülmen Bahnhof.

De bediening van de halte Agentur für Arbeit wordt gewijzigd. Deze halte wordt voortaan richting Hausdülmen bediend in plaats van Dülmen Bahnhof.

Wijzigingen per 1 april 2023

Ter vervanging voor de lijnen X52 en 150 wordt de dienstregeling uitgebreid met een reguliere dienstregeling tussen Kattenvenne en Greven FMO.

Deze lijn komt te vervallen en wordt deels vervangen door lijn 140.

Deze lijn komt te vervallen en wordt deels vervangen door lijn 140.

Wijziging per 16 april 2023

De haltes Erlebnishof, Bürgergarten, Kindergarten Kinderland, Haus Sonnenblick en Kindergarten Arche Noah worden aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 17 april 2023

De route wordt aangepast. Voortaan wordt niet langer een uitgebreide route door Gremmendorf, Angelmodde, Wolbeck en Alverskirchen gereden maar wordt de versnelde route via Alverskirchen P+R-Platz geherintroduceerd.

Het aantal ritten dat als vaste lijndienst rijdt, wordt uitgebreid. In de ochtendspits gaat een extra vaste rit richting Recke rijden en rond het middaguur een extra vaste rit richting Hopsten.

Wijzigingen per 2 mei 2023

Doordeweeks tussen 13:00 en 17:00 uur worden de verdichtingsritten van Everswinkel Rad+BUS Mitte via de Schorlemer Straße naar Münster Hauptbahnhof hersteld waardoor in beide richtingen een frequentie van 2x/uur wordt aangeboden.

De bediening van de halte Klein Reken Ort komt tijdens de zomermaanden in het weekend te vervallen. Deze halte werd overdag met een frequentie van 1x/2 uur bediend.

De dienstregeling op zaterdagavond wordt uitgebreid. Voortaan wordt een extra rit rond 18:00 uur naar Datteln aan de dienstregeling toegevoegd waardoor het gat van twee uur vervalt. Tevens wordt rond 21:00 uur een extra late rit naar Datteln aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 22 juni 2023

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

De halte Bußmanns Apotheke wordt hernoemd in Gerichtsstraße.

Wijzigingen per 1 juli 2023

De halte Andreasschule wordt hernoemd in Lange Straße.

Deze lijn wordt als belbus tussen Davensberg en Ottmarsbocholt geïntroduceerd.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

De dienstregeling wordt gewijzigd. In plaats van dat alle een ronde via de Lübecker Straße rijdt, gaat de helft van de ritten een afwijkende route via de haltes Walgernheide, EKZ, Feldstraße en Wilhelmsplatz rijden. Voor de ritten van en naar de Lübecker Straße komt de bediening van de halte Walgernheide voor de enkele ritten te vervallen en werden de haltes Flintruper Ring en Im Grünen Grund in de route opgenomen.

Het gat van twee uur dat rond 13:00 uur in de dienstregeling viel, komt te vervallen.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Richting Lette wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de dienstregeling rond 17:00 uur in plaats van 15:00 uur eindigde.

De haltes Kattenvenner Straße en Kreisverkehr kwamen voor de reguliere ritten tussen Greven FMO en Kattenvenne Bahnhof te vervallen. In plaats daarvan gingen de ritten de halte Christiäner bedienen. Tevens werden enkele ritten aan de randen van de dag verlengd waardoor deze niet langer in Ladbergen begonnen maar in Kattenvenne of Greven FMO. In de ochtendspits verviel een scholierenrit van Ladbergen Siedlung via Pröbsting naar Greven FMO.

De ritten op zaterdag worden omgezet in belbusritten.

De ritten op zaterdag worden omgezet in belbusritten. Tegelijkertijd wordt rond 14:30 uur een extra scholierenrit van Ibbenbüren Busbahnhof naar Abzweig Schelderdiekstraße aan de dienstregeling toegevoegd. De reguliere rit rond dit tijdstip komt wel te vervallen.

De ritten op zaterdag worden omgezet in belbusritten. In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Ibbenbüren Busbahnhof naar de Freie Schule aan de dienstregeling toegevoegd en in de middag gaat de scholierenrit van de Freie Schule naar Schulzentrum Ost ook op woensdag rijden.

Wijzigingen per 14 september 2023

De laatste rit doordeweeks gaat alleen nog tussen Emsdetten Bahnhof en de halte Lindenstraße rijden. Van dinsdag tot en met zondag gaat de laatste rit ook richting de Lindenstraße een versnelde route rijden waarbij enkele ritten niet langer de haltes Rathaus en Sparkasse gaan bedienen. Hierbij gaat net als doordeweeks de laatste rit eindigen bij de halte Lindenstraße. Tegelijkertijd komt de halte Seniorenzentrum te vervallen en worden de haltes Buchenweg/Wilmersstraße, Hembergener Straße en Kreuzkamp in de route opgenomen.

De halte Kupfergraben wordt aan de route toegevoegd en de halte Bernhardstraße wordt vervangen door de halte Vennweg.

Wijzigingen per 16 oktober 2023

De halte Lengerich Katholische Kirche wordt hernoemd in Lengerich Schulzentrum.

De halte Lengerich Katholische Kirche wordt hernoemd in Lengerich Schulzentrum.

Deze nieuwe lijn is een samenvoeging van de lijnen T44 en T290. Hierbij worden alle ritten verlengd van Ledde naar Tecklenburg. Tevens worden enkele haltes hernoemd. Zo wordt de halte Abzweig Roncallistraße hernoemd in Roncallistraße, de halte Abzweig Arndtstraße in Arndtstraße, de halte Aaseebahnhof in Schulzentrum Ost (Südzugang), de halte Abzweig Wagenfeldstraße in Wagenfeldstraße, de halte Abzweig Wickingweg in Wickingweg, de halte Abzweig Alter Postweg in Alter Postweg en de halte Abzweig Thunacker in Thunacker.

De halte Lengerich Katholische Kirche wordt hernoemd in Lengerich Schulzentrum.

Deze lijn wordt samengevoegd met T290 tot een doorgaande lijn T22.

Deze lijn wordt samengevoegd met T44 tot een doorgaande lijn T22.

De halte Abzweig Roncallistraße wordt hernoemd in Roncallistraße en de halte Abzweig Reuterstraße in Reuterstraße.

De halte Abzweig Roncallistraße wordt hernoemd in Roncallistraße en de halte Abzweig Reuterstraße in Reuterstraße.

Wijzigingen per 2 oktober 2023

Op zaterdagavond wordt een extra rit van Münster naar Vreden aan de dienstregeling toegevoegd waardoor 1x/uur in plaats van 1x/2 uur werd gereden.

De dienstregeling wordt gewijzigd. In Beelen komen de haltes Gaffelstadt, Serriesteich en Haus Sankt Elisabeth te vervallen waarbij de halte Haus Sankt Elisabeth door maar een gedeelte van de ritten wordt bediend. In plaats van deze vervallen haltes worden voortaan de haltes Altenheim en Lilienweg bediend waarbij de laatst genoemde halte maar door een beperkt aan ritten wordt bediend. Tegelijkertijd wordt het aantal ritten doordeweeks verlaagd van zes naar vier waarbij nog maar twee in plaats van vier ritten Clarholz gaan bedienen. Op woensdag en donderdag wordt een afwijkende dienstregeling geïntroduceerd waarbij nog maar één rit tussen Beelen en Hemfeld ging rijden. Op zaterdag wordt het aantal ritten verlaagd van vijf naar vier waarbij een rit minder naar Clarholz gaat rijden.

De dienstregeling wordt gewijzigd. In Beelen worden de haltes Gaffelstadt, Sportzentrum, Rottkamp, Mühlenweg, Axtbachtal en Lilienweg aan de route toegevoegd en in Oelde de haltes Gustav-Stresemann-Straße en Pott's. Hierbij wordt in de Beelen de bediening van enkele haltes gewijzigd. Tegelijkertijd wordt voortaan ook op dinsdag gereden en rond het middaguur gaat op alle dagen dat wordt gereden een rit van Beelen naar Osthoff via Hemfeld naar Esch rijden. Deze rit krijgt een afwijkende route.

De dienstregeling wordt gewijzigd. In Beelen worden de haltes Gaffelstadt, Sportzentrum, Rottkamp, Mühlenweg, Axtbachtal en Lilienweg aan de route toegevoegd en in Warendorf de haltes Emstor en Brinkstraße. Hierbij wordt in de Beelen de bediening van enkele haltes gewijzigd en komt de halte Finkenweg te vervallen. Tegelijkertijd wordt voortaan niet langer op dinsdag gereden en rond het middaguur gaat op alle dagen dat wordt gereden een rit van Beelen naar Osthoff via Hemfeld naar Esch rijden. Deze rit krijgt een afwijkende route.

Wijzigingen per 6 november 2023

De buurtbuslijnen van Lüdinghausen komen te vervallen en worden vervangen door een flexnet.

De buurtbuslijnen van Lüdinghausen komen te vervallen en worden vervangen door een flexnet.

De buurtbuslijnen van Lüdinghausen komen te vervallen en worden vervangen door een flexnet.

De buurtbuslijnen van Lüdinghausen komen te vervallen en worden vervangen door een flexnet.

Wijzigingen per 11 november 2023

De frequentie wordt verhoogd van 1x/4 uur naar 1x/2 uur.

De frequentie wordt verhoogd van 1x/4 uur naar 1x/2 uur.

Dienstregeling 2023 Schäpers

Wijziging per 7 augustus 2023

In de ochtendspits komt de scholierenrit van Nordwalde Ortsmitte naar Greven Rathaus te vervallen. Deze rit bediende niet de halte Ehrenmal. Tevens komt op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag een rit van Nordwalde Bustreff Gesamtschule naar Greven Polizei te vervallen net als op dinsdag- en vrijdagmiddag een scholierenrit van Nordwalde Bustreff Gesamtschule naar Greven Rathaus. In de middag wordt een rit ingekort tot Nordwalde Bustreff Gesamtschule in plaats van door te rijden naar Nordwalde Nuyken.

Dienstregeling 2023 StadtBus Bocholt

Wijzigingen per 17 oktober 2023

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur. Tevens wordt de halte Inselbad Bahia hernoemd in Sauna- & Wasserwelten Bahia.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur doorgereden.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur. Tevens wordt de halte Inselbad Bahia hernoemd in Sauna- & Wasserwelten Bahia.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt doordeweeks tot circa 21:00 uur in plaats van 19:00 uur doorgereden en op zaterdag tot circa 19:00 uur in plaats van 16:00 uur. Ook wordt doordeweeks de dienstregeling al om 5:00 uur opgestart in plaats van 6:30 uur en op zaterdag om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

Dienstregeling 2023 Stadtwerke Hamm

Wijziging per 3 april 2023

De route van enkele ritten in Rhyndern wordt gewijzigd. In de spitsuren gaan enkele ritten de haltes Bördenweg, Gewerbepark, Oberster Kamp en Humpertshof bedienen.

Dienstregeling 2023 Stadtwerke Gütersloh

Wijzigingen per 7 augustus 2023

Doordeweeks worden in de vroege ochtend twee ritten richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt één vroege rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks worden in de vroege ochtend twee ritten richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Deze ritten gaan bij de halte Apfelweg beginnen. Op zaterdag wordt één vroege rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens wordt de halte Berensweg aan de route toegevoegd.

Doordeweeks worden in de vroege ochtend twee ritten richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Op zaterdag wordt één vroege rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens worden de sneldienstritten naar Arvato van lijn 223 in de dienstregeling geïntegreerd. Hierbij komen doordeweeks enkele ritten overdag net als de ritten in de avonduren en de belbusrit op zaterdag te vervallen.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Van maandag tot en met zaterdag wordt in de vroege ochtend een rit richting Gütersloh Hauptbahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn komt te vervallen en wordt geïntegreerd in lijn 203.

Dienstregeling 2023 Stadtwerke Münster

Wijzigingen per 16 januari 2023

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

Wijzigingen per 3 april 2023

Deze lijn gaat voortaan vanaf Hiltrup doorrijden naar Amelsbüren in plaats van Hiltrup Ost waardoor de route wordt verwisseld met lijn N82. Tevens wordt de route rondom Münster Hauptbahnhof omgewisseld. Voortaan wordt niet langer via het Friedrich-Ebert-Platz gereden maar via de Sankt-Joseph-Kirche.

Deze lijn gaat voortaan vanaf Hiltrup doorrijden naar Hiltrup Ost in plaats van Amelsbüren waardoor de route wordt verwisseld met lijn N81. Tevens wordt de route rondom Münster Hauptbahnhof omgewisseld. Voortaan wordt niet langer via de Sankt-Joseph-Kirche gereden maar via het Friedrich-Ebert-Platz.

Wijziging per 17 april 2023

Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Wijzigingen per 2 mei 2023

De frequentie doordeweeks wordt in de daluren verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Doordeweeks tussen 13:00 en 17:00 uur wordt voortaan weer 3x/uur richting Münster gereden in plaats van 2x/uur. Tevens wordt doordeweeks tussen circa 9:00 en 13:00 uur de frequentie verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

De halte Alexianer Werkstätten wordt vervangen door de halte Alexianerweg.

Enkele ritten rond de schooltijden gaan een uitgebreide route door Sprakel rijden. Hierbij worden de haltes Sprakel kirche, Im Brook en Sprakeler Heide in de route opgenomen.

De laatste verdichtingsritten van Kinderhaus Schulzentrum naar Münster Hauptbahnhof tijdens de ochtendspits worden geschrapt.

De halte Alexianer Werkstätten wordt vervangen door de halte Alexianerweg.

Wijzigingen per 30 september 2023

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. In Amelsbüren gaan voortaan alle ritten via Amelsbüren Süd naar Amelsbüren Bahnhof rijden in plaats van beide eindpunten apart te bedienen. Tevens wordt de dienstregeling voortaan rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt de dienstregeling voortaan rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd. Daarentegen wordt doordeweeks wel tijdens de daluren en de vroege avonduren tussen Mauritz Mitte en Handorf gereden.

De dienstregeling wordt uitgedund. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Van maandag tot en met zaterdag wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt uitgedund. Doordeweeks wordt de frequentie verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur waarbij de gaten in de daluren van een uur kwamen te vervallen. Tevens wordt voortaan de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur beëindigd.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur. Tegelijkertijd wordt de route in Roxel gewijzigd. De ritten na circa 21:00 uur en een deel van de ritten op vrijdagnacht na 5:00 uur gaan een versnelde route rijden via de halte Roxel Alte Dorfstraße.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur. Tevens wordt de route in Amelsbüren uitgebreid met de halte Amelsbüren Bahnhof.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan werd de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur.

De dienstregeling wordt gewijzigd. Voortaan wordt de dienstregeling rond 20:00 uur in plaats van 21:00 uur opgestart. Tevens wordt de frequentieverlaging van 2x/uur naar 1x/uur een uur vervroegd naar 23:00 uur.

Wijzigingen per 27 november 2023

De frequentie wordt doordeweeks buiten de vakanties verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Doordeweeks gaan de ritten ook rijden tussen de haltes Technologiepark en Alte Sternwarte.

Op vrijdag en zaterdag worden tussen circa 20:00 en 0:00 uur verdichtingsritten tussen de haltes Heekweg en MCC Halle Münsterland aan de dienstregeling toegevoegd waardoor de frequentie werd verhoogd van 1 à 2x/uur naar 2 à 4x/uur

Dienstregeling 2023 TWV

Wijzigingen per 20 maart 2023

De dienstregeling wordt licht gewijzigd. Zo wordt de halte Schulzentrum vervangen door Osterrath-Realschule en wordt de halte Landwirtschaftsschule hernoemd in Haus der Caritas. Tevens gaat de ochtendspitsrit voortaan eerst via de Matthias-Claudius-Schule om vervolgens te eindigen bij de halte Einsteingymnasium.

De halte Landwirtschaftsschule wordt hernoemd in Haus der Caritas.

Wijziging per 15 juni 2023

In de ochtend wordt een scholierenrit van Kaunitz Post naar Verl Schulzentrum en in de middag een extra scholierenrit van Verl Schulzentrum naar Verl Kirchstraße aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

In de middag vervalt een scholierenrit van Vogelsang naar Minden ZOB.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Minden ZOB naar het Johannes-Wesling-Klinikum aan de dienstregeling toegevoegd net als in de middag twee scholierenritten in de omgekeerde richting. Deze ritten gaan via de halte Schulzentrum Süd rijden.

Voor de ochtendspitsrit van Café Sport naar Steinhagen ZOB wordt de halte Rosenplatz aan de route toegevoegd.

Voortaan gaat een groot gedeelte van de ritten richting Minden buiten de vakanties beginnen te Eisbergen Schule in plaats van Eisbergen Sasse.

Wijzigingen per 20 november 2023

De halte Lager wordt hernoemd in Westerfeld.

In de middag vervalt de scholierenrit van de Bolandschule naar de Wilbrandschule. Tevens wordt de halte Lager hernoemd in Westerfeld en de halte Linde in Propsteihof.

In de ochtendspits vervalt de versterkingsrit van Neuenkirchen Kirche naar de halte Berufsschule/Finanzamt. De ochtendspitsrit richting Rheda gaat voortaan starten te Westerwiehe Post in plaats van de halte Ziegelei.

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van Varensell Kloster naar Rietberg ZOB.

De bediening van de halte Janusz-Korczak-Schule komt te vervallen. Dit betekent dat in de ochtendspits een scholierenrit niet langer via deze halte gaat rijden en in de middag komen de scholierenritten van de Janusz-Korczak-Schule naar Rheda Bahnhof te vervallen.

Dienstregeling 2023 VBE

VBE is het moederbedrijf van de vervoerders Köhne en WWB.

Wijziging per 13 maart 2023

De scholierenrit in de ochtendspits die via Ullenhausen naar Bösingfeld Grundschule rijdt, gaat ook de halte Pestalozzistraße bedienen. In de middag worden enkele ritten rond Alverdissen licht gewijzigd. Tevens gaat in de middag een scholierenrit van Bösingfeld Schulzentrum naar Alverdissen Schule rijden.

Wijziging per 23 maart 2023

In de ochtendspits gaat de rit van Nieheim Emmerbrücke naar Horn Schulzentrum ook de haltes Jorzig en Birkenweg bedienen.

Wijzigingen per 7 april 2023

De frequentie op zaterdag tussen Lemgo en Schieder-Schwalenberg wordt overdag verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. Hierdoor wordt voortaan met een frequentie 1x/uur over de gehele route gereden.

De frequentie in het weekend wordt verlaagd van 1x/uur naar 1x/2 uur.

Wijziging per 17 april 2023

Het aantal ritten wordt fors verlaagd. In de spitsuren vervallen de meeste reguliere ritten tussen Blomberg Mehrzweckhalle of Blomberg Rathaus en Blomberg Meyerhof inclusief enkele ritten die doorrijden naar Detmold. Ook de ritten in de daluren en tijdens de middagspits die doorrijden naar Blomberg Testlab komen te vervallen. In de vakanties wordt de dienstregeling beperkt tot enkele belbusritten. Hierdoor wordt de dienstregeling hoofdzakelijk beperkt tot scholierenritten. De belbusritten met een frequentie van 1x/2 uur op zaterdag tussen Blomberg Mehrzweckhalle of Blomberg Rathaus en Bieser Berg kwamen te vervallen. In Blomberg werd de halte Reinickendorfer Straße aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 24 april 2023

In de ochtendspits vervallen twee scholierenritten van Steinheim Bahnhof via de Freiligrathstraße naar Belle Schule. De scholierenrit van Belle Schule naar Steinheim Bahnhof gaat voortaan ook de halte Belle Post bedienen. In de vakanties gaat in de ochtendspits de eerste rit van Belle Post naar Steinheim Bahnhof voortaan starten te Bad Meinberg Busbahnhof. De tweede rit op dit traject komt te vervallen.

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van de halte Upmeier naar Horn Schulzentrum.

Wijziging per 22 juni 2023

Doordeweeks in de vakanties en op zaterdag wordt overdag de frequentie tussen Bad Meinberg Busbahnhof en de halte Mittelstraße verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

Wijzigingen per 2 oktober 2023

De halte Rümeland wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt de route rond Hillentrup Marktplatz omgedraaid waardoor eerst via de halte Hornsiek wordt gereden en daarna via Kesselbreite.

De halte Rümeland wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt de route rond Hillentrup Marktplatz omgedraaid waardoor eerst via de halte Hornsiek wordt gereden en daarna via Kesselbreite.

De haltes Jägerborner Weg en Reine Nummer 5 worden aan de route toegevoegd. Tevens wordt de ochtendspitsrit van de halte Drostenhof naar Bösingfeld Bahnhof ingekort tot de halte Waldfrieden.

In de middag wordt een scholierenrit van Barntrup Bahnhof via Selbeck naar Wierborn aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijziging per 16 oktober 2023

De scholierenrit van Nieheim Emmerbrücke naar Horn Schulzentrum gaat voortaan via de haltes Kiefernweg, Winter en Drei Linden rijden in plaats van de haltes Jorzig en Birkenweg. De scholierenrit van Silbermühle naar Horn Schulzentrum gaat niet langer via de haltes Kiefernweg, Winter en Drei Linden rijden.

Dienstregeling 2023 Veelker

Wijziging per 16 januari 2023

De halte Meyerbeerstraße wordt hernoemd in Mecklenbeck Bahnhof.

Wijziging per 7 augustus 2023

In de middagspits vervalt de rit van Burgsteinfurt Bahnhof naar Ochtrup Bahnhof. Tegelijkertijd wordt in de middagspits de rit van Burgsteinfurt Bahnhof naar Gronau Bahnhof ingekort tot de halte Elshoff. In de omgekeerde richting vervallen in de middag de ritten van Gronau Bahnhof naar Burgsteinfurt Bahnhof en van Gronau Bahnhof naar Ochtrup Ehemalige Bahnhof. In de ochtendspits gaat de rit van de Alter Posthof naar Burgsteinfurt Bahnhof voortaan starten bij de halte Elshoff en rond 9:00 uur wordt een extra rit van Elshoff naar Burgsteinfurt Bahnhof aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2023 VKU

Wijziging per 21 februari 2023

De halte Industriestraße Nord komt te vervallen. Ter vervanging wordt voortaan de nieuwe halte An der Bummannsburg bediend.

Wijziging per 7 augustus 2023

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van Bönen Bahnhof naar de Ermelingschule.

Wijziging per 1 december 2023

De route wordt licht gewijzigd. De halte Buchenberg komt te vervallen en de halte Im Berge Ost werd vervangen door de halte Meininghaus waardoor deze halte in beide richtingen wordt bediend.

Dienstregeling 2023 VWS

Wijzigingen per 11 december 2022

In de middag komen twee scholierenritten van Attendorn ZOB naar Helden Schule te vervallen.

In de middag vervalt de bediening van de halte Grevenbrück Schule door een rit waardoor deze halte niet langer wordt bediend.

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van Haus Biggen naar Finnentrop Schulzentrum. Tevens vervalt in de middagspits een scholierenrit van Mubea I via Haus Biggen naar Finnentrop ZOB. In de omgekeerde richting komt in de ochtendspits een scholierenrit van Heggen Dorf naar Attendorn Sankt-Ursula-Schulen te vervallen en in de middag vervalt een scholierenrit van Finnentrop ZOB naar Attendorn ZOB.

Wijzigingen per 9 januari 2023

Op zaterdag wordt de frequentie voor circa 15:00 uur verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

Met uitzondering van enkele scholierenritten wordt doordeweeks de frequentie voor circa 21:00 uur tussen Siegen ZOB en Gosenbach Ortsmitte verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

In de ochtendspits vervallen twee verdichtingsritten waardoor de piekfrequentie werd verlaagd van 4x/uur naar 3x/uur.

Doordeweeks komen de ritten na circa 20:00 uur te vervallen. De bediening wordt deels overgenomen door lijn C107. Tevens vervalt in de ochtendspits de verdichtingsrit van Siegen ZOB naar Weidenau ZOB.

Doordeweeks wordt de route na circa 20:00 uur gewijzigd waarbij voortaan een gedeelte van de route van lijn C105 wordt overgenomen.

Doordeweeks komen met uitzondering van drie ritten in de ochtendspits richting Siegen ZOB alle ritten tussen Siegen ZOB en Kaan-Marienborn Ortsmitte te vervallen. De ritten die alleen rijden tussen Kaan-Marienborn Ortsmitte en Breitenbach Kapelle gingen met uitzondering van de schooltijden in beide richtingen via Volnsberg rijden. Met uitzondering van de periode tussen 12:00 en 14:00 uur gaat doordeweeks 1x/uur een belbus tussen Siegen ZOB en Hainer Hütte rijden.

De route wordt verlengd van Heidenberg naar Siegen ZOB waardoor een lusroute wordt gereden. Hierbij wordt de route afwisselende in beide richtingen gereden en wordt de frequentie verlaagd van 1x/uur naar 1x/2 uur. Voortaan wordt de route via Rothenberg in beide richtingen bediend en de ronde via Hubenfeld Schule nog maar in één richting. De ritten in het weekend worden voortaan als belbus uitgevoerd. Ook wordt het traject tussen Achenbach Ort en Heidenberg dan bediend.

Doordeweeks komen de tussenritten met een frequentie van 1x/uur tussen Siegen ZOB en Gosenbach Ortsmitte te vervallen. In het weekend komen de tussenritten met een frequentie van 1x/2 uur tussen Siegen ZOB en Achenbach Ort te vervallen. Door het vervallen van de tussenritten gaan zo goed als alle ritten via Gewerbepark Heidenberg rijden. De halte Fortunastraße die door deze verdichtingsritten werd bediend, wordt alleen nog tijdens de schooltijden door enkele ritten bediend.

Doordeweeks tussen circa 7:00 en 9:00 uur, tussen circa 12:00 en 15:00 uur en tussen circa 16:00 en 19:00 uur komen de verdichtingsritten te vervallen waardoor de frequentie wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur. In de ochtendspits blijven twee verdichtingsritten rijden

In het weekend worden de reguliere ritten omgezet in belbusritten.

Van maandag tot en met zaterdag wordt het traject tussen Siegen ZOB en Geisweid ZOB beperkt tot enkele scholierenritten. De vaste ritten op vrijdagavond komen te vervallen en worden net als de overige dagen als belbus tussen Geisweid en Wenscht omgezet.

In de middag wordt een extra scholierenrit van Schloss Wittgenstein naar Basd Laasphe ZOB aan de dienstregeling toegevoegd en wordt een scholierenrit van Schloss Wittgenstein naar Bad Laasphe ZOB samengevoegd met een scholierenrit van de halte Wilhelmsplatz naar Puderbach.

In de middag gaat een scholierenrit van Helden Schule naar Helden Mitte voortaan rijden van Helden Mitte naar Abzweig Jäckelchen waarbij onderweg via Helden Mitte wordt gereden.

Op zaterdag wordt de frequentie voor circa 16:00 uur gewijzigd. De frequentie tussen Geisweid ZOB en Kreuztal P+R Bahnhof wordt verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur en de frequentie tussen Kreuztal P+R Bahnhof en Burgholdinghausen wordt verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur. De bediening van Ernsdorf Busbahnhof komt op zaterdag te vervallen. Op zaterdag na circa 16:00 uur wordt de frequentie tussen Siegen ZOB en Geisweid ZOB verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur waardoor de gehele dag dezelfde dienstregeling wordt aangeboden.

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van de halte Wagenhalle naar Hilchenbach Schulzentrum.

De halte Helgersdorf wordt hernoemd in Helgersdorf Ortsmitte.

De ritten op zondag die overdag rijden, worden omgezet in belbusritten.

De laatste rit van Bad Laasphe ZOB naar Erntebrück ZOB komt te vervallen. Tevens komt de halte Feudingen Ortsmitte te vervallen.

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Selbecke naar Würdinghausen Kirche gesplitst in twee aparte ritten waarbij een rit vanaf Rinsecke gaat rijden.

Op zaterdag gaan alle ritten via Seelbach Ortsmitte rijden.

Alle ritten in het weekend worden omgezet van vaste lijndienst in belbus.

De scholierenrit van Olpe ZOB naar de halte Missionshaus en de scholierenrit van Dutzwinkel naar Altes Feld worden samengevoegd tot één rit. De scholierenrit naar Rhode Schule gaat in Olpe de haltes Gerberweg en Kurkölner Platz in plaats van Günsestraße, Hoher-Stein-Schule en Bruchstraße bedienen.

In de middag komt een scholierenrit van de halte Missionshaus naar Hilchenbach Bahnhof B508 te vervallen.

De halte Feudingen Ortsmitte komt te vervallen.

Wijzigingen per 23 januari 2023

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van Am Stein naar Bad Berleburg ZOB.

In de middag wordt een scholierenrit van Bad Laasphe ZOB naar Fischelbach Ortsmitte aan de dienstregeling toegevoegd en komt een scholierenrit van Schloss Wittgenstein naar Banfe Eiche te vervallen. Tevens gaat in de ochtendspits een scholierenrit via Bad Laasphe Grundschule rijden.

In de ochtendspits vervalt een scholierenrit van Altenhundem ZOB naar Meggen Schulzentrum. Tevens gaat in de ochtendspits de scholierenrit naar Finnentrop Schulzentrum niet langer via Maumke Friedhof rijden.

Wijzigingen per 6 maart 2023

In de vroege ochtend gaat een scholierenrit van Schloss Wittgenstein naar Puderbach Ortsmitte rijden.

In de middagspits vervalt een scholierenrit van Mandeln Wendeplatz naar Rittershausen Ortsmitte.

Wijzigingen per 17 april 2023

In de ochtendspits vervalt een rit van de halte Kastanienweg naar Grevenbrück Schule. In de omgekeerde richting gaat de rit van Grevenbrück ZOB naar Elspe Markt voortaan starten bij de halte Tannenhof.

De scholierenritten die via Bad Berleburg Schulzentum rijden, gaan richting Siegen in plaats van richting Bad Berleburg via Raumland Abzweig Bahnhof rijden.

De twee scholierenritten van Selbecke en Rinsecke naar Würdinghausen Kirche worden weer samengevoegd tot één rit. Tevens worden in de middag twee scholierenritten van Würdinghausen Ort verlengd naar Altenhundem ZOB.

Wijzigingen per 30 mei 2023

De scholierenritten in de ochtendspits gaan niet langer de halte Abzweig Dermbach bedienen.

De dienstregeling wordt hervat. Echter, worden alleen enkele ritten verspreid over de dag aangeboden in plaats van tussen de 2x/uur en 5x/uur afhankelijk van het tijdstip. Hierbij wordt een standaard frequentie van 3x/uur gehanteerd.

Wijzigingen per 7 augustus 2023

In de ochtendspits wordt een scholierenrit van Deuz Ortsmitte naar de halte Rinzenbergstraße aan de dienstregeling toegevoegd.

In de ochtendspits gaan de twee scholierenritten van Bonzel Mitte naar Grevenbrück ZOB voortaan starten te Bilstein Freibad.

In de middag komt een scholierenrit van Heinsberg GS/Kindergarten naar Heinsberg Alter Bahnhof te vervallen net als een scholierenrit van Altenhundem ZOB naar Heinsberg Alter Bahnhof waarbij Heinsberg GS/Kindergarten werd bediend. Ter compensatie gaat een rit vanaf Altes Feld via Heinsberg GS/Kindergarten rijden

Dienstregeling 2023 Weilke

Wijziging per 1 augustus 2023

In de middag vervallen twee scholierenritten van Greven Marienschulzentrum naar Ladbergen Rocklage net als een scholierenrit van Greven Josefschulzentrum naar Ladbergen Kreisverkehr.

Wijziging per 16 oktober 2023

De halte Lengerich Katholische Kirche wordt hernoemd in Lengerich Schulzentrum.