RVM

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Regionalverkehr Münsterland GmbH of kortweg RVM is een vervoerder uit Münster en exploiteert verschillende buslijnen in het noorden van het Duitse gebied Westfalen (rondom Münster). Het hoofdkantoor is gevestigd in Münster, maar het busverkeer in deze stad is in handen van de Stadtwerke Münster.

Naast de grote activiteit in het streekvervoer in de kreisen Borken, Coesfeld, Steinfurt en Warendorf, bestaat het lijnennetwerk van de RVM ook uit een aantal stadsdiensten, waaronder de stadsdienst van Gronau. Verder heeft het bedrijf verschillende grensoverschrijdende lijnen van en naar Nederland, waaronder één vaste lijndienst tussen Vreden en Winterswijk (R71). Alle lijnen van de RVM vallen onder het Westfalen Tarif.

Het vervoersbedrijf is onderdeel van de WVG-Gruppe. De WVG-gruppe is het moederbedrijf van een aantal busbedrijven in Westfalen. De dochterbedrijven zijn de Regionalverkehr Münsterland GmbH (RVM), Regionalverkehr Ruhr-Lippe GmbH (RLG) en Verkehrsgesellschaft Kreis Unna mbH (VKU).

Externe Link

Website van de RVM