Dienstregeling entiteit Limburg 2017

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Limburg 2016 | Dienstregeling entiteit Limburg 2018

Op deze pagina staan alle wijzigingen voor de entiteit Limburg die in het dienstregelingsjaar 2017 doorgevoerd werden.

Wijziging per 1 september 2017

  • Op papier worden de belbussen 720 (Kinrooi) en 721 (Dilsen) samengevoegd op zaterdag, daar deze beide belbussen toch al met één busje geëxploiteerd worden en er een overlap tussen beide gebieden zit. Vanwege het geringere gebruik worden de ritten op zondag voortaan met een taxi gereden in plaats van een belbus.

Wijziging per 2 oktober 2017

  • In Maaseik wordt een nieuwe halte Schuurstraat geplaatst, tussen de huidige haltes Wurfeld en Kazerne. Deze halte wordt bediend door alle passerende lijnen: 11, 14, 15, 61 en 302. Daarnaast gaat lijn 302 ook via de hoofdingang van het Ziekenhuis Maas & Kempen rijden.

Wijzigingen per 30 oktober 2017

Stadsdienst Hasselt

  • In Hasselt wordt een volledig nieuw H-net in gebruik genomen. Alle huidige buslijnen, met uitzondering van de Centrumpendel en Boulevardpendel, worden opgeheven. Hiervoor in de plaats komen de buslijnen in onderstaande tabel. Elke buslijn rijdt in één richting en krijgt een tegenpool die dezelfde route in de andere richting, zodat reizigers altijd via de snelste weg bij hun halte komen.
  • Overstappen tussen de stadsbussen kan bij station Hasselt, waar zoveel mogelijk aansluitingen worden geboden. Ook op de treinen wordt aangesloten. Echter wordt de overstaptijd verruimd en moet soms wat langer gewacht worden.
  • Op praktisch alle lijnen wordt elk half uur gereden, met extra ritten tijdens de spitsuren. Ook de avondlijn blijft ongewijzigd 1x per uur rijden.
  • Enkele verbindingen die nu nog worden geboden, rijden vanaf 30 oktober niet meer. Daarentegen ontstaan wel nieuwe verbindingen met de stadsbussen en deze gaan ook rijden op plaatsen die nu nog niet (goed) worden ontsloten.
Lijn Route
H01 Hasselt Station - Stevoort - Kermt - Hasselt Station
H10 Hasselt Station - Kermt - Stevoort - Hasselt Station
H12 Hasselt Station - Spalbeek - Kermt - Stokrooie - Hasselt Station
H21 Hasselt Station - Stokrooie - Kermt - Spalbeek - Hasselt Station
H13 Hasselt Station - Kuringen - Kiewit - Hasselt Station
H31 Hasselt Station - Kiewit - Kuringen - Hasselt Station
H14 Hasselt Station - Kiewit - Godsheide - Hasselt Station
H41 Hasselt Station - Godsheide - Kiewit - Hasselt Station
H15 Hasselt Station - Godsheide - Sint-Katarina - Hasselt Station
H51 Hasselt Station - Sint-Katarina - Godsheide - Hasselt Station
H16 Hasselt Station - Rapertingen - Hasselt Station
H61 Hasselt Station - Rapertingen - Hasselt Station
H17 Hasselt Station - Rapertingen - Alken - Sint-Lambrechts-Herk - Hasselt Station
H71 Hasselt Station - Sint-Lambrechts-Herk - Alken - Rapertingen - Hasselt Station
H18 Hasselt Station - Sint-Lambrechts-Herk - Alken Terkoest - Stevoort - Kuringen - Hasselt Station
H81 Hasselt Station - Kuringen - Stevoort - Alken Terkoest - Sint-Lambrechts-Herk - Hasselt Station
H19 Hasselt Station - Runkst - Kuringen - Hasselt Station
H91 Hasselt Station - Kuringen - Runkst - Hasselt Station
H11 Hasselt Station - Alverberg - Hasselt Station
AL Hasselt Station - Centrum

Overige wijzigingen

De rit van 07:10 uit Genk vertrekt voortaan één minuut vroeger om 07:09.

Op schooldagen, behalve woensdag, wordt een extra rit binnen Hasselt gereden tussen het station en de Handelsschool. 's Ochtends vertrekt deze rit om 07:51 van het station en 's middags om 16:31 bij de Handelsschool.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen en worden alvast afgestemd op de treintijden die aankomende december eveneens wijzigen.

Als gevolg van werkzaamheden in de August Cuppensstraat in Beringen wordt de routevariant via Tervant beperkt tot het traject Diest - Tervant. De haltes Kruisbaan in Paal, Hoevestraat in Koersel, Voortstraat en Blijkstraat in Beringen worden niet meer bediend.

Enkele haltenamen krijgen een nieuwe naam die beter aansluit bij de locatie waar ze liggen. De ritten van 16:10 en 16:47 op schooldagen, behalve woensdag, vanuit Overpelt vertrekken voortaan 15 minuten eerder om 15:55 en 16:32.

De halte Post in Eisden wordt hernoemd naar Pauwengraaf. Tussen Meeswijk en Leut is de route aangepast en wordt dientengevolge de halte Kliniek niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen, zodat de aansluiting in Bilzen vaker gehaald kan worden.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De ritten die om 11:59 en 12:08 uit Kinrooi vertrekken, rijden in Maaseik niet meer via de Bosmolenlaan, maar via de Plantage.

De rit van 07:54 uit Meeuwen rijdt in Bree verder naar de Millenstraat. Op woensdagmiddag (v. 12:06) of de middagspits (v. 15:41) zal één rit bij de halte Millenstraat vertrekken.

In Grote Broger wordt een nieuwe halte Laarheide toegevoegd en in Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bevrijdingsplein toegevoegd. De rit van 17:14 uit Peer rijdt niet meer, als alternatief kan gebruik worden gemaakt van de rit van 17:10. Op schooldagen, behalve woensdag, vertrekt de rit van 15:50 uit Bree voortaan al om 15:30 uit Hechtel en rijdt via Wijchmaal en Peer naar Bree toe.

Op schooldagen wordt een nieuwe rit van Bree naar Kinrooi toegevoegd om 15:52. De marktrit van 08:37 zal tijdens schoolvakanties 5 minuten vroeger vertrekken uit Molenbeersel om 08:32.

In Kessenich rijdt deze lijn voortaan altijd via het dorp en stopt op alle tussengelegen haltes. De ritten vanuit Kessenich stoppen echter niet meer bij de haltes Plantage en Stationsstraat in Maaseik, als alternatief is er de halte Bospoort.

Tijdens schoolvakanties rijdt de rit van 16:30 uit Herentals niet meer. De ritten van 16:31 en 19:04 uit Herentals vertrekken voortaan 1 en 15 minuten vroeger om 16:30 en 18:49. Tijdens schoolvakanties zullen de ritten van 18:03 en 19:05 15 minuten later vertrekken uit Herentals om 18:18 en 19:20. De rit van 17:42 vanaf Thomas More rijdt niet meer.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. In Balen en Leopoldsburg vervallen de haltes Steenweg op Leopoldsburg II, Steenweg op Leopoldsburg I en Antwerpsesteenweg II, nadat de weg heringericht is. In Mol wordt een nieuwe halte Kleinendijk toegevoegd. De halte Sint-Dymphna in Geel wordt hernoemd naar Sint-Dymphnaplein. Op schooldagen vertrekt de rit van 06:32 uit Leopoldsburg 18 minuten vroeger om 06:14. Tijdens schoolvakanties rijdt de rit van 17:18 uit Mol en de rit van 16:30 uit Leopoldsburg niet meer.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De rit van 20:59 ten behoeve van de Campus in Maaseik rijdt niet meer.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. In Tessenderlo is de route gewijzigd. In Mol wordt een nieuwe halte Kleinendijk toegevoegd, maar de halte Waterstraat in Kwaadmechelen wordt niet meer bediend. In Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bevrijdingsplein toegevoegd.

In Tessenderlo wordt de route voor beide takken gewijzigd. De rit van 16:21 van Tessenderlo Kerk vertrekt voortaan 4 minuten later om 16:25. De ritten die aan Tessenderlo Campus vertrekken, vertrekken voortaan op dezelfde vertrektijd bij de Broederschool.

In Zussen rijdt deze lijn altijd via de Hennestraat en Burchtstraat en stopt bij alle tussengelegen haltes. De halte Visesteenweg wordt niet meer bediend, als alternatief is er de halte Weg naar Zussen. De halte Tramstraat in Riemst wordt ook niet meer bediend, daarvoor is als alternatief de halte Klein Lafeltstraat.

Op schooldagen vertrekt de rit van 16:53 uit Hasselt voortaan 7 minuten later om 17:00.

De rit van 15:49 vanuit Geel rijdt niet meer.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. Enkele ritten die specifiek voor de Europese School in Mol rijden, gaan voortaan altijd rijden, ook wanneer geen les wordt gereden. De ritten die om 12:03 en 15:37 uit Tessenderlo vertrekken bij de Campus Russelberg, vertrekken voortaan om 12:06 en 15:40 bij de Kerk. De halte Campus Russelberg wordt niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

Op schooldagen vertrekt de rit van 07:47 uit Jeuk voortaan twee minuten vroeger om 07:45.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend. De rit van 07:11 uit Wellen vertrekt voortaan 15 minuten later om 07:26.

De rit van 06:45 uit Hasselt vertrekt voortaan 5 minuten eerder om 06:40 en de rit van 06:22 uit Beringen vertrekt voortaan 10 minuten eerder om 06:12. De halte Rode Kruisstraat in Heusden wordt hernoemd naar Waterleidingstraat.

De halte Rode Kruisstraat in Heusden wordt hernoemd naar Waterleidingstraat. De ritten van 07:15 en 07:22 uit Hasselt vertrekken voortaan 10 minuten en 7 minuten eerder om 07:05 en 07:15.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

Enkele haltes krijgen een nieuwe naam. Tijdens schoolvakanties vertrekt de rit van 07:31 uit Herk-de-Stad voortaan al uit Duras.

De rit van 13:07 uit Tessenderlo op woensdag rijdt niet meer.

De halte College in Peer wordt hernoemd naar Scholencampus. De rit van 16:45 uit Neerpelt vertrekt voortaan 3 minuten later om 16:48.

De halte Rode Kruisstraat in Heusden wordt hernoemd naar Waterleidingstraat. De halte John Cuppensplein in Houthalen wordt niet meer bediend.

In Rijkhoven wordt een nieuwe halte Cuvelierstraat toegevoegd.

Vanaf Zonhoven wordt niet meer via de Bokrijkseweg gereden, maar via de Zavelvennestraat en bedient hier enkele haltes van de vroegere lijn H2. De rit van 17:08 op schooldagen vertrekt voortaan 2 minuten later om 17:10.

Enkele haltes krijgen een nieuwe naam. Van diverse ritten wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

De rit van 15:17 vanaf het TIO in Tongeren vertrekt voortaan 17 minuten later om 15:34. De halte Tramstraat in Riemst wordt niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De halte Tramstraat in Riemst wordt niet meer bediend, de vervangende halte is Klein Lafeltstraat. De halte Nieuwe Wijk in Nerem krijgt de nieuwe naam Kleinblookstraat.

Enkele haltes krijgen een nieuwe haltenaam. De rit van 17:01 op schooldagen uit Maaseik vertrekt voortaan 2 minuten later om 17:03.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend. De routevariant via Kerkom wordt voortaan altijd in dezelfde richting bediend. De rit van 07:07 vertrekt voortaan één minuut vroeger om 07:06 en de rit van van 10:22 vertrekt voortaan 7 minuten eerder om 10:15.

Enkele haltes krijgen een nieuwe haltenaam, maar andere haltes worden niet meer bediend. De ritten via Maasmechelen gaan stoppen bij een nieuwe halte Patro. De rit van 06:42 uit Lanaken vertrekt voortaan 3 minuten vroeger om 06:39, voor een betere aansluiting op lijn 9 naar Kiewit Bewel en de rit van 15:25 uit Hasselt vertrekt voortaan 5 minuten vroeger om 15:20.

Tijdens schoolvakanties vertrekt de marktrit van 12:44 voortaan 13 minuten vroeger om 12:31.

Enkele haltes krijgen een nieuwe haltenaam. De ritten van 07:05, 12:30 en 15:43 met vertrekt vanaf Pol Kip in Peer, vertrekken voortaan om 07:00, 12:30 en 15:45 aan de halte Scholencampus. De rit van 07:34 uit Holheide vertrekt voortaan 2 minuten vroeger om 07:32 en rijdt in Peer verder naar de Campus. Op schooldagen vertrekt de rit van 06:12 uit Hamont voortaan 12 minuten vroeger om 06:00, de rit van 07:32 uit Hasselt vertrekt voortaan 5 minuten eerder om 07:18 en de rit van 15:43 uit Peer rijdt voortaan door naar Kaulille om een missende verbinding tot stand te brengen.

Enkele haltes krijgen een nieuwe haltenaam.

Enkele haltes krijgen een nieuwe haltenaam. De rit van 12:41 uit Hasselt op vrijdag rijdt niet meer, als alternatief rijdt om 12:51 de volgende rit.

In Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bedrijvingsplein toegevoegd.

De ritten via Maasmechelen gaan stoppen bij een nieuwe halte Patro. In Eisden wordt de halte Sparrenstraat aan de route toegevoegd en de halte Post wordt hernoemd naar Pauwengraaf. In Hees wordt de halte Kiezelweg toegevoegd, maar alleen tijdens schoolvakanties. Op schooldagen rijdt deze lijn tussen Veldwezelt en Vroenhoven altijd via de Smisstraat en Sint-Michielsstraat, zodat het voor scholieren veiliger wordt. De halte Tramstraat in Riemst wordt niet meer bediend, als alternatief is er de halte Klein Lafeltstraat.

De halte Tramstraat in Riemst wordt niet meer bediend, als alternatief is er de halte Klein Lafeltstraat. De rit van 06:35 op schooldagen uit Tongeren vertrekt voortaan 2 minuten vroeger om 06:33.

De halte Post wordt hernoemd naar Pauwengraaf.

De halte Post wordt hernoemd naar Pauwengraaf. In Lanklaar wordt een nieuwe halte Siemenslaan toegevoegd.

Tussen Meeswijk en Leut is de route gewijzigd en dientengevolge wordt de halte Kliniek niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

De halte Sint-Dymphna in Geel wordt hernoemd naar Sint-Dymphnaplein en in Mol wordt een nieuwe halte Kleinendijk geplaatst. De rit van 08:45 uit Lommel rijdt niet meer, als alternatief rijdt de volgende rit om 09:03. De rit van 16:45 vanaf Lommel Provil vertrekt voortaan 5 minuten vroeger om 16:40.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. In Tessenderlo wordt de route gewijzigd.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De halte Rode Kruisstraat in Heusden wordt hernoemd naar Waterleidingstraat.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De haltes Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

In Mol wordt de halte Kleinendijk toegevoegd en in Beringen rijdt deze lijn niet meer via de Grote Ring, maar via de Koolmijnlaan.

De halte Sellekensstraat in Leuven wordt hernoemd naar KBC. De halte Klaverblad in Lummen wordt verplaatst vanwege werkzaamheden, hij ligt voortaan na de afrit van de snelweg.

In Beringen is de route gewijzigd. De halte Bogaersveld blijft bestaan.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

De halte Sint-Dymphna in Geel wordt hernoemd naar Sint-Dymphnaplein.

In Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bevrijdingsplein toegevoegd. De halte Waterstraat in Kwaadmechelen wordt niet meer bediend. Op schooldagen rijdt om 15:40 een nieuwe rit van Geel naar Leopoldsburg, de rit van 15:09 rijdt echter niet meer. De rit van 16:33 uit Tessenderlo rijdt eveneens niet meer.

De ritten van 15:53 en 16:45 vanaf de Provil vertrekken voortaan 8 en 5 minuten vroeger om 15:45 en 16:40.

De vertrek- en aansluitingen in Landen zijn gewijzigd, zodat de aansluitingen op de treinen behouden blijven.

De halte College in Peer wordt hernoemd naar Scholencampus.

De '/' in het lijnnummer 41/2 verdwijnt en het lijnnummer wordt 412. De lijn gaat grotendeels in een lusroute rijden; vanuit Waremme via Berloz, Corswarem, Jeuk en Vorsen. De frequenties blijven praktisch gelijk en in Jeuk wordt een nieuwe halte School toegevoegd.

De volgende haltes worden niet meer bediend: Lindenstraat (Engsbergen), Hooiman (Schoot), Jagersberg en Ponderosa (Tessenderlo)

In Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bevrijdingsplein toegevoegd en in Koersel wordt een nieuwe halte Pura Vida toegevoegd.

In Leopoldsburg wordt een nieuwe halte Bevrijdingsplein toegevoegd en in Koersel wordt een nieuwe halte Pura Vida toegevoegd.

De halte Kliniek in Leut wordt niet meer bediend. De halte Post in Eisden krijgt de nieuwe naam Pauwengraaf.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

In Mol wordt een nieuwe halte Kleinendijk geplaatst. De haltes Industrieweg en Maloukerk in Balen worden niet meer bediend.

In Mol wordt een nieuwe halte Kleinendijk geplaatst.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De halte Nieuwe Wijk in Nerem wordt hernoemd naar Kleinblookstraat.

De halte Rustoord De Visserij in Lutselus wordt hernoemd naar De Hertenweide en de halte O.L. Vrouwstraat in Diepenbeek wordt hernoemd naar De Visserij. De halte Visserijstraat in Lutselus wordt niet meer bediend.

In Neerpelt wordt een nieuwe halte De Wulp geplaatst.

In Bree worden enkele haltes niet meer bediend, maar worden andere haltes juist aangedaan. Ook krijgen enkele haltes een nieuwe naam.

De halte College wordt hernoemd naar Scholencampus.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

Vanwege de schooldrukte rijden de ritten van 07:15 uit Bokrijk en 08:08 uit Gelieren niet meer via de Waterstraat en Hoogveldstraat.

In Zutendaal wordt de halte Halmstraat het nieuwe eindpunt. Op zaterdag verschuiven de vertrek- en aankomsttijden in beide richtingen 30 minuten.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De halte Stationsstraat in Sint-Truiden wordt niet meer bediend.

De halte Nieuwe Wijk in Nerem wordt hernoemd naar Kleinblookstraat. De rit van 07:38 uit Diets-Heur vertrekt voortaan 6 minuten eerder om 06:32.