Stichting OV in Nederland is een feit! Lees meer

Dienstregeling concessie stads- en streekvervoer Almere 2015

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hieronder staat een overzicht van wijzigingen in de Concessie stads- en streekvervoer Almere gedurende de dienstregeling van 2015.

Buslijnen die niet genoemd worden, hebben geen noemenswaardige wijzigingen.

Wijzigingen per 14 december 2014

MAXX stadslijnen

Lijn 1 wordt ingekort tot Station Buiten - Almere Haven. De frequentie gaat flink omhoog: tijdens de spitsuren wordt voortaan twaalf keer per uur gereden, in de daluren en op zaterdag wordt tien keer per uur gereden.

Vanwege tegenvallende reizigersaantallen zullen de ritten na 21:00 uur geschrapt worden. Alternatieven zijn de lijnen 1, 4 en 322.

Deze lijn wordt opgeheven en met lijn 1 samengevoegd tot een nieuwe, frequent rijdende lijn 1.

De frequentie tussen Noorderplassen en Station Centrum gaat tijdens de middagspits omhoog van vier naar zes keer per uur. Wel blijft de 7,5 minutendienst gehandhaafd, waardoor er op het eerdergenoemde traject na drie ritten in een 7,5 minutenpatroon een gat van 15 minuten ontstaat.

Deze lijn is de nieuwe lijn tussen Stripheldenbuurt en Station Buiten en vervangt op dit traject lijn 1. Lijn 11 zal met dezelfde frequenties gaan rijden als lijn 1 dat deed in de dienstregeling van 2014.

Overige stadslijnen

De eerste drie ochtendritten naar Almere Poort starten op Molenbuurt Noord en rijden via de Bouwmeesterbuurt en de Waterwijk naar Station Centrum en verder naar Muziekwijk en Poort.

Streeklijnen

De halte Bouwmeesterbuurt Oost wordt toegevoegd aan deze lijn.

De rijrichting in Almere Haven wordt omgedraaid (via De Gouwen in plaats van via De Marken), zodat er onderscheid ontstaat tussen rijrichting van de stadsdienst (lijn 1) en de streekdienst (lijnen 151, 327 en 328). Daarnaast zal er tijdens de spitsuren via Almere Poort worden gereden, waarbij ook gestopt zal worden bij de haltes Hoge Kant, Midden Kant, Europakwartier Oost, Topsporthal en Station Poort.

Vanwege de opheffing van lijn 215 van Amstelland-Meerlanden krijgt lijn 153, die in Almere grotendeels dezelfde route volgt als lijn 215, extra ritten. Hierdoor ontstaat tijdens de middagspits ook deels een tien minutendienst.

Deze lijn krijgt er één rit bij in de ochtendspits.

Tijdens de daluren en na 17:00 uur zal het traject Blaricum - Hilversum komen te vervallen, vanwege tegenvallende reizigersaantallen. Alternatief is lijn 320 van de Gooi- en Vechtstreek.

Randstadnet

De halte Muiden, Maxisweg komt te vervallen voor deze lijn.

Vanwege tegenvallende reizigersaantallen zullen de ritten na 21:00 uur geschrapt worden. Alternatieven zijn de lijnen 320, 322 en 328. Verder komt de halte Muiden, Maxisweg te vervallen voor deze lijn.

Nachtlijnen

In de nacht van zaterdag op zondag zullen de ritten voortaan vijf minuten later vertrekken.

Alle ritten vertrekken voortaan vijf minuten later.

In de nacht van zaterdag op zondag zullen de ritten voortaan vijf minuten later vertrekken. Verder wordt voortaan ook via de halte Noorderplassen Noord gereden.

De eerste twee ritten vertrekken voortaan vijf minuten later.

Wijzigingen per 16 augustus 2015

MAXX stadslijnen

Deze lijn wordt verlengd naar station Almere Oostvaarders. De helft van het aantal ritten van maandag t/m zaterdag overdag krijgt het lijnnummer 3 en rijdt de ronde in Almere Haven in de andere richting. In de middagspits zullen de lijnen 1 en 3 gezamenlijk iedere zes minuten gaan rijden.

Deze nieuwe lijn neemt van maandag t/m zaterdag overdag de helft van het aantal ritten van lijn 1 over. Lijn 3 rijdt in Almere Haven de ronde in de andere richting.

Deze lijn wordt verlengd naar de Stripheldenbuurt. Tijdens de daluren en op zaterdag rijdt 1 op de 2 ritten vanaf/naar de Stripheldenbuurt.

In de middagspits zal deze lijn naar De Vaart zes keer per uur gaan rijden.

Deze lijn komt te vervallen. Alternatieven zijn de lijnen 1, 3 en 5.

Streeklijnen

Deze lijn zal de ronde in Almere Haven voortaan in de andere richting gaan rijden.

Deze lijnen stoppen bij Amsterdam Bijlmer ArenA niet meer op het busstation, maar op de nabijgelegen halte Hoogoorddreef/Atlas. Verder stoppen deze twee lijnen voortaan ook weer bij de halte Foppingadreef.