Dienstregeling concessie Midden Overijssel 2012

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2013 van de bussen in de Concessie Midden Overijssel loopt van 11 december 2011 tot en met 9 december 2012. Er vinden nieuwe wijzigingen plaats, dit zullen de eerste grote wijzigingen zijn sinds het begin van deze nieuwe concessie welke vroeger de concessie's Noordoost Overijssel & Zwolle en Salland waren.

Stadsdienst Zwolle

Lijn 1: Stadshagen - Station - Oosterenk

 • ri. Stadshagen 
  In beide spitsen op de maandag t/m vrijdag zal deze lijn frequenter, 8 maal per uur, gaan rijden. Dit is het dubbele van het huidige 4 maal. Daarnaast zal deze lijn voortaan altijd de Burgemeester Roelenweg aan gaan doen. Op de zon- en feestdagen zal de eerste bus uit Stadshagen een uur eerder, namelijk om 8:11, vertrekken. Deze laatste wijziging is voortgekomen uit het Syntus-project "Reiziger aan het stuur".

Lijn 2: Holtenbroek - Station - Ittersumerbroek &
Lijn 4: Aa-landen - Station - Ittersumerbroek

 • ri. Ittersummerbroek 
  Deze lijnen zullen op zon- en feestdagen eerder op het station arriveren. Lijn 2 zal drie minuten eerder arriveren, lijn 4 één minuut.

Lijn 9: Station - Deltion Campus (ring)

 • Beide kanten 
  Op maandag t/m vrijdag zal de frequentie worden verlaagd van twaalf naar acht maal per uur, aangezien lijn 1 dan van vier naar acht maal per uur gaat in frequentie. Op deze manier blijft er elke 5 minuten een bus rijden en zal er op de piekmomenten versterking blijven rijden. Deze lijn zal niet meer via de Burgemeester Roelenweg-halte gaan rijden.

Busstation Zwolle

Alle stadslijnen:

 • Perronindeling 
  Op het stadsbusstation van Zwolle zal de perronindeling worden gewijzigd. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er een betere doorstroming van de bussen plaatsvindt en zal er minder vertrekvertraging zijn. Reizigers van de lijnen 2, 3 en 4 zullen rekening moeten houden met een gewijzigd vertrek- en aankomstperron.

Stadsdienst Deventer

Lijn 1: Station > Rivierenwijk > Blauwenoord > Graveland > Het Jeurlink > Ziekenhuis > Station

 • ri. De Vijfhoek (tussen Blauwenoord & Ziekenhuis) 
  Op maandag t/m vrijdag zal de eerste rit van lijn 1 vanuit De Vijfhoek vier minuten eerder vertrkken. Op deze manier zal de bus aansluiten op de InterCity's naar o.a. Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht & Rotterdam van 7.03 uur. Deze laatste wijziging is voortgekomen uit het Syntus-project "Reiziger aan het stuur".

Lijn 8: Station - Brink

 • in het centrum 
  Deze lijn zal een uitgebreidere route gaan rijden door het centrum. Er zal daar worden gereden in een ringlijn om het centrum met een frequentie van drie maal per uur op maandag t/m vrijdag. Op de zaterdagen en koopzondagen zal de frequentie 2 maal per uur zijn.

Streekdienst

Lijn 164: Lemelerveld Brugstraat - Heino Van der Capellenweg

 • ri. Lemelerveld 
  De eerste rit zal voortaan een kwartier laten vertrekken, namelijk om 8:30 uur.