Dienstregeling concessie Haaglanden Streek 2015

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2015 voor de concessie Haaglanden Streek loopt van 15 februari 2015 t/m 12 december 2015.

Vanwege de ingebruikname van het nieuwe station in Delft, samen met de nieuwe tramhaltes en het nieuwe busstation en langdurige werkzaamheden aan de route van lijn 45 is de ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling verschoven van 14 december 2014 naar 15 februari 2015.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Delft
60 Tanthof - Voorhof - Station - Centrum - Bomenwijk - Indische Buurt - Ypenburg - De Bras - Nootdorp
61 Kuyperwijk - Voordijkshoorn - Hof van Delft - Westerkwartier - Station - Centrum - Heilige Land - IKEA
62 Station - Westerkwartier - Buitenhof - Tanthof - Station Zuid - Voorhof
64 Tanthof - Voorhof - Station - Centrum - De Poort - IKEA (- Delftse Hout)
69 Station - Technische Universiteit - Technopolis
Stadsdienst Zoetermeer
70 Centrum West - 't Lange Land Ziekenhuis - Seghwaert - Noordhove
71 Centrum West → Meerzicht → Station → Rokkeveen → Station Oost → 't Oude Dorp → Centrum → Centrum West
72 Centrum West → Centrum → Oude Dorp → Station Oost → Rokkeveen → Station → Meerzicht → Centrum West
74 Centrum West - Meerzicht - Station - Station Oost - Lansinghage Spitsbus
Streekdienst
30 Naaldwijk - Honselersdijk - Kwintsheul - Wateringen - Rijswijk - Ypenburg - Leidschenveen - Zoetermeer
31 Naaldwijk - Heenweg - 's-Gravenzande - Monster - Den Haag
32 Naaldwijk - Westerlee - De Lier - Den Hoorn - Delft
33 Naaldwijk - Maasdijk - Maassluis
34 Naaldwijk - Monster Spitsbus
35 Den Haag - Poeldijk - Monster - 's-Gravenzande - Hoek van Holland
36 Den Haag - Poeldijk - Honselersdijk - Naaldwijk - Maasland - Schiedam
37 Den Haag - Wateringen - Delft - Delfgauw
38 Maasland - Schipluiden - Den Hoorn - Delft
43 Den Haag - Wassenaar - Leiden
44 Den Haag - Wassenaar
45 Den Haag - Voorburg - Leidschendam - Voorschoten - Leiden
46 Den Haag - Voorburg - Leidschendam - Voorschoten
50 Den Haag (Grote Markt - Haagse Markt - Moerweg) - Rijswijk - Zoetermeer Centrum West
51 Den Haag Grote Markt - Rijswijk - Delft
52 Rijswijk - Zoetermeer Station Spitsbus
55 Delft - Delfgauw - Pijnacker - Zoetermeer
421 Den Haag - Madestein
Zomerlijn
444 Den Haag - Wassenaar
Buurtbus
484 Pijnacker - Delfgauw - Oude Leede - Pijnacker - Nootdorp - Pijnacker
Veilinglijnen Flora Holland
424 Rotterdam → Schiedam → Vlaardingen → Honselersdijk Alleen in de ochtendspits richting de veiling. Voor de terugreis kan men gebruikmaken van het reguliere openbaar vervoer.
425 Vlaardingen → Honselersdijk
426 Maasland → Maassluis → Honselersdijk
427 Den Haag / Rijswijk -> Honselersdijk
429 Spijkenisse → Hoogvliet → Vlaardingen → Honselersdijk
431 Rotterdam → Honselersdijk

Wijzigingen per 15 februari 2015

De telcijfers over de afgelopen jaren tonen aan dat het loont te investeren in sterke verbindende lijnen met groeipotentie en kritisch te kijken naar het aanbod op zwakke lijnen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de sociale functie van het openbaar vervoer.

Sommige lijnen in Delft veranderen van route omdat er op deze dag wordt het nieuwe Station Delft in gebruik genomen wordt, samen met het nieuwe busstation.

De naam van het busstation in Naaldwijk wijzigt van Naaldwijk Verdilaan in Naaldwijk Busstation.

Daarnaast wordt voor de overzichtelijkheid een aantal lijnnummers gewijzigd, waardoor er een bundeling per stad/regio wordt gerealiseerd met lijnnummers uit de 30-, 40-, 50-, 60- en 70-serie.

Stadsdienst Delft

Stadsdienst Zoetermeer

Streeklijnen

 • Lijn 30 (Naaldwijk - Zoetermeer): De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 31 (Den Haag - Naaldwijk): Het overstappunt in 's-Gravenzande wordt verplaatst van De Brug naar de Naaldwijkseweg. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 32 (Delft - Naaldwijk): Op weekdagen buiten vakantieperioden worden twee ritten toegevoegd; één om 06:27 vanuit Delft en één om 07:01 vanuit Naaldwijk. De kwartierdienst begint hierdoor 's ochtends al een half uur eerder. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 35 (Den Haag - Hoek van Holland): Op zaterdag wordt de frequentie teruggebracht naar 1x/uur. Het overstappunt in 's-Gravenzande wordt verplaatst van De Brug naar de Naaldwijkseweg. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 36 (Den Haag - Schiedam): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 86. De ritten van 06:31 en 07:01 uit Naaldwijk beginnen voortaan in Maasland en de ritten die om 18:29 en 18:59 in Naaldwijk eindigen rijden verder naar Maasland, hierdoor wordt er op het traject Naaldwijk - Maasland langer een 15-minutendienst aangeboden. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 37 (Den Haag - Delfgauw): In beide richtingen wordt één extra vroege rit toegevoegd. In de Harnaschpolder wordt een nieuwe halte Heernesse geplaatst tussen de huidige haltes Gantel en Harnaschdreef. De vertrektijden worden ongeveer 15 minuten verschoven.
 • Lijn 38 (Maasland - Delft): De vertrektijden wijzigen, zodat bij het Viaduct van maandag t/m zaterdag aansluiting gegeven wordt op lijn 126 naar Maassluis.
 • Lijn 43 (Den Haag - Leiden): De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 44 (Den Haag - Wassenaar): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 91. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 45 (Den Haag - Leiden): Alle ritten die nu vanuit Den Haag eindigen bij de GGZ Haagstreek gaan verder rijden naar Leiden. Door werkzaamheden op de Voorburgseweg in Leidschendam rijden de bussen richting Leiden de normale route, maar rijden ze richting Den Haag een omleiding via de Burg. Banninglaan, Noordsingel, Pr. Bernhardlaan en Rodelaan.
 • Lijn 46 (Den Haag - Voorschoten): De ritten in het weekeinde na 20:00 uur vervallen. Een goed alternatief is lijn 45. De vertrektijden verschuiven ongeveer 10 minuten. Door werkzaamheden op de Voorburgseweg in Leidschendam rijden de bussen richting Leiden de normale route, maar rijden ze richting Den Haag een omleiding via de Burg. Banninglaan, Noordsingel, Pr. Bernhardlaan en Rodelaan.
 • Lijn 50 (Den Haag - Zoetermeer): Lijn 50 neemt de korte ritten van lijn 130 tussen Den Haag en Rijswijk over, zo ontstaat er een route Den Haag - Rijswijk - Zoetermeer. Op het traject Rijswijk - Zoetermeer wordt de dienstregeling in de ochtendspits aangevuld tot een 15-minutendienst in de richting Rijswijk en in de middagspits tot een 15-minutendienst in de richting Zoetermeer. Tijdens vakantieperioden verandert er niks en rijdt deze lijn alleen in de spitsuren tussen Rijswijk en Zoetermeer.
 • Lijn 51 (Den Haag - Delft): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 130. In de avonduren worden extra ritten tot 22:00 uur toegevoegd.
 • Lijn 52 (Zoetermeer - Rijswijk): De vertrektijden verschuiven ongeveer 10 à 20 minuten. In de vakantieperioden blijven de huidige vertrektijden gehandhaafd.
 • Lijn 55 (Delft - Zoetermeer): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 121. De vertrektijden worden lichtjes verschoven.
 • Lijn 421 (Den Haag - Madestein): De middagrit vanaf de Haeghe Flor vertrekt ongeveer 10 minuten eerder.
 • Lijn 444 (Den Haag - Wassenaar): Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 491. In het hoogseizoen vervalt de rit van 12:18 uit Den Haag en 12:47 vanuit Wassenaar.

Wijzigingen per 23 maart 2015

 • Lijn 31 (Den Haag - Naaldwijk): In Naaldwijk gaat deze lijn vanaf de Verdilaan via de route van lijn 33 naar de Zuidweg rijden. De halte Perzikstraat/Rozenhof komt te vervallen.
 • Lijn 33 (Naaldwijk - Maassluis): Tussen Westerlee en Naaldwijk gaat deze lijn via de N213 rijden. In Naaldwijk vervallen de haltes Galgeweg, Monnikenlaan, Westerlee en Sint-Jorispad. Binnen Naaldwijk wordt de vervallen route via de Lage Woerd overgenomen door lijn 31. Vanwege werkzaamheden aan de N213 wordt nog niet met de definitieve dienstregeling gereden.

Wijziging per 18 april 2015

 • Lijn 33 (Naaldwijk - Maassluis): De werkzaamheden aan de N213 en Twee Pleinenweg zijn zo goed als afgerond, de bussen vertrekken voortaan later uit Maassluis en komen hier eerder aan.

Wijziging per 17 augustus 2015

 • Lijn 45 (Den Haag - Leiden): De werkzaamheden in Leidschendam zijn voltooid, hierdoor gaan de bussen richting Den Haag weer de normale route rijden.
 • Lijn 46 (Den Haag - Voorschoten): De werkzaamheden in Leidschendam zijn voltooid, hierdoor gaan de bussen richting Den Haag weer de normale route rijden.