Amstelveen Ouderkerkerlaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Sneldienst blauw.svg
Sneltramhalte Ouderkerkerlaan
Netwerk Amsterdam
Plaats Amstelveen
Verkorting OKL
Lijn(en) geen

Ouderkerkerlaan is een halte aan metro/sneltramlijn 51. Het bestaat uit een eilandperron dat met een trap en een lift verbonden is met de gelijknamige weg.

Sinds 3 maart 2019 heeft lijn 51 een nieuwe route en rijdt deze na station Amsterdam Zuid niet meer naar Amstelveen, maar naar Isolatorweg. De trambaan tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk wordt omgebouwd tot een hoogwaardige trambaan, die in een later stadium zelfs wordt verlengd naar Uithoorn. Tijdens de ombouw worden de kruisingen bij Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan ongelijkvloers gemaakt waarbij de trambaan verdiept komt te liggen. De haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat worden samengevoegd tot een nieuwe halte en de haltes Amstelveen Centrum, Marne, Gondel en Spinnerij worden opgeheven vanwege de nabijheid van een andere halte voor de sneltram. Bovendien wordt er in de Legmeerpolder een opstelterrein voor de trams aangelegd.

De sneltramhaltes worden bediend door buslijn 55 en/of tramlijn 5. Tijdens enkele weekenden en doordeweekse dagen in de zomer reed ook deze tram niet en reed buslijn 45 ter vervanging. De gehele renovatie zal, exclusief de verlenging naar Uithoorn, naar verwachting circa twee jaar duren.

Historische dienstregeling

Bus

Halte.svg
Halte Ouderkerkerlaan
Plaats Amstelveen
Concessie(s) Amstelland-Meerlanden
Vervoerder(s) Connexxion
Flexnet
AML flex Nes aan de Amstel
Route
174 Amstelveen KLM Hoofdkantoor - Amstelveen Busstation - Amstelveen Middenhoven - Uithoorn Busstation - Uithoorn Meerwijk Streekbus Connexxion Gebied.svg
356 Haarlem - Badhoevedorp Oost - Schiphol Noord - Amstelveen - Ouderkerk aan de Amstel - Amsterdam Bijlmer ArenA Streekbus
Connexxion Gebied.svg