Lijn 64 Roermond Station - Heinsberg Busbahnhof

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 64 in Nederland en Duitsland
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
VDL Citea LLE-99
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 64
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur (tot 19:30)
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 64 rijdt op de Vlodropperweg in Posterholt.

Lijn 64 rijdt van Roermond via Melick, Sint Odiliënberg, Posterholt, Heinsberg Karken en Heinsberg Kempen naar Heinsberg Stadtmitte.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijdt één rit in Heinsberg door naar de halte Agentur für Arbeit. Deze rit rijdt ca. 5 minuten vroeger dan de andere ritten.
  • Tussen Roermond Station en Sint Odiliënberg Bernhardlaan wordt samen met lijn 61 en lijn 63/62 een 30/15/15-interval gereden. Lijn 61 rijdt binnen Roermond wel via een andere route. De route via de Bredeweg en in feite de gehele route tussen Roermond en Posterholt wordt met de lijnen 63/62 en 64 in een 45/15-interval bediend.
  • In de late avond en in het weekend kan tussen Roermond en Posterholt Vlodropperweg gereisd worden met lijn 62 of lijn 63 en tussen Posterholt Vlodropperweg, Heinsberg Karken Post en verdere bestemmingen in Duitsland met de MultiBus.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,01 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,67. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Geldigheid OV-chipkaart

  • Men reist binnen Nederland: Nederlandse tariefsysteem van toepassing.
    • Papieren kaartjes zijn vaak duurder dan het reizen met de OV-chipkaart.
  • Men reist grensoverschrijdend: Übergangstarif van toepassing.
  • Men reist binnen Duitsland: Duitse AVV-tariefsysteem van toepassing.
    • Voor grensoverschrijdende reizen of reizen binnen Duitsland betaalt men zowel met de OV-chipkaart als met een papieren kaartje dezelfde prijs.

Route

Halte
  Roermond, Station  
  Roermond, Laurentius Ziekenhuis  
  Roermond, Nassaustraat  
  Roermond, Koningin Regentesselaan  
  Roermond, Scheidingsweg  
  Roermond, Karel Doormanstraat  
  Roermond, Karel Doormanplein  
  Roermond, Dirksbergerweg  
  Melick, John F. Kennedysingel  
  Sint Odiliënberg, Bernhardlaan  
  Posterholt, Roermondseweg  
  Posterholt, Donckerstraat  
  Posterholt, Kerk  
  Posterholt, Centrum  
  Posterholt, Vlodropperweg  
  Grens Nederland - Duitsland  
  Heinsberg, Karken Grenze  
  Heinsberg, Karken Sonnenschein  
  Heinsberg, Karken Schmiede  
  Heinsberg, Karken Post  
  Heinsberg, Karken Krings  
  Heinsberg, Karken Scherrers  
  Heinsberg, Kempen Friedhof  
  Heinsberg, Kempen Kirche  
  Heinsberg, Kempen Hochfeld  
  Heinsberg, Kempen Eickener Weg  
  Heinsberg, Flutgraf  
  Heinsberg, Schwarzmanns  
  Heinsberg, Kolpingstraße  
   Heinsberg, Busbahnhof  
   Heinsberg, Agentur für Arbeit  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 verviel het trajectdeel van lijn 64 tussen de Designer Outlet en het station in Roermond.

Op 15 december 2019 vervielen in Posterholt de haltes Hoofdstraat en Grens. Tevens werd richting Roermond de halte Karken Krings in de route opgenomen.

Voormalige route in Posterholt
Halte
  Posterholt, Centrum  
  Posterholt, Hoofdstraat  
  Posterholt, Vlodropperweg  
  Posterholt, Grens  
  Grens Nederland - Duitsland  

Op 30 augustus 2020 werd de halte Karken Grenze officieel in de route opgenomen. In de praktijk werd hier mogelijk al vanaf begin juli 2020 gestopt. Dit was niet dezelfde halte als de eerder opgeheven halte Grens; de nieuwe halte lag ca. 900 meter verder.

Op 21 februari 2021 werd een kleine versobering doorgevoerd op zaterdag. Op zaterdagochtend kwamen de ritten voor 08:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de eerste rit werd opgeheven.

Op 12 december 2021 werden alle ritten op zaterdag opgeheven. Grensoverschrijdende reizigers konden net als op zondag vanaf Posterholt gebruikmaken van de MultiBus.