Essener Verkehrs-AG

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Regenmaker (overleg | bijdragen) op 6 aug 2020 om 10:21
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Essener Verkehrs-AG (EVAG) was tot 1 september 2017 de uitbater van het openbaar vervoer in de Duitse stad Essen. Het vervoer viel onder de verantwoordelijkheid van de VRR. De EVAG bezat een eigen stadtbahnnet en een tramnet, daarnaast voerde de EVAG bijna alle bussen in en om Essen uit.

Op bus- en tramlijnen naar andere steden werd vaak samengewerkt met andere vervoerders. Daarnaast werkte de EVAG met de MVG (Mülheim) en tot 31 december 2016 ook met de DVG (Duisburg) op hoger niveau samen door middel van de Via Vekehrsgesellschaft mbH. De EVAG bezat 49% (vanaf 31 december 2016 75%) van de aandelen in dit bedrijf.

De huisstijl van EVAG bestond uit geheel gele basis waarop de letters EVAG in het blauw geschreven zijn. Dit was vergelijkbaar met het logo van de EVAG.

Op 14 juli 2017 werd bekend dat de EVAG, MVG en de Via Vekehrsgesellschaft gingen fuseren tot de Ruhrbahn. Hiermee werd het bedrijf de één na grootste speler in de VRR. Op 1 september 2017 ging de fusie van kracht en verscheen de naam Ruhrbahn langzaamaan in het straatbeeld.