Veghel Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Busstation.svg
Busstation
Plaats Veghel
Concessie(s) Oost-Brabant
Vervoerder(s) Arriva
Vorm Eilandperron
Type Statisch

Het busstation in Veghel ligt aan de Rembrandtlaan op een steenworp van het centrum van de Noord-Brabantse stad Veghel. Het busstation wordt bediend door Arriva bussen van de concessies Oost-Brabant.

Het busstation bestaat uit een eilandperron waar alle reguliere streeklijnen stoppen. De Volans HOV-lijnen stoppen bij aparte haltes aan de Rembrandtlaan zelf.

Bij het busstation is een ruime fietsenstalling aanwezig.

Lijnen

Het voormalige busstation Veghel op het Bolkenplein op de laatste dag voor de ingebruikname van het nieuwe busstation aan de Rembrandtlaan. De oudere Arriva 8221 staat op de buffer terwijl zusje 8241 klaar staat als lijn 158 naar 's-Hertogenbosch. Daarachter staat de gloednieuwe 8916 als lijn 157 naar Oss.
Route
155 Veghel - Erp - Rijkerbeek - Boekel - Handel - Gemert Streekbus Bravo (Arriva) Gebied.svg
157 Oss - Heesch - Nistelrode - Uden - Mariaheide - Veghel - Sint-Oedenrode - Son - Eindhoven Streekbus Bravo (Arriva) Gebied.svg
158 's-Hertogenbosch - Rosmalen - Berlicum - Heeswijk-Dinther - Veghel Streekbus Bravo (Arriva) Gebied.svg
253 Boerdonk - Keldonk - Erp - Veghel Buurtbus Bravo (Arriva) Gebied.svg
305 Oss - Heesch - Nistelrode - Uden - Veghel - Eindhoven Streekbus
Bravo (Arriva) Gebied.svg
306 Uden - Veghel - Eerde - Wijbosch - Schijndel - Sint-Michielsgestel - 's-Hertogenbosch Streekbus
Bravo (Arriva) Gebied.svg
644 Boxtel - Schijndel - Wijbosch - Eerde - Veghel Schoolbus Bravo (Arriva) Gebied.svg

Historische dienstregeling

Geschiedenis

Voorheen was het busstation gelegen aan het Bolkenplein, in het centrum aan de Meierijstraat. Het busstation was minimaal vanaf 1977 in gebruik, maar was hoogstwaarschijnlijk al enkele tientallen jaren ouder. Op 14 december 2014 werd het nieuwe busstation aan de Rembrandtlaan geopend, enkele 100 meter van het Bolkenplein vandaan. Hiermee wilde de provincie onder andere de doorstroming van de HOV-lijnen verbeteren zonder de centrale stop te laten vervallen. Op de dag van de verhuizing sloot ook de vervoerswinkel welke lang aan het Bolkenplein was gevestigd.