Overleg:Tijdhalte

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dat je bij een halte je tijd niet kunt afwachten maakt niet dat gepubliceerde haltes geen tijdhaltes zijn. Je andere aanpassing klopt trouwens niet met het niet kunnen afwachten van de tijd ;-) --Reiziger ddrs 16 nov 2009 21:44 (CET)

Hoe zit dat trouwens met bushaltes die aan een drukke doorgaande weg grenzen, maar niet over een busbaan of parkeerhaven beschikken? Ik zag laatst de bus voor m'n neus voorbij rijden, 4 minuten te vroeg maar wél een tijdhalte. Zou die bus daar dan volgens de regels 4 minuten gestaan moeten hebben, terwijl het verkeer erachter wordt opgehouden? Groet, Tom 16 nov 2009 21:50 (CET)
Ik zit even te Googlen, maar kom nergens een definitie van tijdhalte tegen. Wel zie ik dat Veolia de haltes die gepubliceerd worden tijdhaltes noemt, maar verder zie ik veel definities in de trant van dat er op tijdhaltes niet te vroeg vertrokken/doorgereden mag worden. Kortom: ik zou graag een bron zien van jouw definitie. Volgens mij is mijn beschrijving namelijk de juiste. Wubbo 16 nov 2009 21:53 (CET)

Geen idee of daar eigenlijk een officiële regel voor is. In ieder geval hoeft een bus er niet altijd te stoppen, dat moet alleen bij een "vaste halte" (weer wat anders, tegenwoordig erg zeldzaam trouwens). Maar het is uiteraard vooral de verantwoordelijkheid van de chauffeur dat 'ie er niet met -4 aankomt, dat valt naar mijn mening niet meer onder het bij benadering zijn van de tijden. Hier bij mij in de wijk is ook zo'n halte (net na een kruispunt en met vluchtheuvel ernaast zodat je de bus niet voorbij kunt), maar wordt in de praktijk één halte eerder de tijd afgewacht omdat daar wel een haltekom aanwezig is. (en ik reageer hier dus nog op Tom) --Reiziger ddrs 16 nov 2009 21:56 (CET)

Dan hebben we het inderdaad over andere dingen. In mijn ogen is een tijdhalte de "vaste halte" zoals jij die beschrijft, waarmee ik in de buurt kom van Wubbo's definitie/opmerking. Overigens baseer ik mij daarbij op de gegevens van Veolia zoals die op haar site is te vinden. Tom 16 nov 2009 22:00 (CET)

@Wubbo: volgens mij zijn onze definities in principe gewoon hetzelfde, de mijne is in ieder geval zoals het mij ooit eens uitgelegd is. Hier in Dordt komen de tijdhaltes die in de dienstregeling staan in ieder geval overeen met de haltes die in het dienstenboek van de chauffeurs staan, ook wanneer dit haltes zijn waar je het verkeer in de weg staat.

@Tom: een tijdhalte is geen vaste halte: als de bus op tijd is kan 'ie er gewoon doorrijden als er niemand in wil stappen. --Reiziger ddrs 16 nov 2009 22:07 (CET)

Als onze definities hetzelfde zijn, waarom is mijn bewerking dan teruggedraaid? Wubbo 16 nov 2009 22:10 (CET)

Omdat in jouw bewerking de link naar de busboekjes en lijnfolders ontbreekt. De link vanuit die pagina's naar de term tijdhalte was namelijk de enige reden om hier een pagina over te maken. --Reiziger ddrs 16 nov 2009 22:15 (CET)

Dat vind ik geen heel sterk argument. Ik heb de definitie nu aangepast, zodat er wel een verwijzing naar de lijnfolders etc in staat, maar ook vermeld is dat de in de folder vermelde haltes niet allemaal tijdhaltes zijn. Volgens mij sluit hij zo beter aan bij de werkelijkheid. Ook de definitie in de tekst over busboekjes en lijnfolders aangepast. Wubbo 16 nov 2009 22:23 (CET)

Zoals je het nu omschrijft kan ik me er volledig in vinden, 'tis een stuk duidelijker en meer in overeenstemming met de juiste definitie als in je vorige versie. Ter ondersteuning vond ik nog een document van het BRU waaruit het volgende citaat afkomstig is:

"Tijdhalte: Dit is een halte waarbij de gepubliceerde rijtijd in acht genomen moet worden. Indien de bus te vroeg is, zal de chauffeur op de tijdhalte zijn tijd moeten afwachten."

Verder kwam ik nog een reactie van een medewerker van een vervoerbedrijf op 'n ander forum tegen wat wellicht nog als aanvulling kan dienen: "Bij een Tijdhalte mag nimmer te vroeg doorgekomen worden. Wanneer het niet mogelijk is bij een dergelijke halte te stoppen dan dient, uit veiligheidsmaatregel, de eerstvolgende halte als tijdhalte." --Reiziger ddrs 16 nov 2009 22:47 (CET)

Plagiaat?

Deze pagina is dus exact hetzelfde als deze: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijdhalte. Alleen: wie heeft van wie gejat? Milco1995 1 apr 2013 19:07 (CEST)

Zij hebben het, als ik de geschiedenis van beide pagina's bekijk, zo te zien van ons gejat. Onze pagina komt uit 2009 en zij kwamen er pas een jaar later mee.
Of er moet ondertussen nog iets van de ander gekopieëerd zijn...
--Xanland 2 apr 2013 18:28 (CEST)
Onze pagina is sinds 2009 niet meer bijgewerkt, dus het lijkt me duidelijk ;-) Zie dat Milco al een opmerking heeft geplaatst, maar je weet dat je 'm ook kunt nomineren voor verwijdering? Heb ik al eerder met pagina's gedaan die van ons geplagieerd waren met succes--Daniel 4 apr 2013 22:02 (CEST)
Op wikipedia heb ik inderdaad ook dezelfde melding over plagiaat achtergelaten. Maar hoe kan ik een wikipedia-pagina dan nomineren voor verwijderen? Ik wist nieteens dat dat kon! Milco1995 4 apr 2013 22:45 (CEST)