Overleg:Dienstregeling 2017

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

@Milco: intercity en stoptrein staan in de van Dale met een kleine letter, dat is waarom ik ze met een kleine letter geschreven heb. Misschien kun je ze in sommige gevallen ook met een hoofdletter schrijven, dat weet ik niet. Sprinter is volgens mij echt een naampje dat de NS aan de stoptrein gegeven heeft, vandaar dat ik dan altijd wel een hoofdletter gebruik. Ik weet verder ook niet of het goed is, maar ik dacht, ik laat mijn redenering even weten. Frank (overleg) 29 jan 2016 19:27 (CET)

Ja, een sprinter is een benaming voor een stoptrein, maar intercity is een benaming voor een sneltrein. Ik zie liever gelijkheid en gezien we Thalys, Intercity Direct en Fyra ook met een hoofdletter schreven, lijkt het me logisch dat met de Sprinter (treinsoort) en Intercity ook te doen en het liefste ook met de treinsoorten stoptrein en sneltrein. Als de ene treinsoort wel een hoofdletter heeft en de andere niet, staat het zo slordig in mijn optiek. Milco (overleg) 29 jan 2016 20:04 (CET)

West-Nederland, derde punt: wordt daar op het einde niet intercity bedoeld? Wat nu de s2600 is gaat toch via Hlm rijden?