Lijn 9 Tilburg Centraal Station - Udenhout Kastanjelaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 9
Vervoerder(s) Bravo (Arriva)
Concessie Oost-Brabant
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Tilburg
Materieel Mercedes-Benz Citaro
VDL Citea SLF-120
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 9 richting Udenhout te Tilburg, Spoorlaan op 18 juli 2016.

Lijn 9 rijdt van Tilburg via Berkel-Enschot naar Udenhout.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Oost-Brabant is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,96 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,63. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2014 2015 2016 2017 2018 2019
0,139 0,142 0,145 0,151 0,157 0,167

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Tilburg, Centraal Station  
Route rhlr.svg Tilburg, Spoorlaan  
Route rhrr.svg Tilburg, Burgemeester Brokxlaan  
Route rsr.svg Tilburg, Interpolis  
Route rsr.svg Tilburg, Spoorlaan Oost  
Route rsr.svg Tilburg, Ringbaan Oost Spoorviaduct  
Route rsr.svg Tilburg, Jules Verneweg  
Route rsr.svg Tilburg, Bosscheweg  
Route rhlr.svg Berkel-Enschot, Burgemeester Panislaan  
Route rhrr.svg Berkel-Enschot, Streepstraat  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Kerkstraat  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Zwaanstraat  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Eikenboschweg  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Generaal Eisenhowerweg  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Erasmuslaan  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Pastoor van Tilborgstraat  
Route rsr.svg Berkel-Enschot, Molenstraat  
Route rsr.svg Udenhout, Udenhoutseweg  
Route rrar.svg Udenhout, Zeshoevenstraat  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Udenhout, Kastanjelaan  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Udenhout, Boomgaardstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Udenhout, Korenbloem  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Udenhout, Groenstraat  
Route rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 12 december 2009 is de bediening van de haltes Groenvelde en Achthoevenstraat in Udenhout gestopt. Reden voor deze wijziging was een conflict tussen Veolia Transport en de gemeente Tilburg (waar Udenhout onder valt). Veolia Transport was van mening dat de drempels op dit stuk van de route niet voldeden aan de richtlijnen zoals opgesteld in het ASVV en dat zijn chauffeurs hierdoor lichamelijk onnodig veel werden belast. Een buschauffeur rijdt op een werkdag over erg veel drempels heen en om de kans op rugklachten tot een minimum te beperken zijn er aanvullende eisen gesteld aan drempels op een busroute. De gemeente Tilburg was van mening dat de drempels wel aan de richtlijnen voldeden en weigerde dus om deze aan te passen.

Als reactie hierop wijzigde Veolia Transport de route van lijn 9 in Udenhout en reed de bus bij de kruising Zeshoevenstraat/Kreitemolenstraat niet rechtsaf richting de Groenvelde, maar linksaf richting de Groenstraat. Tussen 13 december 2009 en 5 januari 2013 werd de halte Kreitenmolenstraat de nieuwe begin- en eindhalte volgens de dienstregeling, in werkelijkheid is deze halte nooit aangelegd door de gemeente Tilburg. In de praktijk was de halte Kastanjelaan de begin- en eindhalte, na 6 januari 2013 was dit ook volgens dienstregeling het geval. Voor de volledigheid is er hier een brief van de wethouder aan de Provincie te vinden met betrekking tot dit onderwerp.

Het conflict tussen Veolia Transport en de gemeente Tilburg is een stille dood gestorven, het ziet er niet naar uit dat de haltes aan de Groenvelde en Achthoevenstraat ooit nog gebruikt gaan worden.

Op 14 december 2014 werd de oude concessie Midden-Brabant ingelijfd bij de nieuwe concessie Oost-Brabant. Deze was na de aanbesteding gewonnen door Arriva.

Op 10 maart 2019 werd bij station Tilburg het busstation aan de centrumzijde in gebruik genomen, waarbij voor diverse lijnen ter hoogte van het tijdelijke busstation de halte Burgemeester Brokxlaan in gebruik werd genomen.