Lijn 81 Spijkenisse, De Elementen - De Schouw

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 81
Vervoerder(s) Noot i.o.v. EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Spijkenisse
Materieel VDL MidCity
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 81, 105
Frequenties
Spits 4x/uur
Spits (vakantie) 4x/uur (ochtend)
3x/uur (middag)
Dal 4x/uur
Dal (vakantie) 3x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2-3x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 81 rijdt van De Elementen, via metrostation Spijkenisse Centrum, het Sterrenkwartier, de Heemraadlaan, metrostation De Akkers en Vriesland naar De Schouw.

Dienstregeling

  • Op doordeweekse dagen wordt van 5:45 uur tot 19:15 uur 4x/uur gereden, waarna de frequentie wordt verlaagd naar 2x/uur, waarbij om 23:30 uur de laatste ritten worden gereden.
  • Op zaterdag wordt tussen 7:15 uur en 10:00 uur 2x/uur gereden, daarna wordt de frequentie tot 17:30 uur verhoogd naar 3x/uur. In de avond wordt er opnieuw 2x/uur gereden tot de laatste ritten omstreeks 23:30 uur.
  • Op zondag wordt de gehele dag tussen 9:00 uur en 23:30 uur 2x/uur gereden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Spijkenisse, De Vier Werelden  
Route rsr.svg Spijkenisse, Elementenweg  
Route rsr.svg Spijkenisse, Doctor Johannes Marten den Uyllaan  
Route rsMr.svg Spijkenisse, Metro Centrum    
Route rhlr.svg Spijkenisse, Planetenlaan  
Route rhrr.svg Spijkenisse, Hekelingseweg  
Route rsr.svg Spijkenisse, Sterrenhof  
Route rsr.svg Spijkenisse, Copernicuslaan  
Route rsr.svg Spijkenisse, Heemraadlaan  
Route rsr.svg Spijkenisse, Ploegvoorde  
Route rsMr.svg Spijkenisse, Metro Akkers    
Route rsr.svg Spijkenisse, Westakker  
Route rsr.svg Spijkenisse, Buntgras  
Route rsr.svg Spijkenisse, Schaduwgras  
Route rsr.svg Spijkenisse, De Kreek  
Route rsr.svg Spijkenisse, Woonkreek  
Route rhrr.svg Spijkenisse, Medocgaard  
Route rsr.svg Spijkenisse, Wijngaard  
Route rsr.svg Spijkenisse, De Gaard  
Route rs0.svg Spijkenisse, De Schouw  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg door EBS overgenomen van Connexxion.
Lijn 81 werd op die datum vanaf de Heemraadlaan verlengd naar De Akkers en vervolgens via de route van lijn 105 naar de halte De Schouw.
De frequentie tijdens de spitsuren werd hierbij verlaagd van 6x/uur naar 4x/uur en op zaterdag werd de frequentie verlaagd van 4x/uur naar 3x/uur.

Op 15 december 2019 werd de halte Medocgaard aan de route toegevoegd.