Lijn 346 Haarlem Station - Amsterdam Station Zuid

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 346
Vervoerder(s) Van Heugten Tours i.o.v. Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Streekbus
Lijnkleur  346 
Formule LogoRnet.png
Materieel VDL Futura FDD2-141
Rijdt sinds 14 december 2014
Voorganger(s) 176
Frequenties
Spits 8-12x/uur
Spits (vakantie) 6-8x/uur (zomer)
Dal 6x/uur
Avond (werkdagen) 2-4x/uur
Zaterdag 4x/uur
Zaterdagavond 2-4x/uur
Zondag 2x/uur
Zondagavond 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 346 rijdt op het Kinderhuisvest in Haarlem.

Lijn 346 rijdt van Haarlem naar Amsterdam Zuid.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits wordt er tot 12x/uur richting Amsterdam en gereden en in de middagspits wordt er 10x/uur richting Haarlem gereden. In de tegenspits is de frequentie altijd 8x/uur.
  • In de zomervakantie wordt alleen in de spitsrichting 8x/uur gereden, in de tegenspitsrichting 6x/uur.
  • Van maandag tot en met zaterdag gaat na 22:00 uur de frequentie terug naar 2x/uur.
  • Deze lijn wordt uitgevoerd door personeel van Van Heugten Tours met materieel van Connexxion.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Amstelland-Meerlanden is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
20181 20192 20203
0,155 0,166 0,172

1 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,60
2 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,70
3 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,74

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Amstelland-Meerlanden is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Haarlem, Station  
Route rsr.svg Haarlem, Raaksbrug  
Route rsr.svg Haarlem, Tempeliersstraat  
Route rsr.svg Haarlem, Rustenburgerlaan  
Route rsr.svg Haarlem, Schipholweg/Europaweg  
Route rsr.svg Haarlem, Burgemeester Reinaldapark  
Route rsMr.svg Amsterdam, Amstelveenseweg    
Route rsr.svg Amsterdam, VU Medisch Centrum Hoofdingang  
Route rsr.svg Amsterdam, De Boelelaan/VU    
Route rsT0.svg Amsterdam, Station Zuid  

Geschiedenis

Op 14 december 2014 werd het R-net verder uitgerold in de concessie Amstelland-Meerlanden. Lijn 176 werd vernummerd naar 346. De frequentie werd hierbij verhoogd en op enkele tijdstippen verdubbeld. In Haarlem en Amsterdam kwamen enkele haltes te vervallen om het sneldienstkarakter te benadrukken.

Op 10 december 2017 ging de volgende concessie Amstelland-Meerlanden in. De frequentie van lijn 346 werd op vele tijden verhoogd. In de ochtendspits werd de maximale frequentie 12x/uur en in de middagspits 10x/uur. De dal- en zondagfrequentie werd verdubbeld naar respectievelijk 8x/uur en 4x/uur. Tevens ging deze lijn met dubbeldeksbussen rijden om genoeg capaciteit te kunnen bieden in de spits. In deze bussen zijn echter geen staanplaatsen toegestaan.

Op 25 augustus 2019 werd de frequentie in de daluren buiten de zomervakantie verlaagd van 8x/uur naar 6x/uur en op zondag de gehele dag van 4x/uur naar 2x/uur, vanwege de geringere bezetting op deze tijdstippen.

Op 15 december 2019 werd de vakantiedienstregeling voor de kerstvakantie afgeschaft, voortaan werd tijdens de kerstvakantie de normale dienstregeling gereden.