Lijn 270 Amsterdam Centraal Station - Vinkeveen Viaduct

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Nachtbus opgeheven.svg
Voormalige nachtbuslijn 270
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden (2002-2007)
Lijnsoort Nachtbus
Materieel Onbekend
Periode 30 mei 1999 t/m 8 december 2007
Voorganger(s) 161
Opvolger(s) N70
Frequenties
Donderdagnacht 1x/uur
Vrijdagnacht 1x/uur
Zaterdagnacht 2-3x/uur
De lijn reed in de nacht na de genoemde dag(en)

Lijn 270 reed van Amsterdam via Amstelveen, Uithoorn, Mijdrecht en Wilnis naar Vinkeveen.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Amsterdam, Centraal Station  
Route rsr.svg Amsterdam, Leidseplein  
Route rsBr.svg Amsterdam, Haarlemmermeerstation    
Route rsMr.svg Amsterdam, Station Amstelveenseweg    
Route rsr.svg Amsterdam, Kalfjeslaan/Amstelveenseweg  
Route rsBr.svg Amstelveen, Busstation    
Route rsr.svg Amstelveen, Middenhoven  
Route rsMr.svg Amstelveen, Poortwachter    
Route rrar.svg Amstelveen, Westwijkplein  
Route rsBr.svgRoute rsB0.svg Uithoorn, Busstation    
Route rhlr.svg Uithoorn, Amstelplein  
Route rhlr.svg Mijdrecht, Kogger  
Route rlear.svg  
Route rhlr.svgRoute rs0.svg Mijdrecht, Proostdijland  
Route rhlr.svg Wilnis, Burg. de Voogtlaan  
Route rs0.svg Vinkeveen, Viaduct  

Geschiedenis

Op 30 mei 1999 ging de NZH op in het nieuw ontstane Connexxion, tezamen met Oostnet, Midnet en de ZWN. Het oude lijnnummer 161 werd met een ongewijzigde dienstregeling en route gewijzigd naar 270. Door deze vernummering ontstond een meer algemene samenhang in de nummering van de Niteliners.

Op 28 mei 2000 kregen de ritten van zondag- t/m donderdagnacht van Amsterdam naar Vinkeveen het nieuwe lijnnummer 272 die in Amstelveen via de oostkant reed i.p.v. de Amstelveenseweg. De terugritten van Uithoorn naar Amsterdam behielden wel het lijnnummer 270. Op vrijdagnacht werd 2x/uur naar het Amstelplein gereden (3x verder naar Vinkeveen) Op zaterdagnacht werd 4x/uur van de Marnixstraat naar het Amstelplein gereden, waarbij 2x/uur een rit vanaf het Centraal Station kwam en 1x/uur naar Vinkeveen werd gereden. Dagelijks werd 1x/uur van Uithoorn naar Amsterdam gereden.

In de dienstregeling 2002 was inmiddels het een en ander gewijzigd. Doordeweeks werd alleen nog op donderdag- en vrijdagnacht 2x/uur naar het Amstelplein gereden en reden 4 ritten verder naar Vinkeveen. Op zaterdag was de frequentie tussen Amsterdam en Uithoorn inmiddels teruggebracht naar 3x/uur.

In de dienstregeling 2003 reden inmiddels alle ritten op zaterdagnacht van/naar Vinkeveen.

Vanaf 14 december 2003 verviel lijn 272. De ritten van zondag- t/m woensdagnacht werden echter niet teruggenomen door lijn 270, maar werden geheel opgeheven vanwege de geringere bezetting.

Op 12 december 2004 werd de helft van de ritten op vrijdagnacht overgenomen door lijn 271 (Amsterdam - Aalsmeer). De frequentie ging hierdoor terug naar 1x/uur over het hele traject richting Vinkeveen.

In de dienstregeling 2007 was de frequentie naar Vinkeveen weer teruggebracht naar 1x/uur. De overige ritten reden niet verder dan het Busstation. De laatste drie ritten naar Vinkeveen waren verder ingekort tot Mijdrecht Proostdijland.

Op 9 december 2007 ging de volgende concessie Amstelland-Meerlanden van start. De lijnnummers van de nachtbussen werden wederom in overeenstemming met elkaar gebracht. Het oude lijnnummer 270 werd toen gewijzigd naar N70. De lijn ging voortaan van zondag- t/m woensdagnacht 1x/uur naar Mijdrecht rijden en op de overige nachten werd doorgereden naar Vinkeveen. In laatst genoemde nachten werd de frequentie ook verhoogd naar een halfuursdienst.