Lijn 174 Numansdorp Wethouder van der Veldenweg - Rotterdam Zuidplein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 174
Vervoerder(s) (Next i.o.v.) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
VDL Berkhof Ambassador
Frequenties
Spits 2-4x/uur
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 174 rijdt in Numansdorp.

Lijn 174 rijdt van Numansdorp via Klaaswaal, Westmaas en Mijnsheerenland naar het Zuidplein in Rotterdam.

Dienstregeling

  • Tijdens de vakantieperioden wordt alleen in de ochtendspits richting Rotterdam 4x/uur gereden, in de andere richting in in de middagspits wordt 2x/uur gereden. Verder houdt de dienst 's ochtends eerder op en begint deze 's middags later.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg    
Route rsr.svg Numansdorp, Burgemeester de Zeeuwstraat  
Route rsr.svg Numansdorp, Hallinxweg  
Route rsr.svg Numansdorp, Burgemeester Henrylaan  
Route rsr.svg Numansdorp, Middelsluis  
Route rsr.svg Numansdorp, Proeftuinlaan  
Route rsr.svg Klaaswaal, Rijksstraatweg  
Route rsr.svg Klaaswaal, Molendijk  
Route rsr.svg Klaaswaal, Kreupeleweg  
Route rsr.svg Westmaas, Provincialeweg  
Route rsr.svg Mijnsheerenland, Provincialeweg  
Route rsM0.svg Rotterdam, Zuidplein    

Geschiedenis

Deze lijn vindt zijn oorsprong bij ZWN.

Op 1 juni 1997 werden de ritten in de ochtendspits tussen 07:00 en 08:00 uur ingekort tot het traject Klaaswaal - Rotterdam, ter vervanging werd het aantal ritten op lijn 175 uitgebreid, die in die perioden niet via Klaaswaal reed en daardoor sneller naar het Zuidplein reed. Buiten deze tijdstippen bleef lijn 174 van/naar Numansdorp rijden.

Op 1 januari 2008 ging de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee over naar Arriva, die het in de zomer van 2007 gewonnen had op basis van uitbreiding van de dienstregeling en inzet van nachtbussen.
In de route en dienstregeling vonden geen wijzigingen plaats.

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
De dienstregeling van deze lijn werd iets ingeperkt, een aantal ritten kwam te vervallen en de middagspits werd later opgestart.

Op 9 december 2018 vervielen er twee ochtendritten en een middagrit en werden er twee nieuwe ritten aan de dienstregeling toegevoegd.